Amélie ilahdutti liki 20 vuotta sitten – ohjaajalta on pyydetty jatkoa

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain eli tutummin vain Amélie toi katsojille hyvää mieltä n. 18 vuotta sitten. Herttainen tarjoilijatar, jonka maailma on silattu fantasialla, sai kansainvälisen yleisön puolelleen yllättävän hyvin: Ranskaa puhuvan hahmon leffa kipusi englanninkielisten Harry Potterin, Taru sormusten herrasta -rainan ja Shrekin valloittamalla lipputulolistalla kuitenkin 30:n parhaan joukkoon.

Käsikirjoittaja-ohjaaja Jean-Pierre Jeunet'lta on pyydetty myös jatkoa Amélien seikkailuille. Mutta Jeunet on skeptinen ns. perinteisen jatko-osan suhteen. Hän ei ole innostunut hahmon tarinan kertomisesta uudelleen tavalla tai toisella. IndieWirelle antamassaan haastattelussa käsikirjoittaja-ohjaaja kertoo jopa katuvansa yhä Amélien oikeuksien myymistä Broadway-musikaaliväelle, joiden käsissä siitä tuli floppi.

- Idea on huono. [Jos se tehtäisiin tv-sarjana,] siinä ei olisi samaa näyttelijää, se tehtäisiin halvalla, koska budjetti olisi erilainen ja Pariisissa on nykyään niin vaikea kuvata, koska rakennustyömaita on joka puolella, Pariisi on nyt ruma, Jeunet summaa ongelmia. Hän aikoo tästä huolimatta palata Amélien maailmaan.

Jeunet kertoo suunnittelevansa muka-dokumenttia alkuperäisen Amélien filmaamisesta. Tähän hänet ja käsikirjoittajakollega Guillaume Laurantin on houkuttanut Peter Jacksonin alku-uran koominen valedokumentti Unohdetut kuvat. Valmista käsikirjoitusta ei vielä ole, joten projektin eteneminen on vielä hyvin varhaisessa vaiheessa.


Lähteet: IndieWire, Box Office Mojo

Kuva: Cinema Mondo/Amélie, 2001

R. Isoviita 08.05.2019 klo 20:48

Uusimmat uutiset

Tarantinon uusimmalle annettiin aplodit seisten

Cannes’n elokuvavieraat ovat nähneet Once Upon a Time in Hollywoodin.

R. Isoviita

Schwarzeneggerin kimppuun hyökännyt ei joudu syytteeseen

Toimintatähden päälle karattiin viikonloppuna.

R. Isoviita

Seuraava Batman-näyttelijä on lähes valittu?

Lista vaihtoehdoista lyhenee.

R. Isoviita

Thor: Ragnarök -ohjaaja kertoo Hitler-satiiristaan

Taika Waititi esittää dikataattoria itse.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...