Yksi ysärin värikkäimmistä kulttielokuvista saanee jatko-osan alkuperäisin näyttelijöin

21.4.2024 14:15
20th Century Fox/MGM (PolyGram Filmed Entertainment)/ The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert, 1994

Ohjaaja Stephan Elliottilla on iloista kerrottavaa erään 1990-luvun hillittömimpiin kuuluvan elokuvan ystäville. Elliottin hyppysissä syntyi vuonna 1994 komedialla silattu musikaali Priscilla – aavikon kuningatar, jossa kolme drag-artistia suuntaa esiintymismatkalle Australian takamaille. Pelkoa, inhoa ja perkeleen ABBAa sisältänyt reissu hykerrytti yleisöä, ja elokuva nauttii edelleen kulttisuosiota. Koska leffan loppu jäi sopivan avoimeksi, Elliott on päättänyt palata Priscillan pölyisiin maisemiin.

Myös elokuvansa käsikirjoituksesta vastannut ohjaaja on pyöritellyt ajatusta jatko-osasta kauan. Sopivaa ideaa jatko-osalle oli kuitenkin hankala löytää:

– Tuumin, että mitä tekisin? Tuuppaanko [hahmot] risteilyalukselle, vai junaan?

Nyt Elliottilla kuitenkin on selkeä ajatus tulevan suhteen. Alkuperäisen elokuvan pääosissa nähdyt näyttelijät, jo 1990-luvulla melkein veteraanistatusta kantanut brittiläinen Terence Stamp (Neitoperho, Superman II), Taru sormusten herrasta -elokuvissa haltija Elrondina nähty Hugo Weaving ja L.A. Confidentialin kautta Hollywood-tähdeksi edennyt Guy Pearce, ovat osoittaneet kiinnostusta palata osiinsa. Kolmikosta Bernadetteä näytellyt Stamp on jopa kiirehtinyt Elliottia projektin kanssa, sillä hän on jo 85-vuotias.

Vaikka kaikkia sopimuksia ei ole vielä lyöty lukkoon, Elliott on positiivisin mielin. Hän lupailee jatko-osaan joukkoa uusia hahmoja vanhojen rinnalle. Tarina liittyy tällä kertaa yhden tutun hahmon aikuiseksi varttuneeseen lapseen. Mukana on luonnollisesti myös vanhoja diskomusiikin klassikoita, vaikka Bernadette tuskin edelleenkään jaksaisi veivata yhtään ”fuckin” ABBA-biisiä. Alkuperäisen leffan ns. nimikkohahmo, viimeisiään vedellyt kiertuebussi Priscilla, ei välttämättä ole mukana uudessa tarinassa, vaikka ajokki löydettiin jokseenkin eheänä yllättäen 2019.

 

Lähde: SlashFilm

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa