Uusia tuulia 1990-luvulla kauhun lajityyppiin puhaltaneen The Blair Witch Projectin pääosissa esiintyneet näyttelijät ovat antaneet kuulua itsestään jälleen. Joshua Leonard, Heather Donahue ja Michael C. Williams julkaisivat yhteisen kirjeen, joka on osoitettu tuotantoyhtiö Lionsgateelle. Hiljattain tiedotettiin, että kauhuun erikoistunut Jason Blum olisi tekemässä Lionsgatelle uutta The Blair Witch Projectia.
Leonard oli kolmikosta ensimmäinen, joka tarttui tiedotteeseen närkästyksellä. Näyttelijä suomi tilannetta sosiaalisessa mediassa näin:
– Tässä on ollut 25 vuotta epäkunnioitusta tyypeiltä, jotka ovat kahmineet taskuihinsa leijonanosan (sanaleikki tarkoituksella) MEIDÄN työmme tuotoista, ja se tuntuu sekä inhottavalta että luokattomalta.
Alkuperäisen The Blair Witch Projectin suosio oli huikea yllätys. 60 miljoonan budjetilla kuvattu (tarkat tiedot elokuvan koko budjetista vaihtelevat 35 000 dollarista satoihin tuhansiin dollareihin), metsään kadonneiden nuorten mysteeriä ”aidolla” löydetyllä kuvamateriaalilla avannut elokuva keräsi 248,6 milj. dollarin lipputulot. Leffan jatko-osa tai muut samanhenkiset kauhuelokuvat eivät ole vastaavaan pystyneet. Lionsgatella on silti nyt haluja yrittää tätä temppua uudelleen.
Leonard, Donahue ja Williams eivät kuitenkaan pidä siitä, ettei heiltä ole kysytty uuden projektin tiimoilta mitään. Julkisessa kirjeessään kolmikko pyytääkin tuntuvaa korvausta vuoden 1999 elokuvasta, joka uuden leffaprojektin myötä myös on saanut uutta näkyvyyttä. Lisäksi he pyytävät tuotantoyhtiöltä yhteydenpitoa tulevista Blair Witch -projekteista, joissa käytetään heidän kuviaan.
EDIT: Tieto alkuperäisen elokuvan budjetista korjattu.
Lähteet: Variety, ScreenDaily
Toim. R. Isoviita