Jos tämä on loppu se oli erinomainen.

16.12.2022 22:19

Arvioitu elokuva

Alkuperäinen nimi:The Cuphead Show!: Season 3
Valmistusvuosi:2022

Mugman (Frank Todaro) jonka nimi on hieman virheellinen joutui Pirun (Luke Millington-Drake) kaappaamaksi ja Piru ei piittaa säännöistä vaikka kätyri (Dave Wasson) muistuttaa elävien kaappaamisen olevan niitä vastaan. Sellaisesta sisuuntunut Cuphead (Tru Valentino) jonka nimi on kuvaava lähtee pelastusretkelle. Se on vasta alkupotku kolmannelle kaudelle puhtaan uusvanhaa animaatiokimaraa missä yksittäiset episodit tarjoavat hupailua ja modernina myönnytyksenä mukana on hienoinen koko kauden kattava juonikin. Alakerran byrokratia minkä ruumiillistaa Stickler (Andrew Morgado) on yksi pilkanteon kohde ja likaisten otteiden soveltaminen Sally Stageplayn (Marcia Gay Harden) järjestämässä koe-esiintymisessä puree kaikkia persauksiin. Jopa Elder Kettle (Joe Hanna) osoittaa kieroilukykyään hyödyntämällä Mustesaarten pelottavimman hirviön muotoa. Mukana on jopa jouluaiheisia episodeja, Ms. Chalice (Grey Griffin) lisää oman lisäyksen kuten myös liero King Dice (Wayne Brady) joka on aika kovissa oloissa ja Pirun vastakohta on Joulupukki (Fred Tatasciore) jonka on vaikea tajuta tiettyjä tosiasioita.

Moldenhauer-veljesten aktiivisesti käsiteltävä lähdemateriaali sovittuu mukisematta maukkaiksi välipalaanimaatioiksi joissa kadonneen Kulta-ajan anarkia ja musiikki elää. Ilmiselvästi Dave Wasson kätyreineen on Wanhat piirrettynsä katsonut sillä pääasiassa hauskaa ja ajoittain synkkää soppaa usein säestää klassinen musiikki. Tru Valentino ja Frank Todaro ovat hitsautuneet toimiviksi keskuksiksi joita ei aina edes tarvita toimivaan tarinaan. Grey Griffin pääsee dramaattisiin hetkiin ja Maljan pinnan alla on isoja lohkeamia. Joe Hanna on hupaisan hassahtanut ja kun muistikatkoksen seurauksena hän löytää itsensä kaupungilta ilman rahaa ja bensatankki tyhjänä niin hän tietää yhä osaavansa. Luke Millington-Drake pääsee taas lurittelemaan Piruna ja koomisista puolista huolimatta tämä on erittäin vaarallinen ja armoton. Dave Wasson ja Andrew Morgado ovat pakollisina apureina ja Wayne Brady saa työkeikan hajamieliseltä, mutta erittäin vahvalta ketkulta.

Kolmas kausi kieron Netflixin animaatiosarjaa [I]The Cuphead Show![/I] (huutomerkki kuuluu nimeen) pysyy miellyttävän korkeana ja on suorastaan helpotus huomata että pääasiassa erittäin korkeatasoinen sovitus omaa jopa nitkahduksia laadun suhteen, joten Dave Wasson ja kätyrit ovat jopa ihmisiä ja eivät aina onnistu täydellisesti ja lähdemateriaaliin viitataan ovelasti.

Arvosteltu: 16.12.2022

Lisää luettavaa