The Pope’s Exorcist

(2023)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: The Pope’s Exorcist
Genret: ,
Maat:
Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:The Pope's Exorcist
Valmistusvuosi:2023
Pisteytyksiä: 8
Tarkka arvio: 3.13

Isä Gabriele Amorthin, Vatikaanin päämanaajan (Oscar® -voittaja Russell Crowe) raportteihin pohjautuva The Pope’s Exorcist seuraa Amorthia, kun hän tutkii nuoren pojan kauhistuttavaa riivausta ja päätyy paljastamaan vanhan salaliiton, jota Vatikaani on yrittänyt epätoivoisesti pitää salassa vuosisatojen ajan.

Arviot

Mukavan överiksi vedetty salaliittotrillerin ja manauskauhuelokuvan hybridi jossa Russell Crowe on kuin kotonaan isä Gabriel Amorthin roolissa.

Ohjaaja/käsikirjoittaja Julius Avery löi itsensä kertaheitolla elokuvamaailmaan toiseenmaailmansotaan sijoittuvalla todellisella sotakauhu hybridi elokuvalla () ja sitä seurasi hetken hyllyllä odottanut Sylvester Stallonen tähdittämä mukavan maanläheinen supersankari toimintadraama (). Julius Avery seuraa uusimmassa elokuvassaan William Friedkinin kauhuklassikon () aloittamalla manauskauhuelokuvan linjoilla tosi-elämän isä Gabriel Amorthin tekemiä manauksia Vatikaanin ymprillä hänen omiin muistelmiin perustuvassa An Exorcist Tells […]

Arvosteltu: 08.04.2023

Kommentit & Pisteytykset

nukka_

3

Villetys

The Pope’s Exorcist on keskivertoa paremmin onnistunut manauselokuva ja sen katsoo useampaankin kertaan mielellään. Russel Crowe tekee elokuvan parhaimman roolisuorituksen kokeneena vatikaanin päämanaaja isä Gabriel Amorthina, joka myös puhuu erittäin uskottavasti italiaa. Mies saa tehtäväkseen yhdessä Daniel Zovatton esittämän isä Esquibelin kanssa mennä pelastamaan riivatun nuoren pojan Henryn. Iso luostari sijaitsee paikalla, johon on haudattu piiloon vatikaanin salaisuuksia vuosikymmeniä aikaisemmin ja nyt heillä on vastassa oikea pahuuden kuningas. Vaikka kyseessä on kauhuelokuva, niin tästä löytyy aika paljon tahanatonta tilannekomiikkaa ja ylivedettyjä kohtauksia, jotka tuovat hyvän lisän juoneen. Paikoiten tästä kuitenkin paistaa ruma CGI läpi ja se vaikuttaa muuten ihan hyvin tehtyihin manauskohtauksiin vähän negatiivisesti, mutta muuten varsin viihdyttävä elokuva tämä on. Varsinkin Russel Crowe nauttii roolistaan välillä viskiä siemaillen ja sitten taas karkotetaan pahoja henkiä pois kokemuksen voimalla.

Vilperi

7/10

dbgirl

Ihan OK, mutta turhan perinteinen manusleffa, lopun manauksesta en pitänyt yhtään. Russell Crowen takia tämän katsoin ja hän olikin tässä parasta vaikka oli tässä kieltämättä (pelottavahkot) hetkensä. Pidin tämän yksinkertaisesta huumorista. Se, että Crowe puhui sujuvaa italiaa, yllätti minut, ja vielä enemmän yllätti miten paljon hän sitä puhui.

andy
The Sam1
Jampe_69
The Man with No Name

Lisää luettavaa