Kuka nyt soittaa kotiin? Steven Spielberg palaa tutun genren pariin

17.4.2024 23:01
Disney/Amblin/Dreamworks/ Iso kiltti jätti, 2016

Ohjaaja Steven Spielberg aikoo tehdä vaihteeksi elokuvan, jonka aihepiiri kuulostaa paluulta hänen uransa alkuvuosiin. Tämä tarkoittaa ihmisten kohtaamista avaruudesta tulleiden vieraiden kanssa.

Tieteistarinat eivät toki ole loistaneet poissaolollaan myöhemminkään Spielbergin filmografiasta, sillä Indiana Jones -elokuvien, Lincolnin ja Schindlerin listan väliin on mahtunut esim. vuonna 2005 myös uusintaversio klassikkokertomuksesta Maailmojen sota. Vuoden 1977 Kolmannen asteen yhteyden ja 1982 valmistuneen E.T.:n jälkeen Spielberg ei kuitenkaan ole ohjannut avaruusolentoihin liittyvää elokuvaa, joka ei olisi perustunut ennalta tunnettuun teokseen.

Uutuus puolestaan perustuu Spielbergin omaan ideaan. Varsinaista käsikirjoitusta tekee mm. Indiana Jones ja kristallikallion valtakunta -elokuvaa hänen kanssaan luonut David Koepp. Vaikka myös kyseinen Indy-seikkailu tähysi avaruuteen, eikä niin Koeppia itseään kuin Indy-faneja ilahduttavalla tavalla, nyt työn alla oleva käsikirjoitus lienee aivan muuta. Elokuvan nimi on toistaiseksi yhä arvoitus.

 

Lähteet: Variety, SlashFilm

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa