Mitä tapahtui Quentin Tarantinon ns. viimeiselle elokuvalle?

25.4.2024 00:10
Sony Pictures/ Once Upon a Time in Hollywood, 2019

Eläkkeelle siirtymisestään vuosia puhunut Quentin Tarantino aikoi lopettaa ohjaajanuransa elokuvaan The Movie Critic. Sen kuvauksia oli tarkoitus käynnistellä tämän vuoden lopulla, mutta vastikään Tarantino hylkäsi koko projektin. Tämä tuli yllätyksenä esim. elokuvalle kymmenien miljoonien dollarien tuen myöntäneelle California Film Comissionille, mutta mitä oikein tapahtui?

Toistaiseksi The Movie Criricin kerrotaan olevan yhä aktiivisena projektina tuen myöntäneen komission listoilla. Monia näyttelijöitä oli harkittu leffan rooleihin – joita vaikuttaa olleen useita. Tarantino oli kirjoittanut elokuvansa käsikirjoitusta useaan otteeseen uusiksi, mutta sen viimeisimpiin lukeutuvan version piti kertoa Once Upon a Time in Hollywood -elokuvassa esitellyn stunttimies Boothin (Brad Pitt) elämästä pornojulkaisuun leffa-arvosteluja rustaavana kriitikkona.

Tarantinon kerrotaan leikitelleen ajatuksella, että hänen aiempien elokuviensa hahmoja vilahtaisi tässä tarinassa. Hän harkitsi myös kirjoittaa teini-ikäisen version itsestään leffassa vilahtavien elokuvien katsojien joukkoon. Vaikka The Movie Criticille ei virallisesti ollut nimetty mitään studiota, viihdealan äänenkannattaja THR:n tietojen mukaan Sony Pictures olisi halunnut jatkaa Tarantinon kanssa myös Once Upon a Time in Hollywoodin jälkeen.

Käsikirjoittaja-ohjaajan halua luopua pitkään suunnittelemastaan elokuvaprojektista ei siis selitä se, etteikö hänellä olisi ollut rahoitusta ja studion tukea takanaan. Tarantino ei itse ole kommentoinut asiaa vielä julkisesti, mutta hänen piireihinsä kuuluvat ovat uumoilleet hylkäyssyyn piilevän muissa elokuvaideoissa. Tarantinolla on useita käsikirjoituksia, jotka eivät ole edenneet elokuvaksi asti. Hänen kerrottu haluavan lopettaa huipulla, mutta siihen The Movie Criticin käsikirjoitus ei viimeisimmässä muodossaan selvästikään ollut tarpeeksi korkeatasoinen.

 

Lähteet: ScreenCrush, THR

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa