Etusivu Foorumit Legendaloota Kuolleita

Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #150216
   Brutus
   Osallistuja

   Theodore John Kaczynski aka Unabomber (22.5.1942 – 10.6.2023)

   Yksi viime vuosisadan etsityimmistä rikollisista ja pahamaineisimmista terroristeista kuoli kiven sisässä 81-vuotiaana väitetysti oman kätensä kautta. Nuoruudessaan Kaczynski oli huippulahjakas matemaatikko, jonka mielenterveys alkoi iän myötä vippaamaan aika pahasti. Jossain vaheessa jo valmiiksi kömpelöistä sosiaalisista taidoistaan kärsinyt mies erakoitui täysin ja alkoi lähetellä ympäri Yhdysvaltoja kotitekoisia pommejaan, tappaen niillä summittaisesti kolme ja haavoittaen 23 ihmistä.

   Unabomber jäi lopulta kiinni tämän teknologiaa ja modernia yhteiskuntaa kritisoivan manifestin ilmestyttyä New York Timesin sivuilla, mistä tämän veli tunnisti Kaczynskin henkilöllisyyden ja ilmiantoi tämän poliisille. Itse manifesti on äärimmäisen kiehtovaa luettavaa, ja se on julkaistu myös täällä ainakin kahtena suomennoksena, viimeisin taisi ilmestyä aivan viime aikoina.

   Ihan mielenkiintoisena käänteenä Kaczynski tiettävästi osallistui nuoruusvuosinaan CIA:n MK-Ultra -testeihin, jossa poikkeuksellisen älykkäillä kavereilla testattiin uudenlaisia psykologisia kuulustelutekniikoita ja ties mitä hallusinogeenisia kemikaaleja. Näidenhän on osaltaan epäilty vaikuttaneen Kaczynskin mielenterveyden horjumiseen.

  • #150554
   Brutus
   Osallistuja

   Carl Davis (28.10.1936 – 3.8.2023)

   Huomattava elokuvasäveltäjä Carl Davis nukkui pois tässä kuluneena päivänä. Varmaan miehen CV:stä löytyy paljonkin Hollywood-leffoja ja televisiotuotantoja, mutta suurimman jälkensä mies jätti mykkäelokuvien säestykseen ja uusintajulkaisuihin. Kun Abel Gancen restauroitu Napoleon vuodelta 1927 päätettiin näyttää 80-luvun alussa alkuperäisessä asussaan livesäestyksellä, Davis joutui käytännössä keksimään pyörän uudestaan miten tällaisiin leffoihin ne musiikit tehdään ja esitetään. Davisin haastattelut ovat erittäin kiehtovaa materiaalia, jos aihe yhtään kiinnostaa. Davis sävelsi muutenkin paljon musiikkia mykkäelokuvien uusintajulkaisuihin, kuten Chaplin-leffoihin, olihan kyseessä alan johtavia osaajia maailmassa loppuun asti.

  • #150596
   JuicyFruity
   Osallistuja

   Suomalainen näyttelijä Antti Raivio on kuollut. Hänet muistamme Hymyhuulet sketsisarjasta Turon kaveri Akina. Auts töks töks.

Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Lisää luettavaa