Terminatorin päivät ovat luetut

21.3.2017 14:18

Terminator, Arnold Schwarzeneggerin ikoninen konerooli, ei näytä saavan jatkoa valkokankaalla. Runsas vuosi sitten tuotantoyhtiö Paramount vielä harkitsi jatkaa Terminator-leffoja, kunnes siirsi tieteisrymistelynsä Baywatch-leffan tieltä. Siirron oli tarkoitus johtaa uuden ensi-iltapäivän päättämiseen, mutta nyt on toinen ääni kellossa. NY Daily Newsin kuuleman sisäpiiriläisen mukaan Paramountilla on päätetty olla jatkamatta Terminator-franchisea Schwazeneggerin tai uuden Sarah Connorin eli Emilia Clarken kanssa.

Terminator-jatkumon viimeisin elokuva, Terminator Genisys sai maailmanlaajuisesti n. 400 milj. dollaria lipputuloja, mutta kotimaassaan Yhdysvalloissa se ei ollut kaksinen menestys, jääden jälkeen sarjan muista osista. Paramountin päätökseen olla jatkamatta koneiden kapinaa vaikuttavat kuitenkin myös muut kuin rahaan liittyvät syyt. Genisyksen vastaanotto ei ollut kriitikoiden keskuudessa mairitteleva, esim. Rotten Tomatoes -sivuston Tomatometer näyttää sille tunkkaista lukemaa 25%/100% ja Leffatykissäkin elokuvalle on annettu nihkeät 3,1/5 tähteä.

Franchisea on myös vaikea jatkaa sen tärkeimmän näyttelijän ikääntyessä. Heinäkuussa 70-vuotisjuhliaan viettävä Schwarzenegger toki näyttelee aktiivisesti yhä, mutta Terminatorin rooliin miestä on nuorennettu 2000-luvulla digitaalisesti ristiriitaista palautetta kerännein lopputuloksin.

Lähteet: NY Times, Forbes, CinemaBlend

Kuva: Paramount/ Terminator Genisys

Lisää luettavaa