Queen esiintyy Oscar-gaalassa

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä jaetaan taas kerran Oscar-palkinnot. Tämän vuoden gaala on nostanut totuttuun tapaan jo ennakkoon pieniä myrskyjä elokuvantekijöiden ja katsojien keskuudessa. Viimeisin myrskyistä koski päätöstä, jonka mukaan esim. parhaan leikkauksen ja kuvauksen Oscar-palkinnot olisi jaettu gaalan Yhdysvaltain TV-esityksen mainoskatkojen aikana.

Merkittävien palkintojen piilottaminen suurelta osalta katsojia sai mm. ohjaajat Guillermo del Toron ja Alfonso Cuarónin moittimaan ajatusta sosiaalisessa mediassa. Del Toro mm. kirjoitti, ettei ilman kuvausta ja leikkausta mitään elokuvaa edes olisi olemassa. Lopulta vastustus kohosi niin suureksi, että pari päivää sitten Yhdysvaltain elokuva-akatemia pyörsi päätöksensä ja kaikki palkintokategoriat ovat esillä entiseen tapaan viikonlopun gaalassa.

Juhlassa ei tällä kertaa ole yhtä juontajaa tai juontajaparia, joka kannattelisi show'ta. Tehtävään viime vuonna valittu Kevin Hart jättäytyi pois, kun hänen vanhat twiittinsä alkoivat herättää pahennusta. Show'n ei kuitenkaan arvella jäävän aivan tasottomaksi, sillä viiden Oscarin ehdokaselokuva Bohemian Rhapsodyn kautta jälleen pinnalla oleva huippuyhtye Queen on yllättäen lupautunut esiintymään gaalassa. Joidenkin ennakkoarvailujen Queen saattaa jopa käynnistää koko juhlan. Bändin laulusolistina toimii Adam Lambert.

Oscar-gaala suorana YLE Teemalla 25.2. klo 3.00 alkaen (Punainen matto jo klo 1.30 alkaen).


Lähteet: IndieWire, Deadline, YLE

Kuva: Matt Petit / ©A.M.P.A.S.

R. Isoviita 18.02.2019 klo 23:23

Uusimmat uutiset

Netflixin huikeassa The Dark Crystal -sarjassa mukana Game of Thrones -tähtiä

Tarina sijoittuu aikaan ennen elokuvaa.

R. Isoviita

Christopher Nolanin uutuusleffa on huippukallis

Kuvauksia tehdään mm. Virossa.

R. Isoviita

Han Solo -jatko-osaa toivoneiden ääni ei kaikunut kuuroille korville

Elokuvaa ei silti ole ainakaan vielä luvassa.

R. Isoviita

28 päivää myöhemmin saanee viimein jatkoa alkuperäisiltä tekijöiltään

Kauhuleffan jatkoa ovat tähän mennessä tehneet muut.

R. Isoviita

Marilyn Monroen näköispatsaan varas jäi kiinni

Hollywoodin Walk of Famen nähtävyys turmeltiin.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...