Ahdistelusyytösten kohteena olevan ohjaaja Brett Ratnerin Hugh Hefner -leffa jäihin

2.11.2017 13:42

Tuottaja Harvey Weinsteinin ahdisteluskandaalista syntynyt vyöry jatkaa paisumistaan. Epäsopivasta käytöksestä, kuten ei-toivotusta lähentelystä, on tähän mennessä syytetty myös tuottaja ja ohjaaja Brett Ratneria (X-Men: Viimeinen kohtaaminen, kuvassa), House of Cards -sarjan tähti Kevin Spaceyta, käsikirjoittaja-ohjaaja James Tobackia (Bugsy) ja mm. Sademiehessä nähtyä moninkertaisesti palkittua Dustin Hoffmania. Jokainen tapauksista on erillinen ja erilainen.

Kun esim. metodinäyttelijänä tunnetun Hoffmanin kohdalla kyse oli nuoren avustajan epämiellyttävistä muistoista koskien näyttelijän puheita ja eleitä produktiossa, jossa Hoffman esitti keski-ikäistä ja fantasioissaan elävää kauppamiestä, Kevin Spacey puolestaan oli nuoremman näyttelijäkollegansa mukaan löytynyt nukkumasta alusvaatteisillaan tämän, tuolloin vielä alaikäisen, kollegansa päältä kosteiden juhlien jälkeen.

Sekä Hoffman että Spacey ovat julkisesti pyytäneet anteeksi tapauksia. Spaceyn on lisäksi ilmoitettu hakevan hoitoa ongelmiinsa.

Ohjaaja Brett Ratnerin kohdalla syytökset ovat niin kovia, että Playboy-lehti on päättänyt unohtaa yhteistyöaikeet Ratnerin kanssa. Ratnerin piti ohjata Playboyn perustajasta ja syyskuussa kuolleesta Hugh Hefneristä elämäkertaelokuva, mutta kuulujen näyttelijöiden, kuten Olivia Munnin ja Natasha Henstridgen esittämät syytökset Ratnerin käytöksestä ovat olleet niin ikäviä, ettei elokuva toteudu – ainakaan tähän asti suunnitellulla tavalla. Myös Hefnerin rooliin houkuteltu Jared Leto on viestittänyt PR-väkensä kautta, ettei hän halua olla missään tekemisissä Ratnerin tai tämän tuotantojen kanssa nyt tai tulevaisuudessa. Tuotantoyhtiö Warner Bros. on samaan aikaan käynnistänyt tutkinnan ohjaajan kohtaamista syytöksistä, joihin lukeutuu mm. Henstridgen pakottaminen suuseksiin, ja päätynyt jättämään Ratnerin yhteistyökumppaneistaan.

Ratner on vastannut syytöksiin toistaiseksi samaan tapaan kuin James Toback ja Harvey Weinstein – puolustautumalla ja etsimällä oikeuden apua. Ratner esim. on haastanut jo yhden häntä syyttäneistä naisista oikeuteen.

Lähteet: Tracking Board, Deadline, Metro.co.uk, VOX

Kuva: David Shankbone/Brett Ratner

Lisää luettavaa