Bond-fanit suivaantuivat juhlajulkaisusta

11.4.2017 16:29

Jos James Bond haluaa suosikkidrinkkinsä ravistettuna, eikä sekoitettuna, vaativia osaavat olla myös Bond-fanit. 007-leffojen tuottaja ja julkaisija, MGM-yhtiö ja 20th Century Fox, joutuvat kohtaamaan ryhmäkanteen koskien Bond-leffaboksiaan. Kuulun agentin 50 vuotta pitkää taivalta juhlistettiin kokoelmaboksilla jo muutama vuosi sitten, mutta kuluttajien tyytymättömyys pakettiin kuohahti vielä vanhemmasta syystä.

Ns. yksiin kansiin pakatun leffakokoelman päällä lukee, että se sisältää ”[k]aikki Bond-elokuvat yhdessä ensimmäistä kertaa”, mutta Bond 50, Celebrating Five Decades of Bond 007 -boksista puuttuu silti pari leffaa. Vuoden 1983 Sean Conneryn tähdittämä Älä kieltäydy kahdesti ja monesti aiheensa parodiaversioksi mielletty vuoden 1967 Casino Royale eivät ole setissä mukana. Agentin faneihin kuuluva amerikkalainen Mary Johnson on yksi heistä, jotka ovat tyytymättömiä boksiin.

Fanit vaativat yhtiöiltä korvausta oikeusteitse, koska tuntevat tulleensa petetyiksi. Kahden elokuvan puuttuminen on selitettävissä tekijänoikeussyillä, sillä juhlakokoelma julkaistiin n. vuotta ennen kuin siitä puuttuvien leffojen tekijänoikeusasioista oli saatu sovittua. MGM-yhtiö on todennut kanteen jälkeen julkaisemassa tiedotteessaan, että Bond-bokseista löytyy selkeät listat niistä elokuvista, joita kokoelmat sisältävät, ja moni kuluttaja ympäri maailman on kuitenkin ollut julkaisuihin tyytyväinen sellaisenaan.

 

Lähteet: THR, Vulture

Kuva: MGM

Lisää luettavaa