TV-leffa: Robin Williams vakavana

7.12.2014 16:01

Vuonna 2002 valmistuneessa trillerissä One Hour Photo nähdään Robin Williamsilta vaihteeksi miehen tyylille epätyypillinen roolityö. Elokuussa edesmennyt hauskuuttaja astui kyseisessä elokuvassa vaihteeksi yksinäisen ja vaiteliaan miehen osaan, johon häntä ei ensiksi edes oltu ajateltu. Ohjaaja Mark Romanekin mukaan osaan oli kaavailtu Jack Nicholsonia, mutta vuosi vuodelta yhä vähemmän elokuvarooleja tehnyt Nicholson sivuutti lopulta tämänkin tarjouksen.

Williamsin näyttelemän valokuvausliikkeen työntekijän elämä One Hour Photossa on tyhjempää kuin kuvat, joita tämä päivittäin käsittelee. Tyhjyys täydentyy juuri valokuvien kautta. Mies, Sy nimeltään, kiintyy yhden vakioasiakkaanaan käyvän perheen elämään kuvien kautta ja näin trillerin alkuasetelma on valmis.

Williamsin innosti mukaan osaksi elokuvan ohjaaja Mark Romanekin menneisyys. Romanek, joka myös käsikirjoitti One Hour Photon, oli aeimmin ohjannut musiikkivideoita mm. Madonnalle, R.E.M:lle ja David Bowielle. BBC:n Michael Parkinsonille antamassaan haastattelussa Williams totesi One Hour Photosta mm. seuraavaa:

– Romanek oli tehnyt musiikkivideoissa visuaalisesti kauniisti monia asioita. Halusin tehdä tämän elokuvan, koska se yhdisti tuon visuaalisuuden ja mahtavan käsikirjoituksen.

Leffatykkiläisten mielipiteitä elokuvasta.

One Hour Photo Sub-kanavalla 7.12.2014 klo 21.

Kuva: Sub

Lähteet: Parkinson, One Hour Photo DVD

Lisää luettavaa