Puh pantiin pannaan

24.11.2014 07:42

Rakastettu Nalle Puh ei olekaan ilmeisesti rakastettu kaikkialla, mikäli on uskominen Puolasta kantautuvaa tietoa. Englantilaisen A. A. Milnen luoma ja mm. Disneyn laajalti tutuksi tekemä hahmo on tuomittu Puolan sydämessä lapsille epäsopivaksi. Łódźin provinssissa sijaitsevan Tuszynin kaupungin neuvosto tuli tähän tulokseen etsiessään nimeä uudelle leikkikentälle.

Neuvosto harkitsi leikkikentän nimeämistä Nalle Puhin mukaan, mutta ajatus tuli torpatuksi kovista syistä. Kaupungin päättäjien tapaamisesta medialle vuotaneella äänitallenteella todetaan Puhin olevan huono esimerkki lapsille, koska tämä esim. ei ole selkeästi kumpaakaan sukupuolta. Tallenteella mainitaan myös muita harmillisia syitä:

– Se on puolialaston, mistä syystä se on täysin sopimaton lapsille, eräs neuvoston jäsen totesi.

Jäsenistössä pidettiin Puhia myös vähä-älyisenä ja yksi edustajista äityi jopa runoilemaan tästä Risto Reippaan lelunallesta seuraavaa:

– Nalle Puh on valepukki ja kännipää. Ilman alkkareita hän lyllertää, etkä edes kiveksiä hällä nää.

Puhia paremmaksi roolimalliksi tapaamisessa nousi Suomessakin tunnettu Nalle Luppakorva, koska tämä on kokonaan pukeissa. Neuvostossa ilmeisesti oli unohdettu Luppakorvan kotimetsän väki, josta ainakin ankat ovat alastomampia kuin Puh tai Aku Ankka, joka sekin on joutunut vastaavan kohun kohteeksi aikoinaan.

Kuva: BVI Finland/ Nalle Puhin elokuva – uudet seikkailut Puolen hehtaarin metsässä

Lähteet: The Independent, news.com.au

Lisää luettavaa