Ford takaisin myös Deckardiksi?

16.5.2014 01:33

Ohjaaja Ridley Scottilla on jälleen monta rautaa tulessa, sillä vasta pari päivää sitten hänen kerrottiin suunnittelevan tieteisleffa The Martiania ja nyt Variety on paukauttanut ilmoille uutta tietoa Scottin Blade Runner -jatko-osasta. Alkujaan Philip K. Dickin kirjoittaman tieteistarinan pohjalta luotu film noir -tyyppinen raina saanee jatko-osan, jonka käsikirjoituksesta vastaavat myös Blade Runnerin käsikirjoitusta laatinut Hampton Fancher ja Michael Green (Smallville, Heroes). Mikä mielenkiintoisinta, uuden leffan oikeudet hankkinut yhtiö Alcon Entertainment pyrkii nyt julkisesti houkuttelemaan näyttelijä Harrison Fordia palaamaan etsivä Rick Deckardin osaan.

– Olisi kunnia ja toivomme sitä, että Harrison olisi mukana projektissamme, Alconin Andrew Kosove ja Broderick Johnson toteavat lausunnossaan.

On harvinaista, että tuotantoyhtiö yrittää saada tiettyä näyttelijää elokuvaan tällä tavoin. Harrison Ford olisi suostuessaan eräänlainen lottovoitto yhtiölle, sillä Indiana Jonesina ja Han Solona monille tutuksi tullut stara vaikuttaa ennakkotietojen perusteella myös yhdeltä tulevan Star Wars: Episode VII -elokuvan vetonauloista. Miten Rick Deckardin paluu vaikuttaisi vuosia kestäneisiin spekulaatioihin hahmon todellisesta olemuksesta – se jää nyt nähtäväksi, sillä Blade Runnerin jatko-osan sisällöstä on paljastettu vain elokuvan sijoittuvan muutaman vuosikymmenen päähän ensimmäisestä.

Alcon Entertainmentin johtoportaassa ollaan kuitenkin positiivisin mielin Fancherin ja Greenin käsikirjoituksesta.

– [He] ovat uskoaksemme laatineet Ridley Scottin kanssa ensiluokkaisen jatkon yhdelle kaikkien aikojen parhaimmista elokuvista, kehuvat Andrew Kosove ja Broderick Johnson. Ford itse on jo aiemmin todennut olevansa kiinnostunut tekemään Scottin kanssa yhteistyötä uudelleen, jos käsikirjoitus on kyllin hyvä. Blade Runnerin jatko-osan julkaisuaikataulua ei tässä vaiheessa vielä ole tiedossa.

 

Kuva: Warner Bros.

Lisää luettavaa