Ant-Man-ohjaaja paljasti, millainen hänen Fantastic Four -leffansa olisi ollut

15.1.2019 14:14

Fantastic Four eli Ihmeneloset on niitä harvoja supersankarijoukkoja, joiden elokuvista yksikään ei ole kovin mairittelevia kehuja kerännyt. Yksi kolmesta 2000-luvulla ilmestyneestä Fantastic Four -filmatisoinneista ei päässyt edes lippukassoilla ns. kuiville kotimaansa markkinoilla. Marvelin Ant-Man– ja Ant-Man and the Wasp -leffat ohjannut Peyton Reed oli alkujaan kiinnitettynä nelikon seikkailujen ohjaajaksi, mutta hänen ja tiiminsä versio ei päässyt varsinaiseen tuotantoon asti.

Reed on nyttemmin paljastanut, miten paljon hänen kehittelemänsä Fantastic Four -elokuva olisi eronnut nähdyistä. Vuoden verran Reedin käsissä olleessa projektissa Ihmeneloset eivät olisi edes lopulta seikkailleet nykyajassa. Tällaista ajatusta on sittemmin hyödynnetty mm. Marvel-elokuvassa X-Men: Days of Future Past.

– Yksi suurista ajatuksista oli sijoittaa [Tarina] 1960-luvulle, silloin se olisi ollut yksinkertaisesti kuin [Beatles-yhtyeen leffa] A Hard Day’s Night, emmekä olisi käyneet hahmojen syntytarinaa läpi lainkaan. He vain olisivat olleet siinä maailmassa. Se oli aika jännää, Reed summaa.

Yhä oman Fantastic Four -rainan ohjaamisesta haaveileva Reed arvelee, ettei tuotantoyhtiö Fox kokenut ajatusta tuolloin vielä kokeilemisen arvoiseksi. Hänen tiiminsä nimittäin kehitteli ajatustaan aivan 2000-luvun alussa, vuosia ennen Marvelin elokuvauniversumin suurinta voittokulkua.

Lähteet: Collider, Box Office Mojo, Screenrant

Kuva: 20th Century Fox/Fantastic Four, 2015

Lisää luettavaa