Harry Potterin luojalta varastettu Potter-tavaraa ja muuta omaisuutta

Harry Potter -tarinat ja maailman luonut J. K. Rowling on haastanut entisen työntekijänsä oikeuteen. Kirjailijan väitteen mukaan ex-työntekijä olisi käyttänyt väärin saamiaan oikeuksia. Naispuolinen apulainen on syytteen mukaan anastanut omin lupineen Rowlingilta aimo summan rahaa sekä Potter-aiheista tavaraa.

Naisella oli ollut hallussaan yrityskäyttöön tarkoitettu luottokortti, jota hän oli väitetysti vinguttanut liki 24 000 punnan eli n. 27 500 euron arvosta. Sen lisäksi hänellä oli pääsy kassakaappiin, jossa säilytettiin käteistä ulkomaanmatkoja varten. Naisen toimittamista kuiteista kävi kuitenkin ilmi, että hän oli käyttänyt rahaa luvatta tuhansia puntia kahviloihin, ylellisiin kynttilätuotteisiin, kosmetiikkaan ja lisäksi anastanut parin tuhannen punnan arvoisen Harry Potter -elokuvakokoelman, -kirjoja ja arvokkaan leikkijunan. Myös kassakaapista on kadonnut useita tuhansia puntia.

Rowlingin entinen työntekijä kiistää väitteet. Hänen mukaansa kirjailija ei ole menettänyt mitään, eikä hänen näin ollen kuulu korvata tälle mitään. Asiaa käsitellään oikeudessa vielä tämän vuoden puolella.


Lähde: BBC

Kuva: Warner Bros./Harry Potter ja kuoleman varjelukset: Osa 2, 2011

R. Isoviita 08.11.2018 klo 12:47

Uusimmat uutiset

Blade palaa – uusi pääosanesittäjä on kahden Oscarin voittaja

Wesley Snipes näytteli osassa aiemmin.

R. Isoviita

Japanilaisstudiolle tehty isku: maan pahin vuosikausiin

Hyökkääjä selvisi hengissä.

R. Isoviita

Linda Hamilton täsmentää aiempaa Terminator-kommenttiaan

Näyttelijä ei kehuja jaellut.

R. Isoviita

Netflix poisti kohua aiheuttaneen kohtauksen sarjastaan

Kohun aihe oli katsottavissa pari vuotta.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...