Hurrikaanit saivat näyttelijäveteraanin liikkeelle

11.9.2017 14:55

Yhdysvalloissa riehuvat hirmumyrskyt ovat herättäneet runsaasti huomiota tuhoillaan. Floridaa kohti vyöryvät myrskyt ovat jättäneet monin paikoin sellaisen hävityksen jäljelle, ettei tuhoutuneilla alueilla voi edes oleskella. Yksi näistä alueista on Karibian saariston Barbuda, jonka ministeri Gaston Browne on kuvaillut jääneen hurrikaani Irman jälkeen 95 prosenttisesti asumiskelvottomaksi.
Saarelaisille määrättiin hätäevakuointi ennen viimeisimmän hirmumyrskyn, Josen, tuloa. Tilanne on herättänyt myös myötätuntoa monissa julkisuuden henkilöissä, mukaan lukien näyttelijäveteraani Robert De Nirossa. De Niro omistaa Barbudalta kiinteistön, jolla aloitettiin rakennustyöt viime vuonna, joten alueen 1600 asukkaan yhteisö on hänen sydäntään lähellä myös sen kautta. Hän onkin lupautunut auttamaan nyt kodittomiksi jääneitä barbudalaisia.
De Niro on välittänyt New York Daily News -lehden kautta surunvalittelunsa barbudalaisten menetyksistä ja kertonut samassa yhteydessä aikeistaan.
– Aiomme tehdä yhteistyötä tiimini, alueen johdon ja koko Barbudan yhteisön kanssa, jotta saamme onnistuneesti rakennettua uudelleen sen, minkä luonto otti meiltä pois, De Niro kertoi.
Työ saattaa kestää jopa vuosia tuhojen mittavuuden takia. Barbudan odotettiin kokevan lisää hävitystä hurrikaani Irmaa seuranneen hurrikaani Josen ansiosta, mutta CNN:n raportin mukaan Jose ei moukaroinut saarta, kuten pelättiin.

Lähteet: Independent, BBC, CNN
Kuva: David Shankbone

Lisää luettavaa