Miltä näyttää, kun 65 000 maalausta ahdetaan yhteen elokuvaan?

31.8.2017 14:42

Tietokonegrafiikalla luodut efektit ovat tätä päivää, mutta ainakin yksi uutuuselokuva puolustaa vanhan liiton kädentaitoja. Taiteilija Vincent van Goghin elämästä kertova uutuusleffa nimittäin on tehty kokonaan maalaten. Sen jokainen kuva on ehta öljyvärimaalaus.

Puolalaistaidemaalari Dorota Kobielan yhdessä tuottaja Hugh Welchmanin kanssa ohjaama Loving Vincent on ennen näkemätön voimanponnistus, sillä koskaan aiemmin pitkää animaatioelokuvaa ei ole tehty tällä tavoin. 125 maalaria työllistäneessä elokuvassa on kaikkiaan huikeat 65 000 öljyvärimaalausta, joista tämän 128 minuutin mittaisen elokuvan liike syntyy. Huikeaa projektia varten kerättiin rahoitusta myös joukkorahoituspalvelussa.

Jokainen leffan kuva on luotu van Goghin tyyliin, hänen värimaailmaansa ja maalaustekniikkaansa hyödyntäen. Leffa keskittyy erityisesti van Goghin traagisen kuoleman ympärille. Loving Vincentiä, jonka ääninäyttelijöinä kuullaan mm. Saoirse Ronania (Hanna), Aidan Turneria (Poldark) ja Jerome Flynniä (Game of Thrones), on jo esitetty joillakin festivaaleilla ympäri maailman, mutta laajemmin se on tulossa elokuvateattereihin tämän vuoden lopulla.

Leffan traileri:

Lähteet: Independent, Kickstarter

Kuva: 2013-2017 Loving Vincent

Lisää luettavaa