Star Wars -kuvausten onnettomuus olisi saattanut johtaa kuolemaan

26.7.2016 14:01

Vuonna 2014 Star Wars: The Force Awakens -leffan kuvaukset keskeyttäneessä onnettomuudessa oli onnea mukana. Han Soloa näytelleen Harrison Fordin väliaikaisesti vammauttanut onnettomuus tapahtui elokuvan kulisseissa. Aiemmin on raportoitu, että Ford loukkasi tapaturmassa jalkansa, mutta asiasta on nyt tihkunut lisätietoja.

Ford oli kulkenut kulisseissa ajankohtana, jolloin hän ei ollut olettanut niiden olleen samassa toimintavalmiudessa kuin kuvausten aikana. Palatessaan sisäänkäynnin ovelle hän oli painanut nappia päästäkseen ulos, mutta metallireunainen ovi oli Fordin oletuksesta huolimatta ollut etäohjannassa ja hän oli jäänyt sen alle. Oikeuskäsittelyssä on paljastunut, että Ford sai iskun lantion seudulle ja jäi jumiin lattialle.

Syyttäjän mukaan onnettomuus olisi saattanut johtaa myös kuolemaan, sillä kyseisen ovimekanismin voimaa on verrattu pienen auton painoon. Pahemmin ei kuitenkaan käynyt, koska ovimekanismissa ollut hätäkatkaisin meni sillä kertaa päälle. Brittiläinen Foodles Production -yhtiö, joka toimii Disneyn alaisuudessa, syyllistyi oikeuden mukaan tapauksessa ainakin kahteen rikkeeseen, joiden takia se on määrätty korvauksiin.

Lähteet: BBC, Variety

Kuva: Disney

Lisää luettavaa