Star Wars ei päässyt listan huipulle kaikkialla

28.12.2015 16:57

Yksi leffa dominoi elokuvateatterien katsotuimpien rainojen listaa sekä Suomessa että ulkomailla. Kyseessä on tietenkin Star Wars: The Force Awakens, josta on lyhyessä ajassa tullut odotetusti ennätyksiä rikkova hitti. Aivan kaikkialla ei Tähtien sota -buumi ole iskenyt silti täydellä voimalla.

Maailman suurimpiin elokuvakeskuksiin kuuluva Intia ei ole ollut uuden Star Warsin osalta hedelmällisintä markkina-aluetta. Talousjulkaisu Forbesin saamien tietojen mukaan uusi Star Wars toki menestyy sielläkin, mutta leffa on jäänyt top10-listalla pronssille. Hindiksi puhutut kaksi intialaisrainaa, Bajirao Mastani ja Dilwale ovat pärjänneet paremmin.

Molemmat elokuvista ovat pyörineet Intiassa nyt jo toista viikkoa. Ne luottavat maan elokuvateollisuuden perinteikkäisiin aineksiin: musiikkiin ja tanssiin. Lisäksi historiallisväritteisessä Bajirao Mastanissa ja nuorekkaassa toimintakomedia Dilwalessa näyttelevät maan huiput, Priyanka Chopra ja Shah Rukh Khan. Molemmat leffat ovatkin netonneet paikallisesti yli miljoona dollaria, kun Star Warsin tulot ovat vasta sadoissatuhansissa.

Lähde: Forbes
Kuva: Disney

Lisää luettavaa