Huonoksi haukuttu kipusi listakärkeen

Yhdysvaltalaiselle Lifetime-kanavalle ei paljon seläntaputteluja tullut, kun se ilmoitti pullauttavansa ulos leffan Aaliyah: The Princess of R&B. Vain 22-vuotiaana lento-onnettomuudessa kuolleen laulajatar Aaliyahin omaisten mukaan edesmennyt tähti ei saanut oikeanlaista käsittelyä tässä TV-elokuvassa. Myös kuulu musiikkituottaja Timbaland, joka 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa työskenteli Aaliyahin kanssa, suomi tuoretta elokuvaa sosiaalisen median välityksellä.

- Paskaa. Nyt teidän täytyy hyväksyä sen seuraukset, Timbaland totesi viestissään.

Elokuvan huonous on kääntynyt kuitenkin eräänlaiseksi voitoksi. Tilastolaitos Nielsen raportoi Aaliyah: The Princess of R&B:tä koskevien twiittausten määrän (n. 997 000 kpl) päihittäneen viime viikolla kirkkaasti muihin yhdysvaltalaisiin TV-ohjelmiin viitanneet Twitter-viestit. Aaliyah-elämäkertaleffan taakse jäivät mm. sellaiset suositut puheenaiheet kuin The Walking Dead, Scandal ja American Horror Story.

Mm. epäonnistuneesta roolituksesta ja jopa pedofilian romantisoimisesta kritisoitu elokuva pärjäsi myös katselutilastoissa yllättävän hyvin. Kuten Deadline-sivusto kertoo, Lifetime-kanavan ohjelmien katseluluvut eivät ole yleensä kovin suuria, mutta tuore Aaliyah-raina veti katsojia puoleensa kaikkiaan 3,2 miljoonaa. Se on toiseksi suurin katsojamäärä, mitä kyseisen kanavan esittämistä elokuvista yksikään on tänä vuonna saanut, eli loanheitto ei lopulta karkottanut yleisöä ruutujen luota.


Lähteet: Deadline, Mashable, TheWrap, EW

Kuva: Lifetime

R. Isoviita 18.11.2014 klo 09:18

Uusimmat uutiset

Ohjaaja Joss Whedonille syytteitä kelvottomasta käytöksestä

Kuoppaisen tien kokenut Justice League jälleen osana kohua.

R. Isoviita

Jurassic Park pomppasi yllättäen listakärkeen jälleen

Elokuvateatterien listoilla lukuisia merkkileffoja.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...