Night Visions -festivaali 9.-13.4.2014

2.4.2014 07:47

Valtakunnan rehellisin kauhu-, kultti-, ja fantasiaelokuvaan keskittyvä Night Visions -festivaali palaa sykähdyttämään Helsingin valkokankaita jälleen 9.-13.4.2014! Helsingin Bio Rexissä, Andorrassa ja Kino Engelistä keskiviikosta sunnuntaihin järjestettävässä tapahtumassa nähdään yli 20 elokuvaa sekä festivaalin kunniavieraana itse Troma-legenda Lloyd Kaufman. Festarin ehdottomimpien tärppien joukossa ovat muun muassa:

THE RAID 2: BERANDAL (Indonesia 2014)

Kaksi vuotta sitten ennen Night Visionsia kuhistiin ennenkuulumattomalla tavalla. Ansaitusti, sillä festivaalilla ensi-iltansa saanut The Raid: Redemption osoittautui täysosumaksi ja kohosi sittemmin modernin taisteluelokuvan merkkipaaluksi. The Raid 2: Berandal herätti vieläkin kovempaa kuhinaa maailmanensi-illassaan Sundance-festivaalilla tammikuussa 2014. Ja todellakin, kierrokset ovat nyt vielä hurjemmat kuin ensimmäisessä elokuvassa. Ainoa esitys festivaalin avajaiselokuvana keskiviikkona 9.4. klo 20.15 Bio Rexissä!

WHY DON’T YOU PLAY IN HELL? (Japani 2013)

Sion Sonon 15 vuoden takaiseen käsikirjoitukseen perustuva Kill Bill -sukulaissielu on hulvaton rakkauskirje elokuvalle. Päähenkilöt eivät vain tee elokuvaa gangstereista. He kuvaavat oikeiden rikosliigojen yhteenottoja lähietäisyydeltä. Veri roiskuu, päät irtoavat samuraimiekkojen heiluessa ja Fuck Bomberseiksi itseään kutsuva leffahullujen kollektiivi saa kaiken filmille. Toronton festivaaleilla 2013 elokuva voitti Midnight Madness -sarjan yleisöpalkinnon. Esitys festivaalilla lauantaina 12.4. klo 22.45!

THE TOXIC AVENGER (USA 1984)

The Toxic Avenger on teos, johon riippumattoman amerikkalaiselokuvan legendan Troma Entertainmentin nimi aina ensimmäisenä yhdistetään. Night Visions on haljeta ylpeydestä saadessaan isännöidä The Toxic Avengerin virallista 30-vuotisjuhlanäytöstä Suomessa, yhdessä arvovaltaisten vieraiden kanssa. Lloyd Kaufman on paikalla elokuvan ainoassa näytöksessä lauantaina 12.4. klo 18.15 Bio Rexissä, älä missaa tätä!

sekä tietenkin

NURSE 3D (USA 2013)

Viattomuudellaan, puhtaudellaan ja pyyteettömyydellään alituisesti kiehtova sairaanhoitaja on kuulunut eksploitaatioelokuvan ikoniseen kuvastoon aina. Nurse 3D:n antisankari Abby on jopa tätä taustaa vasten ainutlaatuinen ilmestys. Arvaamaton, määrätietoinen ja seksikkyyttään häikäilemättömästi hyödyntävä sisar hento valkoinen vie mennessään juuri sen mitä haluaa. Tässä kyydissä ei vikinä auta. Muodollisesti pätevä Paz de la Huerta on Abbyn niukoissa rooliasuissa paitsi uskomaton ilmestys, myös Nurse 3D:n sydän ja sielu. Ainoa näytös Bio Rexissä perjantaina 11.4. klo 23.15!

Lippujen ja sarjakorttien myynti on para-aikaa käynnissä festivaalin verkkokaupassa osoitteessa www.nightvisions.info

Kannattaa toimia nopeasti, sillä festivaalin alkuun on enää viikko aikaa!

Yksittäisliput: 8,5e.
Yölippu (K-18, la-su-yö, 7 esitystä per lippu la klo 20.30 alkaen): 50 €
H/C-sarjalippu (K-18, ke-su, 20 esitystä): 115 €

 

Lisää luettavaa