Kiinalainen ohjaaja Cai Shangjun Helsinki Cine Aasia -elokuvafestivaalin vieraaksi

12.3.2013 07:32
 14.3.-17.3. järjestettävän aasialaisen elokuvafestivaali Helsinki Cine Aasian vieraaksi on varmistunut kiinalainen ohjaaja Cai Shangjun! Ohjaaja on mukana festivaaleilla 15.3.-17.3. ja vastaa niin yleisön kuin mediankin kysymyksiin.
Helsinki Cine Aasia -elokuvafestivaalilla nähdään ohjaaja Cai Shangjunin rikosdraama People Mountain People Sea (2011). Elokuvassa päähenkilö Lao Tie etsii veljensä murhaajaa. Synkän realistinen kostotarina sijoittuu Kiinan köyhempien yhteiskuntaluokkien maailmaan ja kuvaa ympäröiviä karuja maisemia tyylikkäästi. Cai on sekä ohjannut että käsikirjoittanut elokuvan. Elokuva toi Caille Venetsian elokuvajuhlilla parhaan ohjaajan Silver Lion -palkinnon.
Ohjaajan aikaisempi The Red Awn sai lehdistöltä FIPRESCI-palkinnon Busanin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla vuonna 2007. Ennen ohjaajauraansa Cai Shangjun toimi käsikirjoitustiimissä useammassa kaupallisestikin menestyneen Zhang Yangin elokuvassa, joista esimerkiksi Kylpylän rauhassa (1999) on esitetty Suomenkin televisiossa.
Cai Shangjunin People Mountain People Sea esitetään festivaaleilla lauantaina 16.3. klo 13.00 Orionissa ja sunnuntaina 17.3. klo 17.30 Andorrassa. Ohjaaja on paikalla esitysten yhteydessä ja vastaa yleisön kysymyksiin.
Helsinki Cine Aasian elokuvanäytökset järjestetään Bio Rexissä, Orionissa sekä Andorran Kino- ja Dubrovnik-saleissa. Festivaalin lipunmyynti on alkanut tapahtuman internet-sivustolla ja festivaalin aikana lippuja voi ostaa myös esityspaikoilta.

Lisää luettavaa