Scream-elokuvasarja jatkuu ilman kahta tuttua näyttelijää

26.11.2023 15:15
Warner Bors./ Scream VI, 2023

Scream-elokuvasarjan tielle ei näyt loppua, vaikka se käynnistyi jo vuonna 1996. Kauhugenren maineikkaan Wes Cravenin käynnistämässä leffasarjassa on kuitenkin luvassa muutoksia, sillä sen edellisessä osassa sisaruksia näytelleet Jenna Ortega ja Meilssa Barrera ovat molemmat irtautuneet tulevasta elokuvasta.

Scream 7:n merkkirooleihin palaaviksi odotettujen Ortegan ja Barreran poistuminen projektista tuli ikävänä tietona myös elokuvan ohjaaja Christopher Landonille. Sittemmin tuhoamassaan some-viestissä Landon totesi särkynyttä sydäntä kuvaavan hymiön kera, että tämä on kurjaa, mutta päätös ei ollut hänen. Barrera oli saanut potkut roolistaan julkaistuaan sosiaalisessa mediassa väitteitä Israelin ja Palestiinassa vaikuttavan Hamasin välisestä sodasta. Hän kirjoitti Instagramissa mm. näin:

– Gaza on nyt kuin keskitysleiri. Kaikki ajetaan nurkkaan, poispääsyä ei ole, ei ole sähköä tai vettä… Ihmiset eivät ole oppineet mitään historiastamme. Ja kuten historiassamme, ihmiset seuraavat tätä sivusta vaiti. Tämä on kansanmurhaa & etnistä puhdistusta.

Scream-tuotantoyhtiö Spyglass on tiedottanut vastustavansa antisemitismiä ja kaikenlaista vihaa, mukaan lukien virheelliset viitteet kansanmurhaan, etniseen puhdistukseen, holokaustin vääristelyn ja minkä tahansa, mikä ylittää vihapuheen rajan räikeästi. Barrerasta poiketen Ortega ei ole julkaissut kovia poliittisia kannanottoja, mutta hänen on kerrottu pidättäytyneen projektista aikataulusyistä. Kysytty näyttelijä nähdään mm. Tim Burtonin tulevassa Beetlejuice-jatko-osassa.

Kahden tärkeän näyttelijän lähtö on saanut Scream-tekijät puntaroimaan mahdollisuutta tuoda takaisin elokuvasarjan alkuperäisiä kasvoja. Esim. Neve Campbell kieltäytyi palaamasta franchiseen enää, ellei hän saisi tuntuvaa palkankorotusta. Tuotantoyhtiö ei kuitenkaan tuolloin taipunut näyttelijän vaatimukseen. Uuden elokuvan pitäisi valmistua 2025.

 

Lähteet: THR, Variety

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa