Etusivu Foorumit Leffat yleisesti Minkälaisen elokuvan tekisitte?

Luet parhaimillaan 4 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #151025
   Brutus
   Osallistuja

   Vanhan luovan mielikuvitusketjun uusi tuleminen.

   Itsellä on tylsään työpäivään tullut parikin ideaa elokuvaksi. Ensimmäinen olisi varsin perus trilleri, jossa hyvä kyttä yrittää estää salaliittolaisia laukaisemasta suurvaltojen välistä ydinsotaa kylmän sodan tai muun vastaavan tilanteen aikaan. Salaliittolaiset itse näkevät tarkoitusperänsä hyvänä, koska näiden mielestä ihmisten nykyinen elämäntapa on kestämätön, ja näiden silmissä ainut tapa saada kansa liikkeelle on levittää mahdollisimman paljon kurjuutta ja tuhoa mahdollisimman yleisellä tasolla, etteivät nämä voi alkaa syytellä ainoastaan jotain yksittäistä tahoa ja palata takaisin entisiin menoihinsa. Tällaisia hyvää tarkoittavia roistoja, terroristeja ja murhaajia löytyy maailmasta paljon ihan oikeastikin, muttei koskaan varsinkaan Hollywood-leffoista.

   Toinen idea oli rekonstruoida klassinen supersankarileffa vähän uusille humoristisemmille urille. Tässä tarinassa yhteiskunnan huipulle syntynyt playboy altistuu jollekin kemikaalille ja saa siitä supervoimat. Vitsi vain on siinä, että nämä uudet härpäkkeet ovatkin sitten niin sattumanvaraista ja hyödytöntä kuin olla voi. Pian tietysti paljastuu, että samaan kaupunkiin mahtuu muitakin samanlaisia tapauksia, ja yhdistämällä sattumanvaraiset taitonsa näiden supervoimista onkin yhtäkkiä hyötyä. Tietysti konkkaronkka lyö rahoiksi perustamalla superukkojen oman rikollisliigan, jossa playboyn roolina on käyttää yhteyksiään metsästääkseen poppoolle sopivaa saalista. Yksi rikollisliigan jäsenistä on ihan vain supertyhmä ja kuvittelee koko ajan työskentelevänsä hyville tyypeille.

   En ole tätä niin miettinyt loppuun, mutta samalla logiikalla täydellisen hyödyttömillä supervoimilla varustettu sankareiden joukko, jonka olemassaolosta ei vain tiedetä, koska nämä harvemmin onnistuvat pysäyttämään ainuttakaan rikollista. Sankareiden keskuudessa nimittäin ei oikein yhteispeli ota onnistuakseen, sillä hyvät tyypit perinteisesti tappelevat keskenään siitä kuka on kaikkein moraalisin ja puhtoisin, mistä syystä sankarit tuppaavat jatkuvasti sooloilemaan ja ottamaan turpaansa. Tilanne on vähän sama kuin olisi viisi Tarzania pelastamassa yhtä Janea.

   Jne…

  • #151027
   dbgirl
   Osallistuja

   Enpä ole koskaan miettinyt asiaa loppuun saakka koska tuskin tulen koskaan leffaa tekemään, mutta suurena ysäriäksönin fanina tekisin jotain samankaltaista. Myös jokin Star Trek-henkinen scifi olis kiva. Kunnon oikeat maskit eikä mitään koneella tehtyä!

  • #151031
   Miihkali
   Osallistuja

   Mikäli saisin loputtoman suuren budjetin, tuottaisin alkutekstille ominaisen sovituksen sumerilais-akkadilaisesta Gilgameš-eepoksesta. Lisäaineksia voitaisiin poimia muista Gilgameš-myyteistä ja historiografisista teksteistä. En ohjaisi, en käsikirjoittaisi enkä näyttelisi, sillä en osaa mitään edellä mainituista, mutta häärisin taustavoimissa ja pitäisin huolen siitä, että miljöökuvauksesta tulisi mahdollisimman uskollinen todelliselle historialle ja mytologialle. Tätä varten tietysti palkattaisiin kokonainen armeija historiantutkijoita ja arkeologeja.

   Elokuvan kehystarinan päähenkilö ja kertojahahmo Sîn-lēqi-unninni puhuisi akkadia, joka on eepoksen laajimpien versioiden kieli. Elokuva alkaisi utuisilla otoksilla Mesopotamian maisemista: autiomaasta, Eufratin ja Tigrisin suistosta, arosta, hedelmällisestä jokilaaksosta… Ensimmäiset sanat olisivat kertojan: ”ša nagba īmuru” eli suomeksi ”hän, joka oli nähnyt syvyyden”, t.s. ”hän oli nähnyt kaiken”. Itse tarina olisi puhuttu varhaisdynastiseksi sumeriksi, jota Gilgamešin aikoihin puhuttiin Mesopotamiassa. Näyttelijät rekrytoitaisiin Irakista ja sen naapurimaista, eli tässä elokuvassa katsojan ei tarvitsisi uskotella itselleen, että muinaisen Lähi-idän asukkaat näyttivät Tom Cruiselta ja Brad Pittiltä. Toisaalta roolituksessa tulisi huomioida myös muinaisen Mesopotamian monikulttuurisuus. Taustamusiikki soitettaisiin muinaisen miljööseen ja aikakauteen sopivilla instrumenteilla. Anakronistisia viittauksia myöhempään arabialais-islamilaiseen kulttuuriin vältettäisiin, eli taustalla ei soisi mitään hanszimmermäistä syntetisaattorin ja imaamin kutsuhuudon ristisiitosta.

   Elokuvassa olisi pitkä ja polveileva juoni. Ytimessä eivät olisi tapahtumat sinänsä vaan päähenkilön sisäinen maailma ja kypsyminen. Kertomuksen alussa nuori Gilgameš nousee mahtavan Urukin kaupungin hallitsijaksi. Ruumillisesta voimastaan ja poliittisesta mahdistaan huolimatta hän on rikkinäinen mies vailla itsehillintää ja myötätuntoa. Vasta kohdattuaan vertaisensa, villimies Enkidun, hän järkevöityy ja aloittaa uuden elämän vastuullisena hallitsijana ja elämäniloisena seikkailijana. Saavutuksiin kuuluvat muun muassa hirviö Humbaban surmaaminen, Urukin muurien restauroiminen, tutkimusretki vainajalaan ja kilpailevan kaupunkivaltio Kišin valloitusarmeijan päihittäminen. Lopulta Gilgameš ja Enkidu kuitenkin sortuvat hybrikseen ja loukkaavat itseään jumalatar Inannaa, joka rankaisee Enkidua tappavalla sairaudella. Ystävänsä menettäneeseen Gilgamešiin iskee hirvittävä kuolemanpelko, ja hän hylkää valtakuntansa vaeltaen halki maailman kuolemattomuuden salaisuutta etsien. Vasta monien seikkailujen päätteeksi hän ymmärtää etsintänsä olevan turhan. Kotiin palatessaan hän vihdoin oivaltaa, että todellista kuolemattomuutta on elää hyvä elämä, nauttia arjen iloista ja täyttää omat velvollisuudet tunnollisesti.

   Eeppoksen nimi olisi Kaikkia kuninkaita korkeampi, joka on monien Gilgameš-eepoksen versioiden ensimmäinen säe ja jota usein käytettiin otsikonomaisesti koko teoksen nimenä. Sîn-lēqi-unninnin versio tosin alkaa sanoilla ”hän, joka näki syvyyden”.

  • #151067
   Dekkari
   Osallistuja

   Olen katsonut fargo-elokuvan ja sarjan tuontantokaudet ensimmäisestä kolmanteen.

   Olisi mielenkiintoista tehdä joku suomeen sijouttuva fargo-tyylinen elokuva tai tv-sarja. Juonta ei tietenkään aleta suoraan kopioimaan amerikkalaisesta sarjasta, mutta sarjan perusidea eli on rikollisia ja viranomaisia sekä joku tavallinen ihminen joka joutuu osaksi tapahtumia yleensä tahtomattaan tai osittain tahallisesti.

   Tapahtuma paikkoja voisi olla jokin pieni pohjois-suomessa sijaitseva kaupunki ja talviaika. Sarja olisi pitkälti rikosdraamaa ja mukana olisi myös mustaa huumoria.

  • #151068
   dbgirl
   Osallistuja

   Tuo fargolainen leffa voisi jopa toimia täällä!

Luet parhaimillaan 4 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Lisää luettavaa