20.1.2025 06:53

Queen of Fucking Everything on rikoskomedia luksusasuntojen kiinteistönvälittäjästä, joka miehensä talousrikoksien uhriksi jouduttuaan siirtää vahingon eteenpäin huijaamalla muita. Laura Malmivaaran tyylikkäästi tähdittämä sarja samalla elää ja kärsii koomisuudestaan. Draaman tunne ja kaari lässähtää, kun sitä ennen ja sen jälkeen tulevissa kohtauksissa koheltavat kummelitason hahmot.

Niitä onkin sarjassa aivan liikaa. Onneksi hahmot ovat pääosin onnistuneesti roolitettuja ja näyteltyjä. Toki Kristo Salmisen metroseksuaali-rikollispomo-Börje käy jo loppujaksoissa kaikkien hermoon. Ehkä oli tarkoituskin. Yllättävänä käänteenä voidaan pitää tummaihoisten hahmojen tekojen likaisuutta. Se on rohkea ratkaisu käsikirjoittaja-ohjaaja Tiina Lymiltä.

Sarjan nimi puolestaan on turhaan provosoiva, jopa lapsellinen. Olisi nimeä nyt sitten edes dialogissa käytetty. Muuten dialogi on kyllä pääosin jouhevaa ja hahmojen suuhun sopivaa. Tuotantojälkikin on laadukasta.

Ja itse päätarinahan tässä kulkee hienosti eteenpäin. Hömpänpömppänä QoFE onnistuu riittävästi viihdyttämäänkin. Fargomaisella mustalla huumorilla tehtynä sarja olisi vaatinut paljon enemmän työtä uskottavuuden kanssa ja lopputulos olisi voinut epäonnistua pahastikin.

Todennäköisesti ensimmäiselle, mutta ei viimeiselle kaudelle 7/10, kun annetaan puoli pistettä kotimaisuuslisää.

Arvosteltu: 20.01.2025