Koko perheen vauhdikkaan animaatioseikkailun sankari on panda Po, joka elää unelmaansa Lohikäärmesoturina ja suojelee Rauhan laaksoa yhdessä Hurjan viisikon kanssa. Kotikontujen tulevaisuus ajautuu vaakalaudalle, kun viisikko saa vastaansa ilkeän riikinkukon. Pon on myös perehdyttävä salaperäiseen alkuperäänsä, sillä vain siten hänestä voi tulla tarpeeksi vahva päihittääkseen riikinkukon.
Leffasarjan osat: Kung Fu Panda (2008), Kung Fu Panda (2011), Kung Fu Panda 3 (2016), Kung Fu Panda 4 (2024)
Harvemmin tulee vastaan kelpo jatko-osia, ja vielä harvemmin hyviä sellaisia. Sitten on se vielä harvinaisempi lokero kuin ”melkeinpä parempi kuin ykkönen”. Voisin olla tästä sitä mieltä, jollei minulla sattuisi olemaan ykkönen suurena rakkaudenkohteena (minulla on jopa pikku pehmo-Po eikä minulla ole mitään muuta leffafanikamaa joten päätelkää siitä), mitään muuta leffaa en ole katsonut niin paljon kuin sitä. Tämä ei silti kalpene millään lailla ykköselle, vaikka kakkoseksi kirjaimellisesti jääkin. Moni asia on tässä jopa paremmin: tarina on syvällisempi, samoin pahis on aikuisena huomattavasti parempi kuin ykkösen pahis aikuisena, piirrosjälkikin on laadukkaampi. Vain yksi asia estää ykkösen lemppariuden lisäksi minua antamasta tälle täysiä: miksi Po on jo noin hyvä taistelija? OK, ei tässä kerrottu paljonko aikaa on kulunut, mutta tuntui ettei edellisestä ainakaan kovin kauaa ole. No, se on oikeastaan ainut mikä tässä ”mättää”. Maun piikkiin pistän sen että pidin ykkösestä enemmän sen takia että se oli simppelimpi, että miten kukin itse tykkää. Pidin kyllä tästäkin todella paljon! Kannatti sittenkin vihdoinkin katsoa tämä kun niin kovasti olen vältellyt.
3/5