Tri Spengler lähti - kolmas Haamujengi yhä tekeillä

Koomikkona, käsikirjoittajana ja ohjaajana tunnetun yhdysvaltalaisen Harold Ramisin maanantainen poismeno ei vaikuttane suuresti Ghostbusters 3 -elokuvan tuotantoon. Yhtenä Haamujengin suosituimmista alkuperäisjäsenistä kuuluisaksi tullut Ramis menehtyi 24. päivä kotikaupungissaan Chicagossa vain 69 vuoden iässä harvinaiseen autoimmuunisairauteen, joka oli todettu hänellä jo vuonna 2010. Pitkään valmisteilla ollut kolmas Haamujengi-leffa ei The Hollywood Reporterin kertoman mukaan olisi sisältänyt Ramisilta kuin lyhyen cameo-roolin.

Ramisin lähtöä ovat kommentoineet mm. hänen vanhat Haamujengi-kollegansa Dan Aykroyd (Twitterissä) ja Bill Murray (TIME-julkaisussa). Aykroyd, joka on kuumeisesti yrittänyt saada kolmannen aavemetsästyskomediansa käsikirjoitusta tuotantoon, totesi olevansa syvästi murheissaan kuultuaan loistavan, lahjakkaan ja hauskan ystävänsä, käsikirjoittaja- ja näyttelijäkumppaninsa sekä opettajansa kuolemasta. Murray, joka puolestaan ei ole ainakaan tähän asti ollut innostunut näyttelemään vielä kolmannen kerran Tri. Peter Venkmania kyseisessä elokuvassa, muisteli Ramisin kanssa tekemiään elokuvia (Haamujengien lisäksi mm. Päiväni murmelina) ja toivoi tälle Luojan varjelusta. Neljättä jengin jäsentä näytelleen Ernie Hudsonin TMZ:lle antaman lausunto oli, että hän tuskin edes olisi viihdeteollisuudessa ilman Ramisia.

Tällä hetkellä Ghostbusters 3:n käsikirjoitusta työstävät Konttori-sarjaakin kirjoittaneet Lee Eisenberg ja Gene Stupnitsky. THR:n saaman sisäpiiritiedon perusteella käsikirjoitus on edelleen muokattavana. Näin ollen elokuvan kuvaukset eivät Aykroydin toiveista huolimatta käynnisty vielä tänäkään vuonna.

Spekulaatiot siitä, innostuuko Bill Murray nyt Ramisin muistoksi pyörtämään päätöksensä olla olematta mukana ko. elokuvassa, ovat vielä aikaisia. Myöskään Ramisin fyysisen läsnäolon puuttuminen ei välttämättä estäisi hänen vilahtamistaan leffassa jollakin tavoin. Esimerkiksi kyseisten elokuvien perushahmoihin kuuluva vihreä Slimer-aave pohjautuu ennen ensimmäistä sarjan elokuvaa kuolleeseen koomikko John Belushiin.


Kuva: Justin Hoch

Z.E 26.02.2014 klo 08:34

Uusimmat uutiset

Japanilaisstudiolle tehty isku: maan pahin vuosikausiin

Hyökkääjä selvisi hengissä.

R. Isoviita

Linda Hamilton täsmentää aiempaa Terminator-kommenttiaan

Näyttelijä ei kehuja jaellut.

R. Isoviita

Netflix poisti kohua aiheuttaneen kohtauksen sarjastaan

Kohun aihe oli katsottavissa pari vuotta.

R. Isoviita

Harmillinen käänne DC-leffa Birds of Preyn tuotannossa

Koekatsojat ovat antaneet positiivista palautetta, mutta...

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...