Jo aiemmin julkisuuteen on kerrottu, kuinka Star Wars -elokuvien uusimpien osien kuvauksissa näyttelijöitä on mm. kyyditetty kuvauspaikasta toiseen hyvin salamyhkäisesti. Suurtuotantojen kaikkea sisältä halutaan luonnollisesti varjella hyvin tarkkaan, ettei jokin paparazzin nappaama kuva vaikkapa paljastaisi niiden juonista jotakin hyvin tärkeää. Sekä edelleen Star Wars -elokuvissa mukana oleva Mark Hamill että Marvel-tuotanto Captain Marvelissa näyttelevä Jude Law (kuvassa) ovat kertoneet lisää kokemuksistaan salailusta.
Hamillin mukaan ensimmäisen Tähtien sodan aikaan, 1970-luvun lopulla, hän saattoi vielä antaa käsikirjoituksen kenelle tahansa elokuvan ulkopuolella olevalle ystävälleen ilman huolia.
– Nykyisin pitää aina tehdä salassapitosopimus. Muistan, kuinka luin Tähtien sodan [käsikirjoituksen] ja olin siitä ihan täpinöissäni. Annoin sen parhaalle kaverilleni ja kysyin, mitä hän tykkäsi siitä. Hän sanoi sen olevan ihan huikea ja pyysi saada antaa sen eteenpäin, johon tietysti suostuin. Se kiersi kaikilla ystävilläni. Kukaan ei välittänyt silloin, mutta nykyisin on kuin työskentelisin jossakin salaisessa valtion virastossa, vähän kuin olisin CIA:ssa. Käsikirjoitusversiot lähetetään Prahaan tummanpunaisella paperilla, mitä tihrustaessa saa päänsäryn, Hamill kuvailee. Punaisen värin pitäisi vaikeuttaa liuskojen kopiointia.
Jude Law puolestaan joutui huomaamaan, ettei jännittävien kulissien esittely ehkä ollutkaan niin hyvä idea kuin hän luuli. Hän oli ottanut lapsensa (joista nuorinkin tosin on jo teini-ikäinen) mukaan kuvauspaikalle.
– Heidän kimppuunsa suorastaan hypättiin, koska he eivät olleen allekirjoittaneet salassapitosopimuksia tullessamme paikalle. Ja minä vain olin kierrättämässä heitä ympäriinsä, viettämässä hauskaa päivää perheen kanssa, esittelemässä joitakin stuntteja ja näitä upeita avaruusaluskulisseja, kun heille tuotiin papereita eteen. He tavallaan tietävät, mitä on meneillään, mutta en saanut kertoa mitään lähemmin, Law sanoo.
Lähteet: EW, CinemaBlend
Kuva: Marvel/Captain Marvel