Soderbergh palannee ”eläkkeeltä”?

7.7.2016 13:18

Ocean’s Eleven– ja Erin Brokovich -ohjaaja Steven Soderbergh ilmoitti muutama vuosi sitten, että hän lopettaa elokuvien ohjaamisen. Tuolloin viisikymppinen Soderbergh perusteli ratkaisuaan sillä, että hänen mielestään ohjaajia kohdeltiin huonosti – rahamiehet tekivät liikaa päätöksiä heidän puolestaan. Sen jälkeen mies onkin ollut aktiivinen lähinnä television puolella, The Knick-sairaalasarjan parissa.

Tällä haavaa näyttää siltä, että Soderbergh voisi kuitenkin palata taas elokuvaohjaamisen pariin. Hän valmistelee Channing Tatum- ja Daniel Craig -rallikomediaa Logan Lucky ja tuoreimpien huhujen mukaan hän olisi myös kiinnostunut tekemään elokuvan Panama-paperiselkkauksesta. Valtaapitävien veroparatiisijupakka houkuttelee Soderberghia ensisijaisesti tuottajan ominaisuudessa, mutta sen tehtävän rinnalla hän harkitsee kyseisen elokuvan ohjaamista.

Panama-papereista on tulossa juttua tutkineen reportteri Jake Bernsteinin kirja, The Secrecy World, johon leffa tullee perustumaan. Bernsteinin kirjassa on etukäteen kerrottu olevan mukana vielä uusia paljastuksia tästä talousmaailmaa puhuttaneesta jupakasta. Kirja on tulossa julki vasta ensi vuonna, joten elokuvaakin joudutaan odottelemaan vielä hyvä tovi.

Lähteet: THR, CinemaBlend, The Guardian

Kuva: Nicolas Genin

Lisää luettavaa