Mikäs McClanen tappaisi?

2.5.2013 16:00

Vaikka moni arvostelija pettyi Bruce Willisin Die Hard -leffasarjan viidenteen osaan A Good Day to Die Hard, nyt lupaillaan jo John McClanen kuudetta toimintamyllytystä. Total Filmin saaman tiedon perusteella onelinereitä viskelevän amerikkalaispoliisi McClanen seuraava tuleminen kantaa tällä hetkellä nimeä Die Hardest. Nimi kertoo vähintäänkin sen, että taas tulee ruumiita, mutta viittaako se myös elokuvan ja frachisen itsensä olevan jo totaalisen kuollut – siitä voidaan olla montaa mieltä.

Die Hardien taustavoima, tuotantoyhtiö 20th Century Fox, jaksaa ilmeisesti uskoa sarjan kuudennenkin rainan kassatuloihin. Box Office Mojon mukaan viidennessä Die Hardissa nähty McClanen törmäily Venäjällä on tähän mennessä tuottanut maailmanlaajuisesti yli 302 miljoonaa dollaria, mikä tekee siitä tällä saralla kolmanneksi menestyneimmän Die Hardin. Elokuva oli 92 miljoonan dollarin tuotantobudjetillaan sarjan toiseksi kallein.

Mihin John McClanea sitten seuraavaksi ollaan viemässä? Ennakkotietojen mukaan englantilainen Ben Trebilcook, joka oli kehittelemässä myös Die Hard 4.0 -elokuvaa, on kaavaillut kuudennen osan sijoittamista pitkälti Tokioon. Hän on neuvotellut uudesta leffasta viidennen osan parissa työskennelleen tuottaja Larry D. Websterin kanssa, mutta niin Bruce Willisin virallista suostumista jatkoon kuin tietoa mahdollisen jatko-osan ohjaajastakaan ei vielä ole annettu.

Vielä jossittelua: Jos Fox todella uskoo vahvasti Die Hard -franchisen vetovoimaan, nähtäväksi jää, käytetäänkö suhteellisen tuntemattoman Trebilcookin ideoita kuitenkaan kuudennen osan varsinaisessa käsikirjoituksessa. Ainakaan niitä ei lopulta hyödynnetty Die Hard 4.0:ssa. Jos McClanen tie veisi Tokioon tekemään pahiksista selvää (tai ehkä kuolemaan siellä), se tarkoittaisi jälleen yhden länsimaisen toimintastaran tarttumista mukaan trendiin. Parhaillaan esimerkiksi Ruotsin lihaskimppu Dolph Lundgren kuvaa Asian Movie Pulsen mukaan Thaimaassa Tony Jaan kanssa western-tyylistä leffaa A Man Will Rise. Mutta miksi ihmeessä alkujaan LA:ssa ja washingtonilaisella lentokentällä kykynsä todistanut John McClaine lähtisi Tokioon asti hankaluuksiin?

 

Kuva: SF Film Finland (A Good Day to Die Hard)

Lisää luettavaa