The Avengers

(2012)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: The Avengers
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:The Avengers
Valmistusvuosi:2012
Pituus:142 min
Ei pisteytyksiä.

Marvel Studios esittää elokuvan “Marvel’s The Avengers”—jonka kaikkien aikojen supersankarikaartissa ovat mukana Marvelin supersuositut sankarit Iron Man, Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye ja Black Widow. Kun uusi, yllättävä vihollinen uhkaa koko maailman turvallisuutta, kansainvälisen turvajärjestön johtaja Nick Fury huomaa tarvitsevansa tiimin, joka kykenisi pelastamaan maailman katastrofin partaalta. Niin käynnistyy kiireen vilkkaa maailmanlaajuinen värväyshanke.

Huikean supersankariseikkailun supertähtinä nähdään Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner ja Samuel L. Jackson sekä ohjaajana Joss Whedon. “Marvel’s The Avengers” perustuu Marvelin ikisuosittuun “Kostajat” -sarjakuvaan, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1963 ja josta on sittemmin kehittynyt todellinen sarjakuvan kivijalka. Luvassa on siis superjännittävä supersankarielokuva, joka on täynnä toimintaa ja huikeita erikoistehosteita.

Elokuvassa “Marvel’s The Avengers” supersankarit yhdistävät voimansa pelastaakseen maailman katastrofin partaalta, kun yllättävä vihollinen uhkaa koko maapallon turvallisuutta.


Leffasarjan osat: Avengers (2012), Avengers: Age of Ultron (2015), Avengers: Infinity War (2018), Avengers: Endgame (2019)

Samoja näyttelijöitä ja hahmoja myös elokuvasarjoissa/elokuvissa: Iron Man (2008-2013), Captain America (2011-2014), Thor (2011-2022), Spider-Man (2017-2021), Guardians of the Galaxy (2014-2023), Ant-Man (2015-2023), Doctor Strange (2016-2022), Black Panther (2018-2022), Black Widow (2021)

Samojen näyttelijöiden ja hahmojen muita sarjoja: WandaVision (2021), Loki (2021-?), Secret Invasion (2023)

Arviot

The Avengers on kuin eri pelisarjojen risteytys, erityisesti Unchartedin, Call of Dutyn ja Halon.

Kansainvälisen turvallisuusjärjestön johtaja Nick Fury (Samuel L. Jackson) päättää koota yhteen tiimin huomatessaan koko maailman turvallisuuden ollessa vaarassa. Niinpä Iron Man (Robert Downey Jr.), Kapteeni Amerikka (Chris Evans), Hulk (Mark Ruffalo), Thor (Chris Hemsworth), Haukansilmä (Jeremy Renner), Musta leski (Scarlett Johansson) ja Nick Fury päättävät yhdistää voimansa Thorin ilkeää veljeä, Lokia (Tom Hiddleston) vastaan. Lokilla […]

Arvosteltu: 27.04.2012

Supersankarielokuvan uusi virstanpylväs kannattelee helposti hurjat paineet ja tarjoilee vaivattomasti viihdyttävän valkokangashurjastelun.

On kai vaivaannuttavaa todeta jälleen kerran, että sarjakuvien supersankarit poukkoilevat nykyään elokuvamaailmassa melko kirjavin joukoin. ei kuitenkaan ole mikään rivitapaus. Kun Samuel L. Jacksonin esittämä Nick Fury, salaisen turvallisuusjärjestö SHIELDin johtaja, ilmestyi (2008) lopputekstien jälkeisen kohtauksen aikana varjoista, vain harva ymmärsi hahmon merkityksen – ja sarjisfaneistakin vain kourallinen uskalsi todella uskoa näkemäänsä. Sarjakuvayhtiö Marvelin oma […]

Arvosteltu: 03.05.2012

Sarjakuvaelokuvien uusi ykkönen.

Supersankarielokuvat ovat nykypäivää. 2000-luvun alussa naamioidut sankarit ovat olleet elokuvien vakioaiheina. Muun muassa Marvelin – ja -elokuvat sekä Christopher Nolanin Batman-sarja ovat pitäneet sarjisleffojen lippua korkealla. Nämä elokuvat hallitsivat pitkään genrensä huipulla, mutta nyt on niiden aika väistyä. on sarjakuvaelokuvien uusi ykkönen. Jo vuonna 2008 -elokuvan yhteydessä väläyteltiin sitä, että sarjakuvissa esitelty The Avengers-ryhmä saisi […]

Arvosteltu: 26.06.2012

Vähän liian ontto, mutta muuten loistava supersankarielokuva!

Olen jonkinlainen supersankarielokuvien ystävä ja olen katsonutkin yleensä kaikki Marvelin elokuvat. Iron Man, Captain America: Civil War ja Captain America: The Winter Soldier ovat kohonneet Marvel-elokuvissa korkeimmalle tähän asti ja kaikista supersankarielokuvista paras on vielä tällä hetkellä Christopher Nolanin (mahtava ohjaaja) vuonna 2008 Yön Ritari. Oli siis ihme etten ollut nähnyt tätä yli miljardin tuottanutta […]

Arvosteltu: 16.05.2017

Kommentit & Pisteytykset

Lisää luettavaa