Thor

(2011)

Elokuvasta

Toimintaa pursuavassa fantasiaseikkailussa Odin (Anthony Hopkins) on juuri kruunaamassa voimakasta ja taitavaa Thoria (Chris Hemsworth) satumaisen Asgardin kuninkaaksi, mutta päätyy viime hetkellä lähettämään tämän Maahan asumaan ihmisten kanssa. Ennen valtaan astumista Thorin tulee oppia, ettei äkkipikainen ja ajattelematon käytös ole soveliasta hallitsijalle. Odin riistää nuoren soturin voimat sekä vasaran ja paiskaa tämän Maahan, jossa Thor kirjaimellisesti törmää Jane Fosterin (Natalie Portman) johtamaan fyysikkoryhmään. Thor aloittaa taistelun supervoimiensa takaisin saamiseksi, mutta se edellyttää, että Thor oppii asettamaan muut itsensä edelle. Vähitellen ylimielinen supersankari sopeutuu osaksi ihmiskuntaa, ja hänestä tulee turvallisuuden korvaamaton puolustaja.


Liittyy: Thor (2011), Thor: The Dark World (2013), Thor: Ragnarök (2017), Thor: Love and Thunder (2022), Loki (tv-sarja, 2021-?)

Katso myös (sama hahmo ja näyttelijä): Avengers (2012), Avengers: Age of Ultron (2015), Avengers: Infinity War (2018), Avengers: Endgame (2019)

Arviot

Amerikkalaista sarjakuvaelokuvaa pohjoisen jumalasta Shakespearen hengessä.

Pohjoismaisessa mytologiassa Thor, ukkosenjumala, ajaa taivaankantta kahden hurjan pukin vetämissä vaunuissa. Vaunujen pyöristä syntyy jyrinä, Thorin Mjölner-vasarasta singahtavat salamat. Muinaistarustosta amerikkalaisen sarjakuvan ja sitä kautta elokuvan hahmoksi päätynyt Thor on kaiken kierrätyksen jälkeenkin yllättävän viikinkimäinen ilmestys. Luulisi, että amerikkalaisen tussinjäljen, brittiläisen ohjaajan näkemyksen ja australaialaisen näyttelijän ilmaisun läpi ei suodattuisi pisaraakaan sellaista, mikä voisi muistuttaa […]

Arvosteltu: 20.06.2011

Kiitettävä elokuva näyttelijöiden ja juonen ansiosta.

Pimeänä yönä Amerikassa outo pyörre iskee päin maata, josta paljostui ihmiseltä näyttävä olento, joka väittää nimensä olevan Thor. Häiskä tappelee itsensä irti sairaalasta ja yrittää irrottaa vasaraa maasta. Ja robotin hyökkäyksen estettyään syöksyy kohti taivasta. Tälläinen oli koko elokuvan juoni Jane Fosterin silmissä. Thor on nuori ukkosen jumala, joka rikkoo isänsä Odinin määräyksiä ja syöksyy […]

Arvosteltu: 24.01.2013

Kommentit & Pisteytykset

Lisää luettavaa