Etusivu Foorumit Legendaloota Musiikkivideot

Luet parhaimillaan 1 vastausketjua
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #152744
   Brutus
   Osallistuja

   Menee pikkaisen ohi varsinaisista elokuvista, mutta onhan videotaidetta tämäkin, ja moni elokuvantekijä onkin pätevöitynyt alalla nimenomaan musiikkivideoiden ohjauksen, editoinnin, erikoistehosteiden, ym. työn parissa. Osa pitemmistä musiikkivideoista laskettaneen myös lyhytelokuviksin.

   Oma ehdoton suosittitekijä tällä saralla on Russell Mulcahy, joka ennen Highlanderia ja Hollywoodiin siirtymistään oli alan ehdottomia huippuja. Oma suosikkini Mulcahylta on Ultravoxin The Voicen musiikkivideo, joka varsinaisen jämptin ja helposti ymmärrettävän toteutuksen ohaella myös kiteyttää biisin sanoman harvinaisen hienosti ja voimistaakin sitä. En olisi varsin älylliseksi osoittautuneen kappaleen merkitystä erikseen ajatellutkaan ilman videon antamia vihjeitä. Ja sanomaan on myös helppo yhtyä.

   Ultravoxin The Voice siis kertoo yksilöllisyydestä ja sen kadottamisesta yhdenmukaisuuden paineessa. Musiikkivideossa toistuvat kuvat univormumaisiin pukuihin pänttäytyneistä harmaista ja persoonattomista ihmismassoista, robottimaisen yhdenmukaisista koreografioista, kasvottomista varjoista ja tulesta, kuten tuleen syttyvistä sanomalehdistä, totuus ei pala tulessakaan, puhdistavasta tulesta, valosta pimeydessä… Nimessäkin mainittu ”ääni” viittaa konkreettisen äänen ohella myös sisäiseen omantunnon ääneen.

  • #152753
   Pelimies
   Osallistuja

   Toinen mainitsemisen Mulcahyn ohjaamista musiikkivideoista on Total Eclipse of the Heart, jossa Russellin visuaalinen tyyli on hyvin vahvasti esillä ja videon tapahtumapaikkana toimiva entinen Hollowayn lataamo loi mainiot puitteet tapahtumille.

   Toinen allekirjoittaneen suosikki musiikkivideo puolestaan on Elton Johnin Nikitan video, jonka ohjasi Ken Russell ja tässäkin ohjaajan visuaalinen tyyli on vahvasti esillä.

   Muita allekirjoittaneen harvoista nähdyistä musiikkivideoista mainittakoon mm Soul Asylumin Runaway Train,Hallin & Oatesin Private Eyes, Heartin What About Love, These Dreams ja Alone, Gunnareiden November Rain ja se Fat Boy Slimin video, jossa Christopher Walken tanssii.

Luet parhaimillaan 1 vastausketjua
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Lisää luettavaa