Marvel-pomo Feige tarttuu Star Warsiin – mutta mitä tapahtuu Spider-Manin leirissä?

Monien yllätykseksi mm. Marvelin Iron Man- ja Avengers-leffojen taustavaikuttajan, tuottaja Kevin Feigen on tällä viikolla kerrottu osittain siirtyvän Star Wars -elokuvista tunnetun Lucasfilmin puolelle. Ehdotus siirtymiselle tuli sekä Marvelin että Lucasfilmin omistavalta Disneyltä. Feige on aiemmin myös auttanut kehittämään kilpailija Sonyn hallussa olevan Marvel-sankari Spider-Manin elokuvallisia seikkailuja, mutta sekä Sonyn että useiden fanien tyrmistykseksi tämä yhteistyö loppui hiljattain.

Feigen loikkaus Lucasfilmin avuksi Star Wars -tiimiin ei tarkoita, että hän korvaisi Lucasfilmin johdossa toimivan Kathleen Kennedyn. Kaksikon on raportoidusti tarkoitus tehdä yhdessä päätöksiä vielä nimeämättömän Star Wars -elokuvan suhteen. Feigen neuvojen menetys on Sonyn osalta sosiaalisessa mediassa katsottu pahimmillaan jopa katastrofiksi.

Sonylla ei kuitenkaan ole jääty toimettomiksi Spider-Manin maailman kanssa. Yhtiöllä on viimeisimpien tietojen mukaan kehitteillä - ei vain Hämiksen arkkivihollisia käsittelevät leffat Venom 2 ja Morbius - vaan myös Hämistä sarjakuvissa erikoisvoimillaan auttaneen Madame Webin oma elokuva. Madame Webin käsikirjoitusta tekevät ensi vuonna elokuvateatterilevitykseen saapuvan Morbiuksen (pääosassa Jared Leto) kirjoittajat Matt Sazama ja Burk Sharpless.

Useiden Hämähäkkimies-sarjakuvista tuttujen hahmojen tuominen valkokankaille voidaan tulkita merkiksi siitä, että Sonylla on vahva aikomus pitää Spider-Man kassamagneettinaan ja rakentaa hahmon ympärille niin paljon toimintaa, ettei katkenneesta Marvel-yhteistyöstä koituisi sille suurempaa harmia. Kevin Feigen sijasta yhtiö on jo saanut avukseen toisen Marvel-sarjakuvasankareiden parissa toimineen henkilön.

Marvelin Ryhmä-X-sarjaan perustuneita X-Men-elokuvia 20th Century Foxin puolella tuottanut Hutch Parker on liittynyt Venom 2:n tuotantoryhmään. Andy Serkisin ohjaama ja Tom Hardyn tähdittämä jatko-osa tullee ensi-iltaan runsaan vuoden kuluttua. Hutch Parkerin siirtyminen ns. Spider-Man-leiriin saattaa olla hyvä merkki, sillä miehen filmografiasta löytyvät sekä kehuja saaneet Wolverine että sen jatko-osa Logan. Toisaalta hän on toiminut tuottajana myös pannukakuksi haukutussa Dark Phoenixissa ja useaan otteeseen takaisin hyllylle siirretyssä The New Mutantsissa.


Lähteet: CinemaBlend, THR, ScreenRant, The Guardian

Kuva: Sony/Spider-Man: Far from Home, 2019

R. Isoviita 27.09.2019 klo 13:27

Uusimmat uutiset

Netflix perui Oscar-palkitun ohjaajan leffan – kuvausten piti alkaa ensi viikolla

Leffan oli tarkoitus perustua menestyskirjailija Knausgårdin elämään.

R. Isoviita

Jeremy Renner vastasi julkisuudessa esitettyihin koviin väittämiin

Näyttelijä on ollut ison ryöpytyksen keskellä.

R. Isoviita

The Batman: tämä leffasta tiedetään nyt

Kissanaisen näyttelijä on myös valittu.

R. Isoviita

Russell Crowe yliluonnolliseen jännitysleffaan

Luvassa pelon väristyksiä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...