Dark Phoenix on pahin X-Men-floppi

Jos Deadpool on kaikkein menestynein X-Men-leffasarjan elokuvista, kulunut viikonloppu paljasti myös franchisen surkeimman elokuvan. Kyseessä on viimeisin X-Men-raina Dark Phoenix.

Elokuvan kehno listasijoitus on Box Office Mojon mukaan sama, vaikka lipunmyyntituloissa otettaisiin huomioon ajan myötä tapahtuva inflaatio. Sophie Turnerin, James McAvoyn ja Michael Fassbenderin tähdittämä sarjakuvafilmatisointi sai kotimaassaan nihkeät 64,6 milj. dollaria, kun esim. Deadpool vei nauraen kotiin yli 381 milj dollaria. Dark Phoenix ohitti surkeusasteikossa kirkkaasti jopa parjatun X-Men Origins: Wolverinen ja muiden sarjakuvaleffafloppien listalla Fantastic Fourin.

Dark Phoenixin tuotantobudjetti oli n. 200 milj. dollaria, minkä se ylittää juuri ja juuri kansainvälisten lipputulojensa voimalla (n. 245,7 milj. dollaria). Jo etukäteen elokuvan onnistumista epäiltiin. X-Men-franchisesta on yhä julkaisematta The New Mutants, minkä ensi-iltapäivämäärää on muutettu useampaan otteeseen mm. koeyleisön antaman negatiivisen palautteen takia. Koko leffafranchisen tämän hetkinen tila onkin sellainen, ettei olisi ihme, jos sen oikeudet Foxilta sittemmin saanut Disney päättäisi antaa mutanttisankarien pysyä poissa valkokankailta pidemmän aikaa.


Lähteet: Forbes, We Got This Covered, Box Office Mojo

Kuva: Nordisk Film/X-Men: Dark Phoenix, 2019

R. Isoviita 07.07.2019 klo 23:29

Uusimmat uutiset

Tom Cruisella oli Top Gun -jatko-osaan liittyen erityinen vaatimus

Omia stunttejaan tekevä näyttelijä lisää kierroksia.

R. Isoviita

Blade palaa – uusi pääosanesittäjä on kahden Oscarin voittaja

Wesley Snipes näytteli osassa aiemmin.

R. Isoviita

Japanilaisstudiolle tehty isku: maan pahin vuosikausiin

Hyökkääjä selvisi hengissä.

R. Isoviita

Linda Hamilton täsmentää aiempaa Terminator-kommenttiaan

Näyttelijä ei kehuja jaellut.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...