Salainen agentti 007 Istanbulissa (1963)
- Alkuperäinen nimi:
- From Russia with Love
- Tuotantovuosi:
- 1963
- Terence Young
- Richard Maibaum
- Pääosissa:
- Bernard Lee, Daniela Bianchi, Lois Maxwell, Lotte Lenya, Pedro Armendariz, Robert Shaw, Sean Connery
- englanti, venäjä, turkki
- Pituus:
- 116 min
- Genret:
- Toiminta, Seikkailu, Trilleri
- Elokuvasarja:
- Salainen agentti 007 ja tohtori No, Salainen agentti 007 Istanbulissa, 007 ja Kultasormi, Pallosalama, Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa, Elät vain kahdesti, Timantit ovat ikuisia, Elä ja anna toisten kuolla, 007 ja kultainen ase, 007 - rakastettuni, Kuuraketti, Erittäin salainen, Octopussy, 007 ja Kuoleman katse, 007 vaaran vyöhykkeellä, 007 ja lupa tappaa, 007 ja kultainen silmä, Huominen ei koskaan kuole, Kun maailma ei riitä, Kuolema saa odottaa, Casino Royale, 007 Quantum of Solace
Enpä ihan heti keksi toista roolihahmoa josta olisi tehty yhtä monta elokuvaa kuin James Bondista. Mies on elänyt valkokankaalla yli 40 vuotta vanhentumatta päivääkään, eikä loppua ole näkyvissä. Miksipä näkyisikään, viihdyttäviähän elokuvat ovat. Sen verran täytyy heti ottaa takaisin että onhan näistä Draculoista ja muista klassisista hirviöistä tietenkin aika monta eritasoista elokuvaa rustattu...
Bondinpoika James saa tällä kertaa tehtäväkseen hankkia brittien ja jenkkien kauan himoitsema venäläisten salauksenpurkulaite Lektorin. Laitetta havittelee itselleen myös pirullisen salajuonen avulla rikollisjärjestö SPECTRE. James matkustaa epäileväisenä Istanbuliin tapaamaan naista, joka on luvannut auttaa laitteen hankkimisessa, ja tästä alkaa sitten tämä suurelle yleisölle jo tuttu ja tyypillinen Bond-seikkailu naisineen, Q:n kehittelemine aseineen ja apulaisineen.
Tunnustan että ainakin minulla alkaa jo menemään sekaisin nämä Bondit keskenään. Muistan monia kohtauksia monista elokuvista, mutta en koskaan muista mistä Bondista mikäkin on. Yleisesti ottaen Bondit ovat kuitenkin laatuviihdettä ja niin tässäkin tapauksessa. Elokuva mielestäni paranee loppua kohti mentäessa alun lievän hitauden jälkeen. En tiedä olenko ihan väärässä, satuinko vain räpsäyttämään silmiäni ja sulkemaan korvani väärässä kohdassa, mutta eikö Bond tässä elokuvassa kertaakaan lausunut klassisia "my name is Bond, James Bond" -sanoja ?
Arvostelija
Jaqqe Nakuttaja
Vieras
Tämä järjestyksessä toinen Bond-leffa kuuluu ainakin meikäläisen mielestä Bondien parhaimmistoon. Leffassa on kaikki tutut ja turvalliset Bond elementit: laitteita, naisia, roistoja ja itse Bond.
Mutta itse asiaan. Leffassa Phantom-niminen gangsteri aikoo varastaa venäläisten salaisen salakirjoituksen tulkintakoneen ja usuttaa Enlannin ja Venäjän toistensa kimppuun. Ja kuten tavallista, Bond lähetetään tutkimaan asiaa laitteineen, kaikkineen. Nimenkin mukaan leffa sijoittuu pääosin Istanbuliin ja Venetsiassakin ollaan. Leffassa on myöskin vanhan kunnon Blofeldin ensiesiintyminen. Muita konnia ovat mm: pari Spectren agenttia ja venäläinen lihaskimppu.
Itse pidin leffasta. Onhan kaikki Bondit tullu nähtyä moneen kertaan mutta silti tämän voi vieläkin katsoa tietyin väliajoin. Muutamia klassisia kamojakin löytyy esim: kenkä jossa on veitsi kärjessä ja se kuuluisa Bondin mystinen salkku joka on täynnä kaikenlaista kivaa... Lopuksi voisi sanoa että leffa on taattua Bond-laatua joka viihdyttää vieläkin kaikkia Bondeista pitäviä.
nimimerkki: Cuomi