Summaleffa Uudet nimikkeet Aakkosittain abcdefghijklmnopqrstuvwxyååäö09 Genret KomediaSci-fi DraamaFantasia ToimintaWestern SeikkailuDokumentti TrilleriAnimaatio KauhuMusikaali RikosMusiikki SotaAnime

Juno

Pituus:
96 min
Genret:
Komedia, Draama
"Kohtauksia on pitkitetty liikaa ja suurin osa ajasta vain pälpätetään samaa."

Juno oli yksi vuoden 2007 kehutuimmista elokuvista. Ja kun elokuvavuokraamoon kerran mentiin niin pitihän minunkin se vuokrata. Ja jälkeenpäin ajattelin että mitä meninkään tästä pulittamaan.

Juno kertoo 16-vuotiaasta tytöstä, Junosta (Ellen Page), joka tulee raskaaksi poikaystävälleen (Michael Cera). Hän päättää antaa lapsen adoptioon sopivalle pariskunnalle (Bateman ja Garner). Juoni on kieltämättä hyvä komedialle, mutta jouduin pettymään pahasti. Ellen Page ja Michael Cera vetävät kumpikin hyvät roolit, mutta siihen hyvät puolet sitten loppuvatkin.

Elokuva on uskomattoman tylsä. Itse asiassa en jälkeenpäin ymmärrä miten (tai miksi) pysyin hereillä koko leffan ajan. Kohtauksia on pitkitetty liikaa ja suurin osa ajasta vain pälpätetään samaa. Itse en tajua miksi tätä sanotaan komediaksi.

Pienenä valopilkkuna voi sanoa että musiikki on paikoittain ihan hyvää. Alkukappale ja pienet laulunpätkät ovat ihan kivoja, mutta ikävä kyllä ohjaus töksähtelee, eikä käsikirjoituskaan kulje toivotulla tavalla.

Tämä on taas yksi selvä osoitus siitä että Oscareita voi periaattessa saada mikä elokuva tahansa. Elokuvahan sai neljä Oscar-ehdokkuutta, josta se voitti yhden, käsikirjoitus. Mutta ei Juno kyllä Oscariaan ansainnut. Itse asiassa välillä tuntuu jopa ettei käsikirjoitusta olekaan. Joka tapauksessa Juno on erittäin yliarvostettu elokuva.

Arvosteltu: 18.06.2008
Katsottu: Kotona

vomppa_98

"Ei mene tyypillisien teinielokuvien osoittamaan suuntaan, vaan kehittyy rohkeasti ihan omaksi kertomuksekseen."

Juno on tarina 16-vuotiaasta tytöstä, jonka elämä raskaaksi tulemisen jälkeen ei menekään kliseiseen, tyypillisien teinielokuvien osoittamaan suuntaan, vaan kehittyy rohkeasti ihan omaksi kertomuksekseen. Junoa näyttelevä Ellen Page on loistava uusi kyky, joka pelastaa hahmonsa uskottavuuden hoitamalla roolinsa juuri nappiin.

Elokuvan alussa Juno tulee raskaaksi poikaystävälleen (Michael Cera). Lähipiirissä uutinen otetaan alkujärkytyksen jälkeen kohtalaisen fiksusti vastaan, jonka jälkeen alkaa tulevaisuuden miettiminen. Mitä tehdä vatsassa kasvavalle vauvanalulle, jolla on jo sormenkynnetkin? Juno päättää synnyttää lapsen ja antaa sen adoptioon lehti-ilmoituksen kautta löytyneelle, juuri sopivalta tuntuvalle pariskunnalle (Garner ja Bateman).

Yhdeksän kuukautta kestävä raskausaika avaa jokaiselle kasvunpaikan ja katsoja huomaa pian, että mahdolliset ennakko-odotukset elokuvasta saattavat kääntyä päälaelleen. Elokuva on fiksu ja hauska, mutta ei kuitenkaan sorru härskiin huumoriin eikä kompastele pahemmin itseensä. Myös elokuvan musiikit, jotka eivät koostu päivän hittibiiseistä vaan ovat pikemminkin omia pieniä tarinoitaan. Ne antavat tilaa yksinkertaiselle mutta hyvin toteutetulle tarinalle, joka poikkeaa nykypäivän massaelokuvista.

Arvosteltu: 15.05.2008
Katsottu: Teatterissa

mealma

"Suuri valopilkku nykykomedioiden enemmän tai vähemmän synkeässä tilassa."

Nykykomedian uusi toivo Jason Reitman marssittaa valkokankaalle leffavuoden riemukkaimman yllätyksen Juno Mcguffin (Ellen Page), paksuksi pamahtavan teinitytön, jonka tarina lähtee tutuista uomista kohti uusia seikkailuja. Tässä elokuvassa lisääntyvä teinityttö ei jää vanhempiensa hylkäämäksi tai poikaystävän jättämäksi. Hän ei saa iskuja pahan maailman rautasaappaista tai tyydy helpoimpaan ratkaisuun vaan päättää antaa tuotoksensa varakkaan pariskunnan (Jason Bateman, Jennifer Garner) hellään huomaan.

Juno on ehdottomasti suuri valopilkku nykykomedioiden enemmän tai vähemmän synkeässä tilassa. Tästä on kiittäminen erityisesti pääosan loistavasti vetävää Ellen Pagea, jonka tulkinta saa katsojan hykertelemään ja liikuttumaaan samanaikaisesti. Myös käsikirjoittaja Diablo Cody on osannut työnsä, tosin aika ajoin liiallisuuksien puolelle putkahtava dialogi tuntuu alleviivaavan puhki sekä elokuvan, että sen kirjoittajan älykkyyttä. Myös Juno hahmona tasapainoilee uskottavuuden rajamailla, mutta pitkälti Ellen Pagen ansioista onnistuu aina pysyttelemään rajan paremmalla puolella. Kiitoksia saa elokuvan loistava rytmitys ja pituus, joka nykypäivänä tutun kolmen ja puolen sijaan pysyy alle kahdessa tunnissa.

Kokonaisuudessaan Juno on katsomisen arvoinen kokonaisuus, joka keittää herkullisen sopan kiinnostavista henkilöhahmoista, iskevästä dialogista ja hyvin ajoitetuista kyynelkanavien tuotoksista. Tämä on nykykomedian juhlaa, josta jokaisen elokuvaharrastajan on päästävä nauttimaan.

Arvosteltu: 18.02.2008
Katsottu: Teatterissa