Scorsese tuomitsee elokuvien arvostelun ennakkoon

1.5.2018 14:44

Taksikuskin ja Mafiaveljien legendaarinen ohjaaja Martin Scorsese on avautunut verkkopalveluista, jotka pisteyttävät elokuvia. Tuottelias mestari, joka parhaillaan viimeistelee The Irishman -rikosdraamaa ja valmistelee myös elokuvaa presidentti Rooseveltista, moittii pisteytyssivujen heikentävän 

elokuvien arvoa yleensä.

Scorsese esitti moitteensa vastaanottaessaan viime viikolla Robert Osborne -palkintoa klassisen elokuvaperinteen säilyttämisestä. Hänen mukaansa arviointeja yhteen kokoavat sivustot tekevät leffoille hallaa, kun monet nimekkeet arvostellaan jo ennen kuin suuri yleisö edes pääsee katsomaan niitä. Näiden arvioiden takia Scorsese katsoo, että moni elokuva myös jää useilta katsojilta näkemättä.

Ohjaajalegenda harmitteli sitä, kuinka kaikki pitkistä elokuvista TV-sarjan jaksoon ja vaikkapa johonkin opetusvideoon on mätetty verkossa sisältömassaksi, jossa elokuva menettää arvonsa ja voi vajota unohduksiin. Hän ärähti puheessaan erityisesti Rotten Tomatoesin ja CinemaScoren kaltaisille sivuille.

– On kamala ajatus[, ettei yleisölle] ole annettu aikaa miettiä ja ehkä tehdä omat johtopäätöksensä elokuvasta, Scorsese totesi.

Lähde: EW

Kuva: Siebbi

Lisää luettavaa