Scorsesen seuraava leffa saattaa jäädä näkemättä valkokankailla

15.11.2017 21:06

Martin Scorsesen (kuvassa) The Irishman on odotettu elokuva ei pelkästään ohjaajansa, vaan myös näyttelijäkaartinsa ja leffassa käytetyn nuorennustekniikan takia. Mm. Robert De Niron, Al Pacinon ja Joe Pescin tähdittämää tosipohjaista rikosdraamaa kuvataan parhaillaan. Toisin kuin Scorsesen aiempia elokuvia, sitä ei kuitenkaan nähdä välttämättä kovin monessa leffateatterissa.

The Irishmanin maailmanlaajuiset levitysoikeudet itselleen napannut Netflix määrittelee laajalti, miten leffa tulee näkymään. Suoratoistopalveluna tunnettu Netflix haluaa luonnollisesti jakaa hankkimansa kiinnostavat elokuvat ja sarjat oman sovelluksensa kautta. Näin ollen, vaikka Scorsese on pyytänyt saada rainalleen myös teatterinäkyvyyttä, jota elokuvat tarvitsevat täyttääkseen Oscar-kilpailun ehdot, siitä ei kannata odottaa pitkää ja laajaa.

Scorsesen uutuuselokuva tullee teatterikierrokselle aikaisintaan vuonna 2019. Varietyn saamien tietojen mukaan Netflixin elokuvaosaston päällikkö Scott Stuber olisi lupaillut The Irishmanille vain kahden viikon mittaista teatteriesitysaikaa.

Lähteet: Variety, Collider

Kuva: Siebbi

Lisää luettavaa