Miksi tämä leffa on ehkä odotettua parempi?

3.12.2014 14:27

Viime viikolla mm. THR uutisoi sarjakuvafilmatisointi Wonder Womanin saaneen vihdoin ohjaajan. Tuotantoyhtiö Warner Bros. etsi Ihmenaisen omalle elokuvalle nimenomaan naispuolista henkilöä tähän tehtävään. Useilla eri keskustelupalstoilla ja somessa jo yksin tuon seikan katsottiin koituvan elokuvan rasitteeksi, sillä vaikka ajatus sukupuolitasa-arvon tuomisesta tähän yhteyteen on ehkä positiivista, se ei tee elokuvasta suoranaisesti niin mielenkiintoista kuin toimivaakaan.

Ohjaajaksi valittu Michelle MacLaren on aiemmin työskennellyt lähinnä TV:n puolella, mutta sieltä saadut tilastotiedot puhuvat hänen puolestaan lähinnä hyvää. MacLaren on ohjannut useita jaksoja mm. rikosdraama Breaking Badia, zombiekauhun alagenreen kuuluvaa The Walking Deadia ja suuresti arvostettua fantasiasarja Game of Thronesia. Breaking Badissa hänen onnistumisensa oli sitä luokkaa, että hänet on pyydetty myös BB:n sisarsarja Better Call Saulin yhdeksi ohjaajaksi. Game of Thronesissa hän on vastannut esim. sarjan kolmannen kauden siitä jaksosta, jossa valkea kulkija hyökkäsi kahden keskeisen hahmon kimppuun ja Peter Dinklagen näyttelemä Tyrion Lannister avioitui vastentahtoisen Starkin kanssa.

Kun näitä kolmea sarjaa tarkastellaan jaksokohtaisen pisteytyksen osalta esim. IMDB:ssä, eivät MacLarenin ohjaamat jaksot asetukaan huomattavasti heikompien joukkoon. Kyseisen sivuston käyttäjät ovat antaneet koko Breaking Badille pisteitä 9,5/10. Erityisesti MacLarenin ohjaamat sarjan jaksot ovat saaneet parhaimmillaan pisteitä 9,6 ja 9,5, mutta jopa hänen pistekeskiarvonsa (8,725) ylittää koko sarjan huonoimmaksi arvioidun jakson pisteet (7,5). The Walking Deadille saman sivuston käyttäjät ovat antaneet pisteitä kaikkiaan 8,7/10 ja MacLarenin ohjaamien jaksojen keskiarvo on sen kohdalla 8,966. Myös Game of Thronesin osalta MacLarenin keskiarvo on jälleen hyvä, 8,35 – sarjan kaikkien aikojen huonoimmat pisteet (8,1) saanut jakso on kaudelta 2, jolla hän ei ollut edes siinä mukana.

Israelilaissyntyisen näyttelijä Gal Gadot’n (kuvassa) kyvyt täyttää Ihmenaisena supersankarileffafanien odotukset ovat kuitenkin yhtä iso mysteeri kuin esim. lumimiehen olemassaolo. Fast & Furious 6:kin esiintynyt Gadot nimittäin nähdään roolissa ensimmäisen kerran valkokankaalla vasta vuonna 2016, jolloin viimeisimmän Teräsmies-leffan jatko-osa, Batman v Superman: Dawn of Justice julkaistaan.

Wonder Womanin soolon käsikirjoitus on osittain parivaljakko Matthew Jennisonin ja Brent Stricklandin käsialaa. Näiden meriittilistaltaan vähäisten herrojen idean mukaan osa tarinasta tapahtuu toisen maailmansodan aikaan. Tapahtumia nähdään kuitenkin huhujen mukaan myös niin 1920-luvulta kuin uudemmaltakin ajalta. Käsikirjoittajajoukkoon myöhemmin liittynyt Michael Goldenberg on sen kokenein, sillä hänellä on historiassaan mm. Jodie Fosterin tähdittämä filosofinen tieteisdraama Ensimmäinen yhteys ja Harry Potter ja Feeniksin kilta (viides Harry Potter -leffoista), mutta hän oli myös yksi neljästä Green Lantern -flopin käsikirjoittajasta. Koko totuus Wonder Womanista avautuu kuitenkin vasta 2017, jolloin elokuvan on määrä tulla ensi-iltaan.

Lähteet: SlashFilm, IMDB, Screenrant, THR

Kuva: Gage Skidmore

Lisää luettavaa