Etusivu › Foorumit › Legendaloota › Päivän pulinat
- Tämä aihe sisältää 36 vastaukset, 9 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 1 kuukausi sitten Brutus toimesta.
-
JulkaisijaArtikkelit
-
-
16.07.2023, 19:05 #150454BrutusOsallistuja
Yleisketju kaikenlaisille ajankohtaisille pulinoille laidasta laitaan.
Ihan mielenkiinnolla olen lukenut tällä hetkellä tapetilla olevasta Hollywood-käsikirjoittajien ja -näyttelijöiden jättilakosta. Tämähän taisi lähteä siitä, että studiot väläyttivät tekoälyjän käyttöä varsinaisten käsikirjoittajien tilalla, mutta sitten samat tahot keksivät porsaanreiän, millä näyttelijöitäkin voidaan vain digitoida ja käyttää leffoissa loputtomasti ilmaiseksi ja lupia kyselemättä. Samalla voisi sitten antaa kenkää kaikille meikkaajille, puvustajille ja stailaajille, koska saman vaivan voi hoitaa digitaalisesti.
Tulee olemaan ihan kiehtovaa nähdä, mitä tästä vielä kehkeytyykään. Tänään ja eilen uutisoitiin Ron Pearlmanin vihaisesta twiitistä nimettömäksi jääneelle studiopomolle, joka ilakoi lakkoilijoiden ja näiden perheiden ahdingolla. Tämä tietty studiopomo oli tiettävästi Bob Iger, ja miljarditappiota tekevällä Disneyllä on näköjään kädet muutenkin syvällä tässä skeidassa. Tekee hyvää firman imagolle tällainen kieroilu.
-
16.07.2023, 22:03 #150457SöpöOsallistuja
Ron Perlmania ärsyttänyt anonyymin studiopampun kommenttihan kuului Deadlinessa 11.7.23: ”The endgame is to allow things to drag on until union members start losing their apartments and losing their houses.”
Ron Perlman tosiaan väitti tietävänsä, kuka oli sanonut niin pahasti, mutta monista vaihtoehdoista Disneyn Bob Iger ei silti välttämättä ole Perlmanin suututtaneen kommentin takana. Se huhu lienee saanut alkunsa, koska Igerilta lipsahti kotva sitten lausahdus lakkoon menijöiden epärealistisista odotuksista, ja siihen myös SAG-AFTRAn Fran Drescher tarttui lakkopuheessaan. Los Angeles Timesiä (13.7.23) lainatakseni:
[Iger] said their actions come at the “worst time” as studios struggle to adapt to the disruption of the media landscape, including the transition to streaming video, the decline of traditional TV and an uncertain economic climate.
“It’s very disturbing to me,” Iger said. “We’ve talked about disruptive forces on this business and all the challenges that we’re facing and the recovery from COVID — which is ongoing, it’s not completely back. This is the worst time in the world to add to that disruption.”
Without providing specifics, Iger said the expectations of the writers and actors are “just not realistic” and that their job actions are “adding to a set of challenges that this business is already facing that is quite frankly very disruptive and dangerous.”Siihen Perlmania ärsyttäneeseen anonyymiin kommenttiin yhtyi useampia nimettömiä johtohahmoja. Mutta sävyltään se sopisi ehkä Igeria paremmin esim. Foxin Lachlan Murdochille, jonka ajatuksista kirjoitettiin seuraavaan tapaan jo toukokuussa Deadlinessa:
On a call with financial analysts this morning after the company’s latest quarterly earnings, [Fox CEO Lachlan Murdoch] said: “On the writers’ strike, I think for us we are well positioned, and we think that with our strategic priorities and strategy in sports, but also in news, these are two areas that are not effected by the writers’ strike and the audience wil pivot when watchig television to those categories.”
He noted that the Fox Network only programs two hours of entertainment a night that’s a mixture of both scripted and unscripted content, “so we feel very well positioned there not to be effected by the writers’ strike really at all.” There will be “some scheduling changes with some of the scripted content, but not something that will have a significant financial impact on us.” -
24.12.2023, 15:49 #151566BrutusOsallistuja
Hyvää ja rauhallista joulua kaikille Leffatykin käyttäjille!
-
24.12.2023, 20:09 #151567VilletysOsallistuja
Hyviä Jouluja kaikille foorumin käyttäjille.
-
25.12.2023, 13:26 #151570JuicyFruityOsallistuja
Hyvää joulua kaikille.
-
01.01.2024, 01:16 #151857dbgirlOsallistuja
Hyvää uutta vuotta 2024 kaikille! =)
-
01.01.2024, 19:57 #151870MiihkaliOsallistuja
Myöhässä tulee, mutta sitä samaa kaikille. Sekä joulua, uutta vuotta että pääsiäistä.
-
04.03.2024, 13:30 #152227Raato-AOsallistuja
Terve kaikille!
Paljonpa on Tykki muuttunut ulkonäöllisesti ilmeisesti viime kesän jälkeen? En ole ihan varma, miten tää istuu omaan silmään, kun parikymmentä vuotta tuli vanhaa ulkomuotoa katseltua. Toisaalta, jo aikanaan niiden mustien ”tykinreikien” vaihtaminen tähtiin herätti käyttäjäkunnassa eripuraa, eli maailma muuttuu jne.
Kirjoitin uuden arvostelunkin aivan turhan pitkäksi venähtäneen breikin jälkeen. Kimmokkeen tähän sain, kun katsottuani leffan googlettelin siitä arvosteluita ja olin jokaisen löytämäni kanssa melko eri mieltä :D. En tiedä enkö vaan osannut, vai eikö mulla enää ole oikeuksia julkaista noita itse, mutta tarkastusjonoon teksti meni.
-
05.03.2024, 11:06 #152234MiihkaliOsallistuja
Raato-vainaa! Hauska kuulla sinusta pitkästä aikaa. Toiovottavasti arviosi pääsee pian seulasta läpi. Minulla oli vanhassa Leffatykissä mahdollisuus päästää ehdolle tarjottuja arvosteluja läpi, mutta ei enää tässä uudessa. Sivumennen sanoen toivoisin, että niitä vanhoja arvonimiä (Tähtääjä, Tykittäjä) otettaisiin vähitellen täälläkin taas käyttöön. Ne vähentäisivät sivuston ylläpitoon liittyvää byrokratiaa, ja esimerkiksi Brutus kirjoittaa arvosteluja sitä tahtia, että turha niitä on jokaista erikseen ruveta syynäämään.
Omasta puolestani en ole jaksanut olla kauhean aktiivinen Leffatykissä enkä oikeastaan millään muullakaan verkkosivustolla. Jotenkin minulta on mennyt maku koko Internet-kulttuuriin. Tuntuu, että netti ja erityisesti tällaiset keskustelupalstat saavat ihmisistä – mukaan luettuna minusta itsestäni – pahimmat puolet esiin. Minua myös turhauttaa se, kuinka paljon Internetiä nykyään on pakko käyttää. Suuri osa sellaisesta sosiaalisesta kanssakäymisestä, joka vielä muutama vuosi sitten tapahtui kasvotusten, on siirtynyt verkkoon. On jotenkin paradoksaalista, että viestintäyhteyksien ja logistiikan jatkuvasti parantuessa ihmiset ovat yhä yksinäisempiä. Ehkä se johtuu siitä, että ennen elämän välttämättömät tarpeet oli ennen vanhaan pakko toimittaa ihmisten ilmoilla. Nykyään työt voi tehdä kotona, pankki- ja virastoasiat hoidetaan kotoa käsin, ostokset voi tilata kotiovelle ja jopa ystävienkin kanssa nykyään usein vain pelaillaan Internetin välityksellä sen sijaan että vaivauduttaisiin tapaamaan ihan oikeasti. Inhottavinta on, että niin monet työnantajat ja julkiset toimijat suorastaan pakottavat tähän. Ja sitten ihmetellään, kun syntyvyys laskee ja mielenterveysongelmat lisääntyvät.
Omasta puolestani olen jo pitkään hävennyt sitä melskaamista ja uhoamista, joka varsinkin aiemmin kuului Internet-kulttuuriin ja johon itsekin lähdin mukaan. On jotenkin surkuhupaisaa ajatella, kuinka yksinäiset kynäniskat kyyhöttivät tietokoneidensa äärellä ja esittivät kovaa jätkää. Kaipa se jatkuva provosointi ja pään aukominen oli olevinaan huumoria, mutta minua tosiaankin vain hävettää, kuinka huonosti olen käyttäytynyt. Ja kun usein se vittuilu oli vielä niin pakonomaista, ettei se edes ollut millään lailla hauskaa tai nokkelaa, mutta silti oli pakko päästä urputtamaan muille ihan vain periaatteesta. En sano, etteikö välillä voisi lohkaista jos kielen päällä sattuu olemaan jotain oikein osuvaa, mutta kyllä sitä muidenkin tunteet pitäisi osata ottaa huomioon. En ole erityisen uskonnollinen, mutta synnintunto on viime vuosina ollut vahva.
-
06.03.2024, 15:21 #152239Raato-AOsallistuja
Hienoa myös, että täällä on ainakin muutama ”vanhan kaartin” jäsen vielä läsnä!
Ihan samaa mieltä tuosta internetkulttuurista. Itse olen viime aikoina pohdiskellut tosi paljon puhelimen päivittämistä sellaiseen 2000-luvun alun malliin millä voisi soittaa ja lähettää tekstarin, eikä sitten muuta. Tekosyitä olla tekemättä näin on, etteivät duunit muka hoidu ja yhteydenpito kavereiden kanssa hankaloituu kun ei ole whatsapp-ryhmissä, pankkiasiat vaikeutuisi tuntuvasti jne, mutta oikeastihan noin ei ole. Ehkä kyseiset jutut hankaloituisivat, mutta varmasti elämään pystyisi nykyrytmissäkin ilman älyluuria. Ehkä kesälomalla kokeilen, stikkaan iPhonen kaapin päälle ja otan käyttöön Nokia 3310:n prepaidilla…!
-
07.03.2024, 00:41 #152247SöpöOsallistuja
Raato! 😀 Jos ei satu matkassa muuta olemaan kuin älypuhelin, millä sitten naputtelee uusia arvosteluja Leffatykkiin? 😉
-
07.03.2024, 22:22 #152252Raato-AOsallistuja
Söpö! 💪😁 hahaha, ymmärrän haasteen! Itse olen vielä toistaiseksi arvostelut rustannut läppärillä kuitenkin.
-
09.03.2024, 17:42 #152256MiihkaliOsallistuja
Itse en ole mnoeen vuoteen omistanut älypuhelinta. Luovuin siitä ihan tietoisesti. Olen huomannut, että älypuhelimet usein tekevät ihmisistä huonoa seuraa. He eivät enää keskity muihin ihmisiin tai ylipäätään tee asioita pitkäjänteisesti vaan räpeltävät joka välissä kännykkäänsä. Koska omakaan itsehillintäni ei riittänyt tästä pidättäytymiseen, ajattelin, että olisi itsekästä ja epäkohteliasta jatkaa älypuhelimen käyttöä. Koen sen muutenkin hyvänä asiana. Esimerkiksi ajankuluksi tulee luettua enemmän kirjoja sen sijaan, että vaikkapa juna- ja bussimatkoilla surffailisi netissä.
Tietysti siinä on hankaluutensakin. Nykyään on asiakaspalvelua monella alalla ajettu alas ja korvattu ihmiskohtaamiset internetillä. Esimerkiksi lippuja ei julkisiin liikennevälineisiin tai erilaisiin tapahtumiin ja harrastepaikkoihin välttämättä saa enää käteisellä ollenkaan ostettua, vaan ne pitää hankkia internetistä. Erityisesti julkisten liikennevälineiden kohdalla tämä on mielestäni täysin kohtuutonta. Minullakin on esimerkiksi joskus ollut VR:n kanssa sellainen ongelma, että olin itse myöhässä mutta juna tulikin asemalle vielä myöhemmin. Lippua ei enää voinut ostaa netistä tai automaatista, koska ne kieltäytyvät myymästä lippua sellaiseen vuoroon, jonka lähtöaika on jo mennyt. Toisaalta lippua ei saanut ostettua myöskään junasta, koska VR:n junaliput pitää aina ostaa etukäteen. Matkustin lopulta ilmaiseksi koska rahat eivät kelvanneet.
Omistan ison pöytäkoneen ja hyvin pienen kannettavan tietokoneen. Niillä olen pärjännyt hyvin. Kannettavan tietokoneen saa langattomaan verkkoon, mikä on esimerkiksi matkustellessa kätevää. Nykyään jopa vanhanmallisissa kännyköissä on jonkinmoinen verkkoselain, niin silläkin pystyy hätätilanteessa tekemään yksinkertaisia Google-hakuja ja tarkistamaan esimerkiksi kauppojen aukioloaikoja. Joskus tulee myös soiteltua älypuhelimen omistaville sukulaisille ja tuttaville, jos pitää kiireesti saada internetistä jokin sellainen tieto, jota rupukännykän selain ei suostu näyttämään. Yleisimmin olen kysellyt Turun lähiliikenteen aikatauluja tai pyytänyt ostamaan junalipun ja lähettämään sen sähköpostiin. Tämä jälkimmäinen on varmaankin myös hieman rasittava piirre, vaikka olenkin toki pyrkinyt maksamaan velat takaisin.
Tällä hetkellä minulla periaatteessa muuten on käytössäni älypuhelin. Kyseessä on Microsoft Lumia noin kymmenen vuoden takaa. Oma Nokiani meni rikki, ja sain sukulaiselta vanhan arkistokännykän. Siinä eivät toimi oikeastaan mitkään sovellukset, eivätkä edes kaikki verkkosivut, joten käytännössä se on älypuhelin vain ulkonäöltään.
-
15.03.2024, 20:16 #152313BrutusOsallistuja
En malta olla vielä vastaamatta tähän teknologiakeskusteluun, kun tuli viimeinen viikko ahkerasti luettua ja kuunneltua luentoja aiheesta ”teknologia ja nykynuorison ahdistus”. Tämä ongelma on niin mahdottoman moniulotteinen ja hankala, ettei sitä oikein meinaa ihan heti ymmärtääkään. Samalla aihe on pahuksen mielenkiintoinen.
Muistan esimerkiksi omasta lapsuudesta kun levottomat, vihaiset, ym. lapset pantiin ”rauhoittumaan” panemalla jotain Disney-leffaa tulemaan, lyötiin konsolipeli käteen tai vastaavaa. Näin siis evättiin lapsilta mahdollisuus oppia rakentavia keinoja käsitellä negatiivisia tunteita ja sen sijaan lähinnä opetettiin turruttamaan paha olo pois näillä digijutuilla kuin jotkut Pavlovin koirat. Siinä sitten kun murrosikä iski ja tyyliin ensimmäiset teiniromanssit epäonnistui, niin osa porukasta tietysti hautautui näihin nettijuttuihin sun muihin ja putosi kelkasta, jotkut pysyvästi.
Näin oli kotona opetettu.
Tiedän yhden kaverin, jota vieroitettiin varmaan vuosikymmenen verran koska siltä oli kaikki vähätkin sosiaaliset taidot surkastuneet pois, kavereita ei enää ollut eikä yksikään firma halunnut tuollaista syrjäytynyttä riveihinsä. Onneksi se vieroitus sitten onnistui, ja kaverilla on nykyään vaimo ja kaikki. Että tällaista mokailua meidänkin vanhemmilta. Nykyään on vielä nämä älylaitteet, eli tämä sama ongelma voi olla nyt vaikka kuinka paljon pahempi kuin meidän lapsuudessa.
Mutta tämähän on vasta alkua. Jokainen parisuhteessa ollut varmasti ymmärtää, kuinka siinä touhussa kummallekin osapuolelle on tapana asettaa tiettyjä odotuksia käyttäytymisen ym. suhteen, tyyliin aika moni aikuinen ihminen karsastaa huonoa hygieniaa, karkeita käytöstapoja, lapsellisuutta, etc. eikä varmasti ikinä haluaisi tuollaiseen kajota pitkällä tikullakaan. Siksi onkin olemassa nettiporno, OnlyFans ja tekoälytyttöystävät, joiden avulla nuoriso pääsee tyydyttämään nykyään nämäkin tarpeensa ilman että tarvitsisi nähdä vaivaa ja esim. kasvaa aikuiseksi. Jynkkyä löytää vaikka googlen kuvahausta koska tahansa, oman maun mukaan muokattu tekoäly tekee ja sanoo ihan mitä tahansa ja OnlyFansissa riittää kun heittelee vähän rahaa niin johan alkaa tapahtua.
Nämä nyt vaikka aluksi kun yhdistää ja laskee vähän yks yhteen, niin onhan tuossa aika kuumottava kombo selittämään näitä nykyajan digiongelmia ja muutenkin aika infantiiliksi mennyttä ilmapiiriä.
Tähän on vielä yksi hyvä artikkeli, joka on kiertänyt paljon netissä ja herättänyt keskustelua. Kyseessä on honest-broker.com -sivustolla ilmestynyt ”State of Culture 2024”, jossa selitetään tätä jenkkikorporaatioiden dopamiiniaddiktiolle perustuvaa digibisnestä ja sen degeneroivaa vaikutusta kulttuuriin ja nuorison mielenterveyteen.
Aika kylmäävää settiä.
-
-
05.03.2024, 15:24 #152235BrutusOsallistuja
Tuosta internet-kulttuurista ja meuhkaamisesta olen ollut samaa mieltä jo kauan. Varmaan se oli silloin vanhaan aikaan kun netti oli vielä sellaista villiä länttä missä sai sanoa ihan mitä tahansa ja warettaa niin paljon mitä tahansa kuin sielu sieti ilman mitään seuraamuksia, niin siinä pääsi juuri ne pahimmat impulssit helposti valloilleen. Nykyään kun on nämä ns. kulttuurisodat ja mielenvikainen porukka vainoaa ja kiusaa toisiaan netissä joka päivä, niin ei se ihme ole että vähän maku mennyt. Pikemmin tässä nyt haluaa esiintyä vähän aikuisemmin ja erottautua noista öyhöttäjistä mitä on somet ja muut täynnä.
Mun mielestä on jopa ihan hyvä että tästä touhusta on tuollainen naiivi neitseellisyys ja ilo mennyt. Ihmisille tekee pelkästään hyvää laittaa se älykännykkä välillä takaisin taskuun ja miettiä vaikka vähän oikean elämän asioita. Itsellä on viimeiset pari vuotta tullut tarkoituksella vieroittauduttua tästä oopiumista ja olen tällä hetkellä varmaan elämässäni ensimmäisen kerran täysin terve eikä ole mitään epävarmuuksia, ahdistuksia tai traumoja. Kaikki on järjestään laitettu kuntoon, ja tuntuu että voisi helposti kirjoittaa vaikka tuhat arvostelua vuodessa jos ei olisi elämässä muita velvoitteita.
-
18.03.2024, 00:50 #152321dbgirlOsallistuja
Mulla ei ole koskaan ollu älykännykkää, mutta pian alkaa olemaan melkein mahdoton olla ilman. Kaikki ajetaan nettiin. En voi esim tietystä vaatekaupasta lunastaa saamiani alennuskuponkeja koska toimivat vain mobiilisti. Ei edes omien tietojen antaminen riitä. Toki voisin käyttää heidän nettisivujaan mutta en mahdu standardikokoon ja mun on pakko sovittaa vaatteita. Joku tietenkin sanoi et käy etukäteen sovittamassa ja osta sit netistä. Mut kun vaatteissa on yksilöllisiä eroja. Joissain irtoo esim. helpommin lankoja kuin toisesta. Haluan valita juuri sen mistä pidin. Ihmiset turhautuvat minulle koska muille voi lähettää whatsappissa viestin ja on niin KAUHEAA lähettää se yksi tekstari yksittäiselle ihmiselle. Syrjäytymistä tapahtuu tahtomattaankin. Tähän mennessä olen pitänyt sitä hyödyllisenä lähinnä aikataulujen tarkistamiseen, mutta esim tänään käydessäni äidillä soittaminen pizzeriaan ei käynyt vaan olisi pitänyt tilata netistä tai käydä paikanpäällä tilaamassa (on rakennuksen alakerroksessa). Jäi sitten pizza ostamatta, tarvi sinnekään rahaansa viedä. Minua huvittaa ja surettaa samaan aikaan kun menen ratikassa tai missä tahansa niin ihmiset tuijottaa älyluuriansa. Minä katselen maisemia tai vaihtoehtoisesti nukun. Se on hyvää lepotaukoa silmille ja aivoille. Ihmiset on niin kiinni niissä ettei ruokapöydässä tai missään osata olla ilman, tulee todella töykeä olo ihmisistä kun veljeni ex-tyttöystäväkin oli pöydässä aina sen luurin kans eikä tahtonut saada puhuttua kun netissä oli jotain niin kiinnostavaa. Pistäkää ne luurit edes syömisen ja vierailun ajaksi pois. Ja varsinkin ajaessa! Minua on netti ja uutiset ahdistanu yli 10 vuotta, välillä pidän taukoa mut uutisilta on mahdoton välttyä kokonaan. Keskitynkin lähinnä leffojen/sarjojen katsomiseen ja musan kuunteluun – ja niiden arvostelemiseen. Face on petollinen paikka, myöhästyn joka kerta kuntouttavasta työtoiminnasta koska olen selannu sen loputonta virtaa. Pari viikkoa sitten minulla oli erikoinen tilanne kun netti ei meillä toiminu pariin päivään liittymän vaihdoksen vuoksi. Tuli vähän sellainen olo että mitäs nyt. Vietän joka päivä useita tunteja netissä, joko pelaten tai muuten. Kun siellä on viihtynyt vuodesta 2006 saakka niin sellainen pohja kun lähtee alta niin olo oli todella hämmentynyt ja tyhjä. Ratkaisin asian lainaamalla paljon kirjoja. Lopulta en saanut luettua kuin yhden kirjan ja muut odottavat lukemistaan kun netti alkoi sitten toimimaan.
-
24.07.2024, 21:44 #152971NighthawkOsallistuja
Täällä eräs entisen leffatykin vanhaa kalustoa olevan käyttäjä. Hieman vaikuttaa olevan hiljainen paikka tämäkin.
Päivä ei ole mennyt ihan kuten strömsössä. Minulla on dvd/vhs soitin mallia Lg rct689h. Ajatuksena oli tänään tehdä siitä aluekooditon service menun kautta.
Service menuun pääsin helposti ja sieltä sitten aloin tekemään muokkauksia netistä löytyneen ohjeen mukaisesti.
Jossain vaiheessa kun navigoin menussa oikeaan kohtaan, olin kaiketi huomaamatta muuttanut jotain muutakin menussa. Kun olin muutokset tehnyt, niin laite ei enää reagoinut mihinkään. Ei kaukosäätimeen eikä soittimen paneelissa oleviin nappeihin. Reset nappi ei auta, koska siitäkään painamalla ei tapahdu mitään. Taitaa olla vähän sellainen juttu, että taisin tuhota hyvän laitteen peruuttamattomasti.
Ei tässä minulla muuta, halusin vain purkaa mieltäni jonnekkin.
-
27.07.2024, 21:59 #152982SöpöOsallistuja
Ikävähän tuo tilanne on. Itse olen yleensä muuttanut jonkin vanhan läppärin tukemaan toisen alueen levyjä, kun DVD-soittimien kanssa on enemmän säätämistä (pitää tietää mallikohtaisia näppäinsarjoja jne.).
Oletko hakenut verkosta apua soittimen nimellä + sanoilla factory reset tai hard reset?
Koska kyseessä on soittimenkin tapauksessa eränlainen tietokone, tilanne ehkä laukeaisi avaamalla laitteen kotelo (muista irrottaa virtajohto ensin). Sisuksissa on tod. näk. yksi pieni paristo, jonka irrottaminen paikoiltaan vaikka 2 min ajaksi saattaisi auttaa (ts. pieni virta, jonka on tarkoitus pitää tiettyjä asioita, kuten kellonaikaa laitteen muistissa, katkeaa). Jos pelkkä pariston irrottaminen ei auta, kokeilisin seuraavaksi nollata laitetta poistamalla paikoiltaan jumpperiksi nimitetyn pikku osan niin ikään pariksi minuutiksi. Youtubesta saattaa löytyä videoita, joista käy ilmi, miten soitin kannattaa purkaa ja mistä mitäkin asiaa sen sisältä voi etsiä.
-
30.07.2024, 01:27 #152992NighthawkOsallistuja
Olen tosiaan yrittänyt etsiä neuvoa kuinka voisin resetoida soittimen. Tälle laitteelle ei tunnu kyllä löytyvän ohjeita siihen, kuinka voisin tässä tilanteessa resetoida soittimen.
Minä voin vielä selvittää, voisiko osia irroittamalla tehdä mitään merkittävää. Ei kai tässä ole mitään menetettävääkään.
-
-
08.08.2024, 15:02 #153029BrutusOsallistuja
Täytyy kai näin erikseen todeta, kuinka hienoa on että meiltä löytyy tällainen Leffatykin kaltainen leffa- ja arvostelutietokanta, jossa löytyy rehellistä mielipidettä leffasta kuin leffasta ja ne arvostelutkin on pääosin laadukkaampaa ja ammattimaisempaa kamaa kuin monet työkseen arvosteluja kirjoittavien sepustukset. Nyt kun ne botitkin saatiin uuden sivuston myötä toivottavasti lopullisesti kuriin, niin aina vaan parempi.
Tuli vaan tuossa viikolla taas muistutus, miksei jotain virallisia kriitikoita aina kannata ottaa tosissaan. Homma meni niin, että yksi youtuben suosittu videopelistriimaaja sai käsittelyynsä ennakolta yhden ison franchisen piakkoin julkaistavan pelin. Sitä videota katselleet jo kiinnitti huomiota, miten kaverin puheet ei täsmää yhtään sen videomateriaalin kanssa, vaan se itse peli näyttää lähinnä keskinkertaisen harmaalta ja tylsältä. Sitten kävikin niin, että se video vedettiinkin netistä pois tekijänoikeusloukkauksen takia. Kaveri myöhemmin paljasti, että oli saanut käyttöönsä sen pelin ennakkoon sillä ehdolla, että puhelee videossaan sen firman PR-tiimin väsäämää puppua. Väliin kuitenkin meni vahingossa ihan oikeakin mielipide, joten se video ammuttiin sitten sen vuoksi alas.
Ja tätä korruptioshaibaa muuten riittäisi jos jaksaisi lähteä penkomaan. Noilla isoilla firmoilla riittää pätäkkää kaikenlaisiin koiruuksiin, kuten bottiarmeijoiden kyhäämiseen ja feikin hypen luomiseen niiden avulla, ym. Silloin kun Elon Musk oli ostamassa Twitteriä niin siinä oli keskustelua senkin firman auditoimisesta bottien ja feikkikäyttäjien määrän arvioimiseksi, ja ymmärrettävästi aika monella tuli hätäpissat housuun ihan jo mainostajienkin vuoksi jotka siis maksaa näkyvyydestä ja klikkauksista. Sitä auditoitia ei sitten taidettu suorittaa sen enempää kuin niitä bottien suitsimiseksi suunniteltuja himmeleitäkään, mutta tällaisen arvion olen itse kuullut, että about 40% sometileistä keskimäärin on oikeasti feikkejä. Itselleen on somessa jo pitkään pystynyt jopa ostamaan feikkejä kavereita, tykkääjiä ja seuraajia.
-
09.08.2024, 11:12 #153030MiihkaliOsallistuja
Boteista ja ostetuista tykkäyksistä mieleen tuli mieleeni amerikkalainen hevibändi Threatin. Muutamia vuosia sitten yhtye saavutti pienimuotoista surullisenkuuluisuutta tehtyään Euroopan-kiertueen, jota kukaan ei saapunut katsomaan.
Orkesterin nokkamies Jered Eames oli luonut Internetiin kokonaisen pienoistodellisuuden, jonka keskiössä oli hänen oma bändinsä. Oli somekanavia, joille oli maksettu kymmeniä tuhansia seuraajia. YouTube-videoita, joihin ohjattiin liikennettä katsojamäärien kasvattamiseksi. Levy-yhtiön ja managerifirman nettisivuja, rocklehtiä ja niiden myöntämiä palkintoja. Kun nettiin tuli tieto konserttiekiertueesta, sadat Facebook-käyttäjät intoilivat asiasta ja ilmoittivat saapuvansa paikalle. Ketään ei tietenkään oikeasti kiinnostanut, mutta se selvisi vasta kantapään kautta. Ikävintä jupakassa oli, että Eamesin taustayhtye oli huijauksesta tietämätön ja joutui mm. itse maksamaan omat matkansa ja ruokansa, kun luvattuja palkkioita ei sitten maksettukaan.
Kaipa sitä on yllättävän helppo vajota tuollaiseen valetodellisuuden kuplaan, jossa ei enää itsekään tiedä, mikä on todellista ja mikä ei. Sehän tässä on jo viimeisen vuosikymmenen aikana nähty, ettei Internet-innostus useinkaan realisoidu tosimaailman suosioksi. Kaikenlaisia protesteja ja yleislakkoja on somessa masinoitu ja tykkäyksiä on tullut sadoin tuhansin, mutta tosiasiassa niihin on osallistunut vain kourallinen ihmisiä. Harvemmin someilmiöitä on myöskään kyetty kovin tehokkaasti tuotteistamaan, ja jos onkin, suosio jää lyhytaikaiseksi.
On oikeastaan aika surullista, kuinka monen ihmisen elämä pyörii Internet-huomion ja siitä kumpuavien ilon ja innostuksen piikkien ympärillä. Pahimmassa tapauksessa ei tosielämän asioitakaan tehdä kuin siksi, että niitä voisi sitten mainostaa netissä. Paljon mukavampaa on tavata ihan oikeita ihmisiä ja käydä oikeissa paikoissa. Internet voi siinä ohessa sitten olla työkalu, jonka avulla etsitään sopivia ihmisiä ja paikkoja tai järjestetään käytännön puolta.
-
10.08.2024, 10:53 #153033BrutusOsallistuja
Noinhan se menee nykyään, kun netti on harhaisine algoritmeineen ja botteineen mitä on. Tossa oli joku pari vuotta sitten tällainen tutkimus missä selvitettiin keskiverto amerikkalaisten ymmärrystä oman maansa demografiasta, ja siinä porukka tyyliin kuvitteli että jenkeistä 50% on oikeasti homoja, 75% on transsukupuolisia ja 50% miljardöörejä. Kun se todellisuudentaju on kaduntallaajilla netin ja somen aikana tätä luokkaa, niin ei se ihme ole mitä kaikkea hullua ja vainoharhaista länsimaissa nykyään näkee ja kuulee puolin ja toisin.
-
-
04.09.2024, 18:37 #153295BrutusOsallistuja
Tulipa äsken tällainenkin oivallus.
Tässä nyt on monta vuotta tullut manattua tuota vanhaa ”paha korporaatio” -klisettä, mitä nyt on kaikissa Hollywood-leffoissa viljelty jo vuosikymmeniä. En ainakaan itse ole pintaa syvemmältä koskaan edes tohtinut pohtia, miksi se klisee menee niin tunteisiin ja ylipäänsä on niin tyhmä.
Ehkä syy on siinä, että koko pahan korporaation metkut on yleensä yksinkertaistettu johonkin yksinkertaiseen sarjakuvamaiseen pahisjuoneen varsinaisen konkreettisen yhteiskuntakriittisen sanoman sijaan. Mä en esimerkiksi muista ikinä nähneeni sellaista Hollywood-leffaa, jossa suoraan käsiteltäisiin esimerkiksi jättipankkien, poliitikkojen ja sotateollisen kompleksin mekanismeja, mediakorporaatioiden harrastamaa julkisen mielipiteen manipulointia ja omaa politikointia, kaikkien edellisten likaisia yhteyksia ynnä muuta.
Viime aikoina on esimerkiksi keskusteltu teknologia- ja somejättien poliittisista yhteyksistä. Monissa maissa on ihan jo perustuslaissakin taattu sananvapaus, joten poliitikot kätyreineen ovat painostaneet yksityisiä firmoja manipuloimaan ja sensuroimaan näennäisesti omaan laskuunsa käyttäjien hakuja ja keskusteluja pitääkseen hanurinsa selvillä vesillä ikävistä paljastuksista. Viimeksi näin kävi Elon Muskin X:lle Brasiliassa, ja firmaa uhkaa nyt täyskielto siinä maassa, koska Musk ei suostunut tähän poliitikkojen kikkailuun.
Kun puhutaan vähänkään yhteiskuntakriittisistä aiheista elokuvissa, niin tällaisia aiheita ei näe yhtään missään koskaan nykyään. En muista kuulleeni punk- tai hevikappaleitakaan, missä näitä ihan konkreettisia kaikkia koskettavia yhteiskunnallisia asioita nostettaisiin esiin. Joku karikatyyrimäinen paha kapitalisti tai maailmanvalloitusta havitteleva paha rikas korporaatio Hollywood-leffoissa on lähinnä huono vitsi.
-
05.09.2024, 00:56 #153299dbgirlOsallistuja
Brutus: kukaan ei luultavasti uskalla sanoa mitään.
Tänään, tai eilen koska päivä vaihtu tossa tunti sitten, näin ratikassa intialaisen (?) miehen joka näytti ihan Jeff Goldblumilta, kiharoineen ja laseineen päivineen. Kuukausi sitten olin varma että näin Maggie Smithin, en tosin tiedä miksi hän olisi yksinään tamperelaisessa ratikassa aamulla…
-
06.09.2024, 18:45 #153319BrutusOsallistuja
Satojen miljoonien Hollywood-leffoissa tuskin voikaan oikeasti kommentoida mitään konkreettista mistään, koska jostainhan se rahoitus on saatava, ja rahan mukana tyypillisesti tulee kaikenlaisia ehtoja. Hollywoodissa onkin kuulemma ns. kultaisena sääntönä tunnettu sanonta ”se jolla on kultaa, päättää säännöistä”.
Meillä on kanssa työpaikalla yksi kaveri, joka näyttää ihan tohtori Houselta eli krapulaiselta Hugh Laurielta. Voi vain kuvitella kuinka paljon ihmisten päät on vuosien varrella kääntyneet kun ukko on koittanut kulkea jossain. 😀
-
07.09.2024, 22:45 #153333SöpöOsallistuja
Käsite Hollywood-leffa on tässä vähän lavea, mutta heittelen esimerkkejä amerikkalaiselokuvista, jotka eivät ole ”vain” indie-tuotantoja ja pyrkivät kuvaamaan tiettyjä asioita vähän monimutkaisemman kuvion kautta kuin absoluuttinen hyvä vs. absoluuttinen paha. Sota-aiheesta: Paramountin tuottama Catch-22 (1971). Rahamaailmasta: Suhteita (1981) ja Paramountin The Big Short (2015). Alan J. Pakulan tuotannosta voisi löytyä jotain myös esim. politiikkaan liittyen.
-
08.09.2024, 01:16 #153337dbgirlOsallistuja
Big Short tuli kans mieleen, mut en viittiny mainita sitä kun en oo nähny sitä vielä.
-
08.09.2024, 09:33 #153338BrutusOsallistuja
En ole itsekään koskaan katsonut tuota Big Shortia, en yhtäkkiä edes muistanut koko elokuvaa. Se näyttäisikin olevan vähän pienemmän budjetin asiakeskeisempi Hollywood-tuotos. Tuolloin finanssikriisin kiemurat puhuttelivat varmasti paljon ihmisiä, joten Big Shortin kaltaiselle leffalle löytyi paljon yleisöä.
-
09.09.2024, 18:25 #153351dbgirlOsallistuja
Mua ei aihe kiinnosta, oon halunnu nähdä vaan Christian Balen takia 😀
-
-
10.09.2024, 18:49 #153357dbgirlOsallistuja
En oo lukenu, mutta kyllä lievästi shokeeraa nähdä kirjaston sivuilla sellainen kirja kuin That librarian: the fight against book banning in America.
Vielä kaks vuotta ihmettelin sitä miks edes puhutaan sellaisesta aiheesta kuin black lives matter. Ihmettelin, eikö mukamas kaikilla elämillä ole merkitystä. Sittenmmin on tullut luettua kaikenlaisia uutisia Amerikasta ja kyllä tekee pahaa. Miten kaikki on menny aivan maailmantuhomeininkiin? Kirjabanneja, aborttikieltoja jne. Ja sitten ihmetellään kun kaikki voi huonosti…
Kävin tänään ostamassa pastelliset akvarellivärit. Minä en ole hyvä maalaamaan tai piirtään, mutta kyllä viimeset vuodet on tehny hyvää kun on maalannu ja kirjotellu. Suosittelen jotain vastaavaa rentoa harrastusta kaikille 🙂
-
10.09.2024, 19:13 #153358BrutusOsallistuja
Amerikka on kyllä yks hullu maa nykyään. Ne perimmäisimmät ongelmat siellä taitaa vielä olla niin syvällä ja jatkuneet niin pitkään, ettei niitä edes täysin ymmärretä tai koetetakaan korjata, vaan mennään puolin ja toisin sillä perinteisellä vainoharhaisella öyhötysmentaliteetilla a la kulttuurisota somessa, cancel culture, ym. missä vaan syytellään muita ja etsitään syitä purkaa sitä pahaa oloa ihmisiin.
Ei tällaisilla jenkkien ähinöillä kannatakaan päiväänsä pilata. Onneksi netin ulkopuolella pystyy vielä olemaan altistumatta sille liikaa.
-
-
13.09.2024, 11:53 #153368JautsiOsallistuja
Yhdysvallat on minulle tuttu vain tv:n ja vastaavien välineitten kautta. Tuskinpa koko valtiosta selvää kuvaa saisikaan vaikka siellä jonkin aikaa oleskelisi. Trumpin ja Harrisin kohtaamisen Constitution Centerissä katselin melkein kokonaan.
Sen puoleen voisi ajatella, että edelleen ajankohtaisia aiheita sisältäviä yhdysvaltalaiselokuvia ovat vaikkapa Musta lista (The Front), vuodelta 1976 ja Norma Rae, vuodelta 1979. Mustan listan pääosan vetää omalla hillittömällä tavallaan Woody Allen ja Norma Rae on upean Sally Fieldin roolihahmona. Musta lista kertoo kommunistivainoista ja Norma Rae ammattiyhdistysliikkeen voimasta. Kummankin elokuvan ohjasi Martin Ritt (1914 – 1990). Hän on saanut näitten elokuviensa päähenkilöt loistamaan, pidän Mustaa listaa Woody Allenin parhaana elokuvana eikä Sally Field kauas taida jäädä tästä saavutuksesta.
Voisi ajatella, että vanhoista jutuista noissa elokuvissa on kyse, mutta taisi Trump tv-kohtaamisessa mainita Harrisin isää marxistiksi ja myöhemmin vaalitilaisuudessaan Harrisia ”toveriksi”.
Tietysti jos vielä vanhempia elokuvia kaivellaan, tulee mieleen Vihan hedelmät (The Grapes of Wrath), John Fordin ohjaus vuodelta 1940. Sen aiheena on pientilojen talousahdingon aiheuttama maan sisäinen siirtolaisuus 1930-luvulla. Pääosassa Henry Fonda.
Ja kytköksenä Suomeen The Farmer’s Daughter, H. C. Potterin elokuva vuodelta 1947. Sehän perustuu Hella Wuolijoen näytelmään Juurakon Hulda. Elokuva maalta muuttavan kouluttamattoman nuoren naisimmeisen tiestä suuressa kaupungissa valtakunnan päätöksentekijöitten seurassa. Pääosissa Joseph Cotten ja Loretta Young, jolle myönnettiin suorituksestaan Oscar-palkinto.
-
13.09.2024, 14:36 #153369BrutusOsallistuja
Jos lasketaan mukaan tietty tulkinnallisuus, niin George Romeron Dawn of the Dead (1978) ja Philip Kaufmanin Ihmispaholaiset (1978) ovat pohjimmiltaan hyvin samanlaisia yhteiskuntakriittisiä elokuvia. Molempien kauhu perustuu ajatukseen perinteisen ihmisyyden ja yksilöllisyyden pyyhkiytymisestä jonkinlaisen yhteiskunnallisen luutumisen tai aivottoman ja keinotekoisen massakulttuurin paineessa. Romeron zombit vaeltavat kauppakeskuksessa, kun taas Kaufmanin muukalaiset ovat kuin tavallisia ihmisiä, mutta vain sisältä tyhjiä kuoria ja jonkin epämääräisen voiman hallinnassa.
Peter von Baghin kirjoituksista on jäänyt hihaan tällainenkin pointti, että gangsterielokuvan genre on itse asiassa erittäin yhteiskuntakriittistä ja ajatuksia herättävää viihdettä, sillä järjestäytyneen rikollisuuden puuhia voi yhtä hyvin tarkastella myös eräänlaisena markkinatalouden ja bisneksen äärimuotona, moni elokuvantekijä on tätä tulokulmaa painottanutkin aivan genren alkuajuista asti. Jos katsoo esimerkiksi jotain Scarfacea, niin leffahan kertoo periaattessa vallan ja rahan turmelevasta vaikutuksesta ja ahneen ns. paskaisesta lopusta, samoin on laita Michael Corleonen kasvulla naiivista nuoresta miehestä häikäilemättömäksi ”perhebisneksen” pomoksi. Hyvin kuvaavasti Amerikka onkin perinteisesti ollut gangsterileffojen ykkösmaa käytännössä aina.
-
15.09.2024, 09:54 #153374JautsiOsallistuja
Juu, ja kertovathan paraimmat villin lännen elokuvatkin siitä, miten härskiin väkivaltaan perustuva sekava tahi vapaamuotoinen melskaus taivutetaan kiskoilla ja lennätinlangoilla ohjailtavaksi lakiperustaiseksi yhteiskunnaksi, jossa äänestämällä valitaan edustajat päättämään asioista. Esimerkkinä Mies joka ampui Liberty Valancen, vuodelta 1962. Samalla tosin nujerretaan seutukunnan alkuperäisten asukkaitten elämäntapa ja lahdataan biisonit, mistä esimerkiksi kelpaa aika moni westerni, mainitaanpahäntä vaikkapa Pieni suuri mies, vuodelta 1970 ja eikös Tanssii susien kanssa, vuodelta 1990, edustane samansuuntaista lohdutonta meininkiä tatankojen kannalta. Mainitseisinko vielä piirretyn elokuvan Pocahontas? No, jos nyt siltä säästän kumminkin lukijan, vaikka laatuelokuva onkin kyseessä.
-
17.09.2024, 19:27 #153380dbgirlOsallistuja
Kun viimeksi mainitsin ostaneeni akvarellivärit, niin nyt mukaan tarttui geelikyniä ja kivoja tarroja. Jos oisin miljonääri niin olis lähteny siitä kaupasta mukaan kaikki, niin ihania askartelu/ym. juttuja siellä oli. Sitten toisesta liikkeestä löytyi värillisiä kartonkeja, pikkusia sellasia postikortin kokosia joten niihin on kiva piirtää jollekin joku söpö pikkujutska 🙂 Sit kolmannesta kaupasta tarttu mukaan pehmolelu koska miksei, se oli niin söpö ja suorastaan huusi et ota mut joten eihän sitä voinut olla ottamatta.
-
06.10.2024, 16:25 #153499BrutusOsallistuja
Joker 2 on näköjään ”vihdoin” tulossa teattereihin.
Mun mielestä on omalla tavallaan hilpeää seurata ihmisten pöyristymistä tuon Jokerin jatko-osan pohjalta. Esitettyjen argumenttien ja juonipaljastusten perusteella voin kyllä ymmärtää hyvin, miksi siitä ei yleiseti kauheasti pidetä, mutta tietty paheksunta menee kyllä jo yli viimeistään siinä vaiheessa kun aletaan tirauttamaan kyyneltä, raivoamaan kameralle ja puhumaan ”kaikkien aikojen surkeimmasta jatko-osasta”.
Bitch please, ainakaan Jokeri ei siinä jatko-osassa ole tullut jostain Zeist-planeetalta. Rima on näiden suhteen karmeiden jatko-osien suhteen oikeasti niin matalalla, ettei joku kadunmies sitä syvyyttä välttämättä täysin ymmärräkään. Ehkä siitä Jokeristakin nauttii eri tavalla kunhan on katsonut ensin Highlanderit ja Speed kakkosen kaltaiset kauhistukset läpi.
-
-
JulkaisijaArtikkelit
- Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.