Night of the Demon

(1980)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Night of the Demon
Genret:
Maat:
Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Night of the Demon
Valmistusvuosi:1980
Pituus:97 min
Pisteytyksiä: 6
Tarkka arvio: 1.33

Arviot

Kerran katsottavissa oleva töhkäelokuva.

Professori Dixon (Michael Cutt) on pakkomielteen omaisesti kiinnostunut Isojalasta. Hän lähtee opiskelijoiden kanssa tutkimaan aihetta syrjäiselle metsäseudulle, joskin paikallisten asukkaiden asenne on penseä ja pelokas. Karvainen mölyhirviö (Shane Dixon) on todellinen ja puolustaa aluettaan kiukkuisesti. Roskaelokuva on erityisen suosittu kauhuelokuvan lisägenre. Night of the Demon sisältää kaikki mahdolliset kauhuelokuvakliseet. Siinä on erämaata ja päähenkilöitä joista […]

Arvosteltu: 13.04.2009

Kommentit & Pisteytykset

Joku

Isojalka -aiheisia kauhuelokuvia ei todellakaan ole liikaa. Nekin vähät mitä näitä on tehty, on suurinosa melkoista räpellystä. Räpellystä on Night of the Demonkin, mutta onneksi pääsääntöisesti ihan hyvällä ja viihdyttävällä tavalla. Leffa on ilmestynyt vuonna 1980, mutta se omaa kyllä ihan täyden täyslaidallisen 70-luvun nuhjuisuutta ja grindhouse-olemusta. Tekoveri muistuttaa jotain tabascon kaltaista kastiketta, roolisuoritukset on todella tönkköjä kautta linjan ja musiikki jotain aivan muuta. Itse isojalka sen sijaan on todella hyvän näköinen! Kostyymi oli maksanut ilmeisesti 600 dollaria ja siihen rahaan täytyy kyllä nostaa hattua. On myös erittäin omaperäinen look saatu tuolle ihmisen ja apinan hybridille. Mikään Hendersonienperheen sympaattinen karvakasa ei ole kyseessä vaan lähinnä jotain neandertalin ihmistä muistuttava raiskaava ja kulleja irti repivä raivopää. Tuosta kullin irti repimisestä tosiaan elokuva monesti muistetaan ja päätyihän tämä sitten verisyytensä ansiosta myös brittien nastylistallekin asti. Vaikkei tämä mitään totaalista gore-ilottelua olekaan. Ilmeisesti vielä ohjaajan alkuperäinen versio olisi ollut tätäkin kesympi. Kerrankin voi sanoa, että luojan kiitos tuottaja upotti rasvaiset näppinsä kesken kaiken peliin ja ymppäsi tähän lukuisia verisiä tappokohtauksia. Se nostaa Night of the Demonin pisteitä selvästi. Täysin leikkaamaton versio elokuvasta saatiin briteissä blu-raylle vasta viime vuonna! Ämeriikoissa tää oli jo aiemminkin tarjolla. Jenkit kun ei väkivaltaa kaihda, tissit on se pahempi synti.

Suosittelen kyllä katsomaan jos roskaleffoista tykkää. Ei tää nyt mitään Video Nasty -listan kärkiherkkua ole todellakaan, mutta ihan hassunhauskaa sasquatch-perseilyä. Jos tässä olis ollu vähän vähemmän vielä sitä haahuilua, niin ehkä leffa saattais olla nautittavampi kokonaisuutena.

lällälää79
Murikka
Nimetön
Jurpo
Brutus

Lisää luettavaa