Unelmien musiikkidokumentti tekeillä


Elokuvamusiikki herättää tunteita, muistoja ja on yleensä paljon enemmän kuin pelkkää kuvien kuorrutetta. Millaista on sen säveltäminen, mistä työ alkaa ja millainen sävellysten matka valkokankaalle lopulta saattaa olla? Näihin kysymyksiin pyrkii vastaamaan nyt tekeillä oleva uusi yhdysvaltalaiselokuva SCORE: A Film Music Documentary.

Kickstarter-joukkorahoitussivustolla jo jonkin aikaa esillä ollut SCORE-dokumentti tulee tekijöidensä mukaan kattamaan mm. sellaisten alan huippunimien haastattelut kuin Danny Elfman (Saksikäsi Edward, Unelmien pelikirja, Simpsonit-sarjan teema), Howard Shore (Taru sormusten herrasta -trilogia, Hobitti-trilogia, Hugo), Marco Beltrami (Snowpiercer, World War Z, Hellboy) ja Hans Zimmer (Da Vinci-koodi, Inception, Batman Begins). Haastattelut paljastavat ennakkotietojen mukaan yllättäviäkin yksityiskohtia, kuten esim. sen, että musiikilla on välillä vaikutusta jopa elokuvalle asetettuun ikärajaan; World War Z:n osalta ikärajaa nostettiin alkuperäismusiikin takia.

Dokumentin takaa löytyy Los Angelesissa toimiva Epicleff Media -yritys, jonka työtiimiläisistä osa on työskennellyt mm. suurilla CBS- ja NBC-kanavilla. Lupaavalle musiikkidokumentille on jo tähän mennessä koottu tukea yli 33 500 dollaria. Jokainen kynnelle kykenevä voi yhä osallistua projektin tukemiseen kertomalla tulevasta leffasta eteenpäin tai pikkusummalla, jolla voi myös samalla tehdä ennakkotilauksen dokumentin DVD:stä aina maaliskuun 17. päivään asti.


Kuva: Epicleff Media

Lähteet: Kickstarter, Epicleff Media

R. Isoviita 19.02.2015 klo 18:13

Uusimmat uutiset

Tutkimusväite: Kissaelokuvien tekeminen kannattaa

Miljardit kilisevät.

R. Isoviita

Christopher Nolan jatkaa härnäystä Tenetillä

Uusi härnäke julki.

R. Isoviita

Netflix paljasti The Irishmanin maailmanlaajuiset katseluluvut

Martin Scorsesen elokuva kiinnostaa, mutta...

R. Isoviita

Clint Eastwoodin uusin elokuva johti haasteeseen

Tuotantoyhtiötä syytetään.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...