007 vaaran vyöhykkeellä
- 1987
- John Glen
- Michael G. Wilson, Richard Maibaum
- Pääosissa:
- Caroline Bliss, Desmond Llewelyn, Jeroen Krabbé, Joe Don Baker, John Rhys-Davies, John Terry, Maryam D'Abo, Timothy Dalton
- Iso-Britannia
- Kielet:
- englanti, arabia, ranska, saksa, venäjä
- Pituus:
- 130 min
- Genret:
- Toiminta, Seikkailu, Trilleri
- Elokuvasarja:
- Salainen agentti 007 ja tohtori No, Salainen agentti 007 Istanbulissa, 007 ja Kultasormi, Pallosalama, Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa, Elät vain kahdesti, Timantit ovat ikuisia, Elä ja anna toisten kuolla, 007 ja kultainen ase, 007 - rakastettuni, Kuuraketti, Erittäin salainen, Octopussy, 007 ja Kuoleman katse, 007 vaaran vyöhykkeellä, 007 ja lupa tappaa, 007 ja kultainen silmä, Huominen ei koskaan kuole, Kun maailma ei riitä, Kuolema saa odottaa, Casino Royale, 007 Quantum of Solace
Kun Roger Moore lopetti 007-uransa, alkoi Tim Daltonin 007-ura. Ensimmäiseksi on todettava , että Timothy halusikin olla julma agentti, eikä humoristinen Mooren tapaan. Elokuva alkaa upealla laskuvarjohypyllä joka on osa 00-agenttien harjoitustehtävää. Ryhmään on valittu 004, 002 ja 007. Vartija yllättää 002n ja ampuu tätä splättäreillä sekä tokaisee "Olet ulkona pelistä". Yhtäkkiä 004 tippuu alas vuorenjyrkänteeltä ja Bond lähtee ottamaan selvää kuka sen teki. Tilanne päättyy humorisesti,mutta on silti parhaita alkuja elokuvissa.
Sitten itse elokuvaan, Bond saa tehtäväkseen saada selville mikä on suunnitelma "Smiert Spionom" ja matkustaakin tätä selvitellessään mm. Afganistaniin ja Wieniin. Tottakai 007 tapaa myös toisen sukupuolen edustajan Kara Milovyn.
Elokuvasta on vaikea sanoa mitään pahaa.Se on mukavaa ajanvietettä ja huumoriakin on tarpeeksi. Vaaran Vyöhykkeellä sisältää myös loistavia agenttitavaravimpauksia joista mainittakoon räjähtävä avaimenperä ja turboladattu Aston Martin. Tunnuslaulun laulaa norjalainen yhtye A-ha ja onnistuu siinä kiitettävästi. Elokuvan ainoa huono puoli on sen joittenkin kohtien tylsyys... Silti suosittelen katsomaan elokuvan 007 Vaaran Vyöhykkeellä.
nimimerkki: Number One
Arvostelija