007 ja kultainen ase (1974)
Alkuperäinen nimi: The Man With The Golden Gun
- Guy Hamilton
- Ian Fleming, Richard Maibaum, Tom Mankiewicz
- Bernard Lee, Britt Ekland, Christopher Lee, Clifton James, Desmond Llewelyn, Hervé Villechaize, Lois Maxwell, Maud Adams, Roger Moore
- Iso-Britannia
- Kielet:
- englanti, thai, kiina, kantoninkiina
Arvostelut
Parhaimmillaan kuitenkin oikein hyvää viihdettä.
Scaramanga on kuuluisa palkkamurhaaja, jonka tähtäimeen 007 on todennäköisesti joutunut. Mies käyttää tappaessaan kultaista asetta ja kultaisia luoteja. Palkkio äijällä on maailman kallein: 1 000 000 taalaa puhtaana käteen. Ja kun mukaan sotketaan aurinkoenergiaa hyödyntävä energiamuunnin, jonka Scaranga kaappaa itselleen, on ainekset kansaivälisellekkin selkkaukselle valmiina.
Kultainen ase on Roger Mooren toinen Bond. Scaramangana nähdään itse legendaarinen Christofer Lee, joka oli aiemmin tunnettu mm. klassista Dracula-rooleistaan. Myöhemmän ajan katsojille hemmo on tuttu Taru Sormusten herrasta trilogiasta. Bond tyttöinä nähdään ruotsalaiset kaunottaret Britt Ekland sekä Maud Adams, joka uusi Bond-esiintymisensä myöhemmin Octopussyna.
Bondin ja Scaramangan välien selvittelyt pääpahiksen itsensä kehittelemässä vekkulataloa muistuttavassa kaksintaistelutivolissa, sekä ehkä väkinäiseltä tuntuva 70-luvun energiakriisin aurinkoenergia hässäkkä luovat puitteet pääpiirteissään tälle seikkailulle. Mukana on myös karatekoulua, sumopainia ja se kuuluisa sillan ylitys. Scaramangan apurina toimiva Nick Nack niminen kääpiö ansaitsee tietenkin myös huomioinsa.
Tässä tarinassa asetelmat ovat ehkä pienimuotoisimpia koko Bond-sarjasssa. Se voisi olla elokuvan etu, mutta tässä tapuksessa se koituu kuitenkin heikkoudeksi. Siis jos ajatellaan koko Bond -elokuvien sarjaa. Kultainen ase on Mooren Bondeiluista heikointa antia, hänen viimeisen Bondinsa, Kuoleman katseen kanssa. Parhaimmillaan elokuva on kuitenkin oikein hyvää viihdettä ja huonoimmillaan edeltäjänsä, elokuvan Elä ja anna toisten kuolla, heikompi kopio.
Tämän katselijan silmissä jokainen bond elokuva yltää kuitenkin sarjan kokonaisuuden ansiosta keskivertoviihteen paremmalle puolelle. DVD-julkaisuna pläjäys ansaitsee kunnioitusta. Mukana on mm. 2 puolen tunnin mittaista dokumenttiä, jotka ovat kaikessa kaupallisuudessaan Bond-faneille nannaa. Toisessa paneudutaan Bond -sarjan stunt-maailmaan ja toinen on nimenomaan tätä julkaisua varten koottu "Inside the Golden Gun". Kultainen ase oli muuten Bondin luojan Ian Flemingin viimeinen romaani ja pääpahis Christofer Lee, joka palveli 2. maailman sodassa englannin tiedustelupalvelussa, oli hänen serkkunsa.
Kustaa
Ylläpitäjä, 226 arvostelua
Arvosteltu: 26.02.2003
Katsottu: DVD
Kokonaisuus on epätasainen.
Avauskohtaus heti ikonisen gunbarrelin jälkeen ei sisällä James Bondia (Roger Moore) itseään ikuin vahanukkena, sillä se esittelee hänen vastapelurinsa, Francisco Scaramangan (Christopher Lee), kuubalais-brittiläisen sirkusampujan, KGB:n kouluttaman salamurhaajan, joka on nyttemmin miljoonan dollarin palkkioista toimiva freelance-salamurhaaja ja tämän irvokkaan kääpiöapuri Nick Nackin (Hervé Villechaize). James Bond saa varoituksen siitä että Scaramanga tähtää kaliiberin 4,2 mm kultaluoteja kertalaukauksella ampuvan kullatun erikoisaseensa häntä kohti ja saa käskyn pysyä piilossa. Samoihin aikoihin brittihallitus kamppailee energiakriisin kourissa ja ehkä Solex Agitatorina tunnettu aurinkokenno saattaa kyetä sen ratkaisemaan. Keksintöä haluavat muutkin tahot ja Scaramanga toimii heidän hyväkseen, joskin ahneena haluaa tietysti hyötyä siitä itsekin. Bond jäljittää Scaramangaa ja tämän yhteyshenkilöä käyttämällä apunaan tämän puhtaasti ruumiillisten tarpeiden tyydyttämiseen tarkoitettua apuria, neiti Andersia (Maud Adams) ja MI6:n suunnalta apua antaa Goodnight (Britt Ekland). Lopulta tietysti kaksi tappamisen titaania kohtaa itsensä vanhanaikaisella tavalla, tilanteessa missä molemmilla on yhtä suuret mahdollisuudet ja panoksena elämä.
Roger Mooren toinen kerta Bondin roolissa on kokonaisuutena epätasainen. Juoni kahden alansa äärimmäisen mestarin yksityisestä ja lopullisesta kohtaamisesta on toimiva, joskin siihen liitetty juoni energiakriisin kanssa painiskelusta tuntuu heikolta. Britt Eklandilla on kyllä ulkonäkö ehdottomasti kohdillaan, mutta karisma uupuu pahasti ja Goodnight tuntuu harmillisen tarpeettomalta kaunistukselta. Moore itse toimii, mutta ei saa sitä kovuutta ja vaaran tunnetta esille, mikä haittaa kokonaisuutta.
Hammer-veteraani, the karismajärkäle, the roisto Christopher Lee hyödyntää ehdotonta karismaa , missä kuitenkin alkaa olla jo iän antamaa arvovaltaa, luodakseen hillityn, charmikkaan roiston, joka on tappamisen bisneksessä puhtaasti sen tuoman jännityksen ja nautinnon vuoksi ja hyvät palkkiot ovat siihen vain bonus. Lee on leikkisä, lämmin ja urheilullinen, mutta muuttuu myös kylmäsilmäiseksi, sadistiseksi, hillittömän maskuliiniseksi ja uhkaavaksi murhaajaksi jonka itseluottamus on terästä, taidot yhtä kovaa tasoa ja ainoa syy tappioon on bluffissa, joka kuitenkin on kovapanoksisessa pelissä täysin hyväksyttävä menetelmä. Yksi, tappava laukaus mieheen joka tarvitsee vain yhden, tappavan laukauksen. Maud Adams tuo hieman tragiikkaa tarinaan, joskin jää harmillisen ohueksi rooliksi ja putoaa pois hankalan, mutta tyydyttävän laukauksen jälkeen.
Bernard Lee, Lois Maxwell ja Desmond Llewelyn tekevät vakiosivuroolinsa totutulla tasolla ja onpa mukana edellisestä Bondista tuttu punaniskasheriffi J.W Pepper (Clifton James), joka kylläkin on lomalla Thaimaassa ja heittää sellaista repliikkiä että nauraa saa ja mukana on myös ainutlaatuisen vaikea autostuntti, joskin ne ovat vain detaljeja.
Kokonaisuus on epätasainen ja ei hyödynnä vahvimpia elementtejään niin paljoa kuin se pystyisi ja yrittää luoda koherenttia kokonaisuutta. Pysyy kasassa, mutta arvet ja tikit näkyvät aika pahasti. Hienot yksittäiset kohtaukset eivät tee hyvää elokuvaa.
Jurpo
Tähtääjä, 889 arvostelua
Arvosteltu: 01.02.2009
Katsottu: Kotona
Toiminta on jonkun verran hakusessa, joka laskee elokuvan arvoa.
1973 valmistui kansan suosikki Bond Live And Let Die -tuottajat ajattelivat tehdä seuraavana vuonna hieman samantapaisen Bondin. Jouluksi 1974 valmistui Bond nimeltä 007 ja kultainen ase. Kultainen ase ei kuitenkaan iskenyt niin lujaa kuin Live And Let Die ja niinpä se jäi yhdksi huonotuottoisemmaksi Bondiksi. Eikä elokuvan juonikaan ollut kansalle hyvä. Ensiillan jälkeen tuottajat Saltzman & Broccoli riitantui keskenään ja he eivät enää tuottaneet Bondeja yhdessä. Minun mielestä Kultainen ase on yksi parhaista Bondeista mitä on tehty. Näyttelijät ovat mahtavia kuten Christopher Lee pääkonna Scaramangana, Herve Villechaize Nick Nackina, Roger Moore Bondina ja Clifton James Sheriffi Pepperinä.
MI6:een tulee kullattu luoti jossa on 007:n nimi. M lähettää Bondin Hongkongiin tappamaan Scaramanagan jotta hän ei tapa Bondia, ja siitä seikkaiku voi alkaa. Kultainen ase on yksi pienimuotoisimmista 007-elokuvista: toiminta on jonkun verran hakusessa, joka tietenkin laskee elokuvan arvoa. Kultainen ase tuottikin vain 97 000 000 dollaria, kun taas edeltäjänsä Live And Let Die 161 000 000. Mistähän lie tullut tuollainen notkahdus noitten kahden Bondin välille.
Naisista vielä että Kultainen Ase sisältää seksikkäitä naisia paljon kuten Britt Ekland ja Maud Adams joka uusi Bond-tyttöroolinsa elokuvassa Octopussy 1983.
markus aki berg
kurkkuharja
Tykittäjä
Makke_95_
Arvostelut
Parhaimmillaan kuitenkin oikein hyvää viihdettä.
Kustaa 26.02.2003 18:19
Kokonaisuus on epätasainen.
Jurpo 01.02.2009 17:50
Toiminta on jonkun verran hakusessa, joka laskee elokuvan arvoa.
markus aki berg 31.08.2008 22:35

kurkkuharja
Tykittäjä
24.03.13 klo 20:20
Ensimmäinen paska Bondi, vaikkei agentti olekaan blondi. Tässä oli vitun heikkoa veijarihuumoria ja edellisosasta tuttu Louisianan vääpeli Körmy. Masennuin pahasti elokuvan aikana, vaikka pari hienoa takaa-ajoa filkkaan sisältyikin. Christopher Lee on tyyliin ainut hyvä puoli tässä skeidassa, eikä Zeimsin ("James" -Esa Pakarinen) pillun saantiakaan enää jaksa laskeskella.
Makke_95_
17.03.13 klo 15:14
Itseeni tämä kolahti paremmin kuin Roger Mooren ensimmäinen Bond. Toimintaa riitti enemmän, siitä isoimmat plussat. Christopher Lee oli myös hyvä pahiksena,mutta mikä helvetti tämä J.W Pepper hahmo on? Oli edellisessäkin Bondissa,jos tuolla yritetään hauskuuttaa niin yritykseksi jäi.
Kokonaisuudessaan loistava Bond. (Ensimmäinen Bond joka on tullut joskus 6 vuotiaana katottoua eli nostologinen pätkä.)
Dickey
23.01.13 klo 21:48
Ei kuulu Mooren parhaimpiin bondihin, mutta ei nyt ihan huonoiompiinkaan. Nick Nack jäi mieleen lyhytkasvuisena pahiksena paremmin kuin typerä 3 nänninen Scaramanga. Edellisestä bondista tuttu sheriffi J.W on myös mukana hauskuttamassa/ärsyttämässä
Kurt
22.12.12 klo 22:21
9/22
Ei ihan edellisosan tasoa, mutta hyvää viihdettä edelleen. Moni ei tästä ole tuntunut pitävän, mutta itseeni kolahti. Roger Moore on oma veijarimainen itsensä, ja Christopher Lee klassinen pahis kolminännisenä Scaramangana. Myös kääpiö Nick Nack (Hervé Villechaize) on hauska. Actionia ja vauhdikkaita tilanteita piisaa joka tuutista, joten tylsäksikään meno ei missään vaiheessa löysty. Bond-tyttö (Britt Ekland) onkin sitten taas vaihteeksi enemmän tai vähemmän hyödytön. Eli The Man With The Golden Gun on ehdottomasti mainettaan parempi elokuva.
Villetys
25.03.12 klo 20:21
007 ja kultainen ase ei kuulu parhaimpien Bondejen joukkoon ja on huomattavasti edellistä osaa huonompi. Roger Moorelta ihan kohtalainen roolisuoritus ja Nic Nackia esittävä Herve Villechaize on hyvä. Kuitenkin elokuva onnistuu viihdyttämään katsojaa ja se kestää kyllä toisenkin katselukerran.
ossjuh
12.10.11 klo 22:52
Hyvä Bond- leffa vaikkei paras
Kuosimodo
08.10.11 klo 10:17
Roger Moore on kyllä hyvä, mutta tämä leffa ei niinkään. 2/5
ShadowDragon
09.08.11 klo 21:05
Kuuluu parhaimpiin Bond - elokuviin.

Kauhuhullu
08.08.11 klo 11:41
Hyvä bondelokuva. Tässä nähdään hieno stuntti, mikä jäi mieleeni. J.W Pepper oli kyllä hyvä!
James_Bond
05.08.11 klo 20:05
Laadukas toiminta/seikkailu -elokuva ja kokonaisuus toimii. J.W Pepper tekee huvittavan Come Backin. Francisco Scaramanga on Christoper Leen myötä eräs parhaimpia vihollisia. 5/5...taas.
WreckMe666
29.05.11 klo 00:19
Bond-tasolla lupaavasti käyntiin lähtevä elokuva, mutta loppujen lopuksi edellisten osien tavoin melko vaisu suoritus.

Spuge
09.03.11 klo 20:16
Ei millään kipua viime osan tasolle, varsin hyvää viihdettä kuitenkin.
Jerrre
07.03.11 klo 19:59
Perinteistäkin perinteisempi Bond-leffa niin hyvässä kuin pahassakin. Roger Moore hoitaa hommansa ihan mukiinmentävästi, mutta muut jäävät auttamatta taakse.
Huumoria on melko runsaasti, mutta suuri osa siitä on melko tyhmää ja mitäänsanomatonta. Toki jotain hyviäkin juttuja löytyy.
Kertakäyttöinen Bond-rymistely jaksaa viihdyttää juuri sen yhden kerran. Toistamiseen tuskin jaksaa tähän tarttua.
Lassomies
07.03.11 klo 14:09
Draculasta, öh, kolminänniseksi tappajaksi. Ja oikeana kätenä Seikkailujen saaren Tattoo. Ei nyt ihan tuota pahisuskottavuutta nosta, mutta Christopher Leen ja 007:n kohtaaminenhan on jo paperilla yksinään tsekkaamisen arvoista.
Kiinnostavaa on tavallaan myös ajatus, että Bond lähtee tietämättään pelastamaan Maud Adamsia pääpahis Scaramangalta, mutta pitihän mukaan ympätä jonkin aurinkoenergia-agitaattorinkin jahtaamista, että Bondilla pysyy motivaatio, kun Adamsille tulee Viikatemies kylään. Tuon odottamattoman fiksun ja määrätietoisen leidin vastineena pääasiallinen Bond-tyttö onkin sitten kikattava ääliö, joka bikineissään törmäillessään on lähinnä hidaste.
Eipä siinä, kaksintaistelu Scaramangan (tarpeettoman monimutkaisessa) naurutalossa on jänskää seurattavaa, eikä se kuuluisa sillan ylitys ole vanhentunut päivääkään. Muutoin vauhtia on selkeästi haettu tuolloisista Bruce Lee -filmeistä.
hebbu
06.03.11 klo 16:11
Jälleen taattua Jaska Böndeilyä. Sheriffi J.W.Pepper naurattaa jälleen ja"sillanylitys"huba.
poximus
27.02.11 klo 13:49
Tosi hyvä Bond, mutta ei minun mielestäni ihan parhaimmistoa.
Matalahiilihappoinen
12.02.11 klo 19:47
Ehkäpä yksi parhaista Bondeista (vaikka saakin vain neljä tähteä, koska en ole mikään Bond-fani). Juoni kulkee rennosti ja melko tasaisesti. Missään vaiheessa ei elokuva ole liian synkkä eikä liian rattoisa. Tiukan toiminnan ja huumorin tasapaino onnistutaan pitämään koko leffan ajan. Tosin (kuten aina) dialogi ontuu joskus ja Bondin naistenkaataminen on liian helppoa, vaikkei se olekaan varsinainen vika. Se vain lisää huumoria. Roger Moore on myös ehkäpä paras Bond-näyttelijä, joka hoitaa oman tonttinsa kiitettävästi. Christopher Lee on myös kelpo pahis. Ekland sen sijaan jää seinäruusuksi, laajalti hänen hahmonsa takia. Hervé Villechaize ansaitsee myös kiitosta hauskana ja hyvänä näyttelijänä. Bond-tunnari ei tällä kertaa säväytä juuri ollenkaan. Vaikkei Kultaisessa aseessa olisi vielä parannettavaa, on se silti hyvää viihdettä.
Anzalone
11.02.11 klo 15:52
Loistava 007-leffa. Yksi suosikeistani.
ottowW
01.12.10 klo 18:45
Mooren komean Bond-debyytin jälkeen kultainen ase laukeaa vaisusti. Elokuva ei tarjoa Bond-faneille mitään uutta tai mullistavaa. Yksi niistä 007-elokuvista jota ilman en varmasti kaipaisi mitään, yhteen sanaan tiivistettynä; mitäänsanomaton.
Paranoid
02.11.10 klo 18:03
Mooren toinen tuleminen Bondina on monien mielestä floppi, lähinnä kai erittäin hyvin menestyneeseen debyyttiin verrattuna. Onhan tämä vähän sellainen välityö Kuuraketin tavoin, mutta olen aina jotenkin pitänyt Kultaisesta aseesta.
Eksoottiset maisemat (se saari on huippu, Thaimaan rannikolla muuten) ja Christopher Leen istuttaminen pahiksen paikalle ovat aina kiehtoneet minua tässä elokuvassa.
3,5/5
johnny depp
19.10.10 klo 11:55
Christopher Leesta plussaa.
TaoTao
27.07.10 klo 15:20
Asetelma on Bond-faneille pätemisen arvoisesti jännä: Bondin luojan, Ian Flemingin, serkku
Christopher Lee näyttelee pahista, ja on itse siviilissä toiminut sodan aikana englannin tiedustelupalvelussa.
OZMOxD
01.12.09 klo 11:15
Aika kökkö.
2,5/5
Seppo_
10.10.09 klo 12:05
Mooren loistavan debytoinnin jälkeen tulee paha floppi.Sarjan huonoin Bond.Edellisessä elokuvassa esiintynyt Seriffi J.W.Pepper yritettiin laittaa jälleen katsojien iloksi,mutta yritykseksi jäi.Onneksi seuraava 007-rakastettuni palautti Mooren Bondit raiteilleen.1/5
AAnyway
22.09.09 klo 09:00
En oo ikinä bondia katsoessani nauranu näin paljon! Aivan loistava xD
Kookosbanaani
20.09.09 klo 19:45
Tavattoman tylsä Bondi, tylsyyden merkkejä ovat elottomat roolisuoritukset, kuiva juoni ja vähäiset taistelukohtaukset. Ei todellakaan James Bondin parhaimpia.
-mirco-
13.09.09 klo 20:09
Jää selvästi edeltäjästään, vaikkakin sisältää silti loistavia näyttelysuorituksia. Muutama huono idea päässyt valkokankaalle.
MaidenFani
17.08.09 klo 15:30
Ei tämä mikään kummonen leffa ollut parhaan rooli esityksen tekee Christopher Lee.

IronMaiden
15.08.09 klo 13:29
Keskikastia Bondien joukossa. Christopher Lee hoitaa homman kotiin.

Herr Blofeld
27.03.09 klo 16:30
Yksi heikoimpia Bondeja.
lolloapina
26.03.09 klo 17:42
olen nähnyt tämän leffan kolmesti ihan hyvä leffa
NastY`
08.02.09 klo 15:20
Man With The Golden Gun..... lauloin sitä mielessäni vielä pitkään elokuvan jälkeen!!
Ihan hyvä elokuva ottaen huomioon näyttelijä kastin, joka ei ole kovinkaan hyvä,mutta moore pelastaa elokuvan. Juoni on arvattava ja action kohtaukset ovat typistettyjä.
Elokuvassa piilee huumoria mutta se ei ole kovinkaan laadukasta eikä sille jaksa nauraa!!!
Elokuva ansaitsee noin 2,5 tähteä.
Crisse
27.01.09 klo 22:50
Ihan katsottava tämäkin

ulpukka
13.11.08 klo 13:36
Mooren huonoin Bond rymistely

lapio
12.11.08 klo 20:42
Huumorisuudeltaan sarjan parhaita mutta muuten todella huono ja liian vähän actionia.
DavidByron
09.11.08 klo 14:50
Kyllähän tämän kahtoo perjantai iltana. Hyvää pop corn viihdettä
Manige
25.07.08 klo 00:45
Ihan hyvä Bond pätkä.
markus aki berg
17.07.08 klo 19:24
Rocky
22.06.08 klo 13:30
Varmasti suosikkini Mooren aikaisista Bondeista. Lee on saanut rooliinsa oikeata uhkaa Jamesille. Nick Nack myös hulvaton apuri.
akmes
25.04.08 klo 01:19
yks parhaista bond-leffoista. Lee jaVvillechaize varastaa shown mooren bondilta lähes brutaalilla tavalla, saaden bondin näyttämään hieman töngöltä salaiselta agentilta, jolla voisi olla alan vaihto edessä. Britt Ekland tuo naiskauneutta Goodnight nimisen agentin muodossa elokuvaan mukaan, vaikka onkin hieman ärsyttävä kaikessa blondimaisuudessaan. Mutta ilman leffan pahiksia tämäkään ei olisi kuin korkeintaan 3 tähden raina, mutta hyvä näin.
WonderFull
28.03.08 klo 11:50
Paras Bond leffa ikinä! Moore on paras Bond
Antecc
29.02.08 klo 19:56
Bond-fanina pidin ja Moore hoiti homman kiitettävästi.
alluppi
17.02.08 klo 14:28
Tavanomainen ja erittäin hyvä Bond-leffa! Täynnä toimintaa ja unohtamatta tietenkään kunnon huumoria.
elefannteri
01.01.08 klo 19:57
iha hyvä se kun se pikku-poika kaupittelee pikku norsua!
Vote
24.11.07 klo 14:43
Pienimuotoisimpia Bond seikkailuja.Bond jahtaa palkkatappajaa,eikä siis maailmanvalloittajaa tällä kertaa. Leellä toki hetkensä.Moore vakavmmillaan.Flemingin viimeinen romaani ja jo kirjassa hieman lässähtänyt tunnelma.
MAKE
22.09.07 klo 09:39
HYVÄ JA SCSRAMANGA ON IHAN HYVÄ KONNA MUT NICK NACK JA HAI FAT OLI HEKIN MYÖS IHAN HYVIÄ MOORE JYRÄÄ JÄLLEEN
Mothergoose
17.08.07 klo 11:45
Piintyneenä Bond-tuntijana arvioin tätä seuraavasti: Moore nuorena siloposkena ihan yes, legendaarinen sheriffi J.W Pepper kivassa pikkuroolissa antaa mukavan sidoksen edelliseen Bondiin, ruotsin herkku Britt Ekland heruttaa kuolaa oikein urakalla-on namu! Christoper Leellä on karisma kohdallaan, mutta puutteensa on tarinan jäntevyydessä ja aika on syönyt hieman efektien tehoja. Kuvauspaikat kohdallaan, Nick Nack on todella ärsyttävän hyvä. Ja lisäpiste Brittin pepusta
mika
20.07.07 klo 10:58
Ihan hyvä elokuva ajanvietteeksi. Mitään kauhean syvällistä tämä ei kuitenkaan tarjoa. Bondien vakiotasoa.
Anna
10.06.07 klo 23:52
top 4 Bondeja.Seksikäs Roger Moore,nätit Bond tytöt ja täynnä toimintaa ja hyvää huumoria oleva leffa!
Ed
15.01.07 klo 20:30
Ei vitsi tää on kyllä pökäle. Kässäri aika hanurista. Mitä järkeä oli esim. Bondin ilman mitään sen kummempaa suunnitelmaa vetäistä lentokoneella Scramangan kotirantaan. Siellähän se "man with the golden gun" (with golden bullitts!?) olikin sitten ase kourassa odottelemassa tyyliin:"Terve Bond! Tulehan kahaveelle!"
007 bond jyrää
12.12.06 klo 14:31
iha hyvä leffaa 007 faneille koska ite oon 007 fani kyl siin oli nii härskei kohtii
hermanni manninen
06.10.06 klo 18:27
En erityisemmin pitänyt tästä leffasta. Katsoin tämäin vain koska se oli Bond, James Bond. jotenkin tylsä eikä edes Bond-tytöt jaksaneet herättää mielenkiintoa. Hauskuutta yritettiin selvästi saada laittamalla leffaan "Ah, niin hauska" yli-innokas amerikkalaisturisti
sammi
03.10.06 klo 17:05
Ei todellakaan parhaasta Bond-päästä. Erehdyin katsomaan tämän toisen kerran telkasta koska luulin etten ollut aiemmin nähnyt. Puolessa välissä tajusin että olin nähnyt pätkän jo. Katsoin silti sitkeästi loppuun. Tämä ei todellakaan ole kahden katselukerran leffa, joten muistakaa jos olette nähneet kultaisen aseen jo, älkää tehkö saoin kuin minä. Elokuvn paras kohtaus on upea sillanylitys.
Goofy
03.10.06 klo 15:22
Parhaimmat Bond-tytöt ikinä! Nykyiset vain maalipurkki naamassa mesoavia. Sillan ylitys nauratti kovasti.
mauge
02.03.06 klo 11:51
Bondina keskitasoa. Elokuvana huono ja lapsellinen. Kultainen ase, kultaiset luodit, Scaramanga, Nick Nack ja Britt Eklandin litteä vatsa lienevät parasta antia tässä. Tarinana jopa Bond-asteikolla erittäin lapsellinen.
Katujen Katastrofi
03.01.06 klo 12:44
007 ja kultainen ase oli todella hyvä Bond elokuva.Siinä päästiin räjähtävästi Bond maailmaan.Scaramanga oli ehkä paras Bond pahis heti Oddjobin jälkeen.Goodnight oli möhlivä agentti,mutta Nick Nacista plussaa.
Peke
11.11.05 klo 12:44
Tykkäsin kun olen Bond-fani. Christopher Lee tuo lisäpisteen.
Ei kriitikko/Ei amatööri
11.10.05 klo 00:36
Minun suosikki Bondini, Bond pahikseni ja Bond sivuosahenkilö J.W. Pepper. Ei ehkä aivan sarjan paras leffa, eikä tunnari, mutta kaikinpuolin hyvä Bond seikkailu. Itse pidän näistä kiisteillyistä Mooren humoristisista Bondeista. Top 5 007.
Holly Goodhead
11.09.05 klo 14:24
Tämä on kyllä aika... yllättävä Bond-tuote. Itse juonessa ei tainnut olla mitään mielenkiintoista mutta toiminta ja Rogerin one-linerit nasevia. Tässähän ei oikein maapalloa päästy kiertämään samaan tapaan kuin muissa Bondeissa yleensä, mutta ihan kelpo viihdettä tämäkin.
007
12.03.05 klo 17:41
ihan hyvä elokuva.oli hyvä kun siinä oli ihan makeet näyttelijät.Tässä tarinassa asetelmat ovat ehkä pienimuotoisimpia koko Bond-sarjasssa. Se voisi olla elokuvan etu, mutta tässä tapuksessa se koituu kuitenkin heikkoudeksi. Siis jos ajatellaan koko Bond -elokuvien sarjaa. Kultainen ase on Mooren Bondeiluista heikointa antia, hänen viimeisen Bondinsa, Kuoleman katseen kanssa. Parhaimmillaan elokuva on kuitenkin oikein hyvää viihdettä ja huonoimmillaan edeltäjänsä, elokuvan Elä ja anna toisten kuolla, heikompi kopio
MH
11.01.05 klo 17:25
Ihän hyvä Bondi!
TheShining
06.01.05 klo 01:20
No hyvä bondi tämä on, mutta ei paras. Sean Connery vetää kuitenkin sen verran hyvän roolinsa, että pakostakin annan ylimääräisiä pisteitä. Kultasormikin oli näppärä Bondpahis vaikka ei voitakkaan Kultaisen aseen Scaramangaa.
Smitti
08.11.04 klo 19:04
En oo näitä 007-faneja. Toimintaa oli kyllä jonkun verran
f10tmi
17.10.04 klo 10:37
ihan jees mutt kumminki paska!?
bond-fani
30.08.04 klo 08:12
Scaramanga on yks parhaita bond pahiksia. Must tää ei oo iha Mooren paras, mut tää on melko humoristinen.
Steambull
10.08.04 klo 11:19
Mainio Bond, pisteitä nostaa kaikkien aikojen Bond-pahis, Scaramanga.
kimi
20.06.04 klo 15:37
ihan humoristinen, mutta paikoitellen tylsä. jaksaa kuitenkin katsoa moneen kertaan.
Sike
19.06.04 klo 20:30
Roger Mooren yksi parhaista Bondeista. Mutta se sänky kohtaus oli ihan p##ka muuten ois tullu 4,5 tähteä.
mirska
19.06.04 klo 16:54
olen suuri bond-fani ja tää oli mun mielest 5. huonoin bond leffa. Moore ja Lee on hyvii ja myös juoni ja räjähdyksii oli tarpeeks, mut konepistoolil ammuttiin vaan kerran ja, mut muuten se oli iha hyvä ja huumirillinen.
Markus
31.05.04 klo 20:10
Christopher Lee on hieno Scaramangana. Yksi parhaimmista Bond-elokuvista. Olen käynyt James Bond saarella. Siellä on upeaa!!!
tietäjä
27.05.04 klo 16:24
yksi parhaista bond leffoista.
man with the golden cap
14.05.04 klo 19:04
Onhan tää ihan hyvä.
most powerful handgun
19.03.04 klo 17:16
Tämä bond on sitä perusmeininkiä Nick Nack antaa lisä pisteitä
Roger Moore
29.02.04 klo 13:51
Tää on super !!! Roger Moore aivan loistava ja kerrankin pahis ( vielä tosi hyvä ) joka tekee jotain itse. Sitten vielä tomppeli seriffi niin enää ei leffa parane!
hotcat
13.02.04 klo 19:08
tää on ehdoton pettymys. moore tuntuu olevan jokaisessa leffassaan liian vanha (toisin kuin sean connery). moore ei mun mielestä sovi oikein bondiksi. se on vaan liian löysä ja siltä puuttuu karisma. muutenkin leffa on aikamoinen floppi. mutta on tässäkin hyvää. niknak on hauska ja hyvä piristysruiske. kyllä tää paremmanpuitteessa menee.
iovr
16.12.03 klo 18:40
Rogerin huonoimpia Bondeja, mutta on kuitenkin ihan hauska..
leffa_mies
10.10.03 klo 13:53
klassikko bond
Haba
08.10.03 klo 16:49
Klassikko, mutta aika tylsä ajiottain kun ei oikein pääse vauhtiin. Tilanne kärjistyy kuitenkin loppua myöten jännään kaksintaisteluun. Käsikirjoitus on kuitenkin mennyt pahasti metsiin.
Cuomi
10.09.03 klo 20:58
Ihan mukava bondi mutta ei parhaimmistoa mutta kyllähän tämän katsoo kerran tai kaksi.
Terol
06.08.03 klo 18:21
Itse elokuva juonineen on jopa Bond elokuvien tasolla melko köykäinen, mutta mikä tästä tekee (minulle ainakin) katsomisen arvoinen on Christopher Leen erinomainen roolisuoritus. Christopher Lee on näyttelijänä niin rautaisen ammattitaitoinen, että hän pystyy yksin tekemään elokuvasta kuin elokuvasta katsomisen arvoisen. Toki elokuvassa on muutamia kiintoisia yksityiskohtia, kuten Se Sillanylitys ja Nick Nack.
kinkku
30.05.03 klo 18:27
ihan hyvä bond
Bond...James Bond
30.03.03 klo 12:22
Tässä Bondissa on ehkä parhaimpia pahiksia(Scaramanga)joka oli hyvä juttu.Välillä leffa oli vähän tylsä.P.S Mistä löytyisi pahempi pahis kuin 006.
Criiticco
26.02.03 klo 20:55
Bondit meinasivat aikanaan tyssähtää tähän muka hauskoja juttuja ja typeriä sivuhahmoja pursuilevaan tapauksene, mutta onneksi näin ei käynyt, sillä vaikka kultainen ase ei ole bondina niin onnistunut tuli sen jälkeen hyviäkin bondeja ja kultainen aseessa oli yksiparhaimpia bond pahiksia omaperäinen miljoonan dollarin salamurhaaja Scaramanga (no se kuitneki you know what i mean). Ihan kohtalaista bond kamaa joka toi sarjaan huumoristisuutta ja tässä tekeleessä sitä oli ehkä liikaakin. Pienempiin bond faneihin tämä kolahtanee paremmin.
from finland
26.02.03 klo 20:08
itse en roger mooren bondeista paljoa pitänyt mutta kyllähän häneltäkin tuli kaksi hyvää bond elokuvaa..(for your eyes only ja the spy who loved me)...mutta man with the golden gun tippuu sinne bond elokuvien häntä päähän...tylsä ja mitään sanomaton bond leffa.