Kuulu tähti ei ollut tarpeeksi iso kuningasrooliin

20.6.2024 17:36
MBK Productions/ FilmNation/ Brouhaha Entertainment/ Magnolia Mae Films/ Firebrand, 2023

1500-luvun puolivälissä menehtynyt brittimonarkki Henrik VIII tunnetaan historiankirjoissa tyrannina, jolla oli tiukka ote vallasta. Toisaalta hänet muistetaan myös miehenä, jonka avioero ravisteli katolisen kirkon arvoja niin, että se käynnisti Englannin uskonpuhdistuksen ja synnytti maahan oman kirkon. Kaikkiaan kuudesti avioituneen kuninkaan elämään paneutuvassa Firebrand-elokuvassa pääosaa näyttelee Jude Law – mutta ei yksin.

Salskea Sherlock Holmes -tähti on mittasuhteiltaan hieman eri kaliiberia kuin Henrik VIII: Kuninkaan on väitetty olleen yli 180 cm pitkä ja ikääntyessään keränneen painoa liki 180 kg:n verran. Firebrand-elokuvassa keskitytään erityisesti kuninkaan ja hänen kuudennen vaimonsa, Katariina Parrin (Alicia Vikander) suhteeseen. Tähän liittyen leffassa vilahtaa myös kuninkaan takapuoli.

Kyseessä ei ole Law’n oma takamus, mutta ei myöskään tarkoitusta varten askarreltu hyllyvä tekoperä. Dale Farrow’ksi kutsuttu entinen IT-päällikkö sijaistaa Law’ta kuvissa, joihin tarvittiin kuninkaan takapuolta. Kuusikymppinen Farrow kertoo halunneensa tehdä lyhyempää työpäivää ja tarjoutuneensa tv- ja elokuva-alalle ekstraksi. Tässä toimessa hän arveli päätyvänsä lähinnä Emmerdaleen tai vastaavaan sarjaan pubiasiakkaan rooliin.

– Sitten minulle ilmoitettiin, että minusta tulisi pääosanäyttelijän sijainen. Siinä vaiheessa minulle ei kerrottu enempää. Koska olen aika suurikokoinen, yritin arvata, ketä sijaistaisin – ehkä Nick Frostia tai jotakuta muuta sellaista. En ajatellut, että päätähti käyttäisi lihavan näköiseksi tekevää pukua. Ihan [työ]tapaamisen lopuksi minulle kerrottiin, että sijaistaisin Jude Law’ta. Ajattelin siitä, että vau, nyt ollaan tasokkaassa seurassa, Farrow sanailee kokemuksestaan.

 

Lähde: Metro.co.uk

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa