Denis Villeneuven seuraavan leffan ensi-ilta on nyt tiedossa

30.6.2024 17:02
Warner Bros./ Dyyni: Osa kaksi, 2024

Menestyksekkään Dyyni-leffasarjan odotetaan saavan vielä kolmannen osan. Denis Villeneuven kunnianhimoinen elokuvasarja on tällä hetkellä nähtävillä Max-suoratoistopalvelussa (ent. HBO Max). Kolmannen rainan julkaisuaika on ollut hämärän peitossa.

Vaikka 2021 ja 2024 Dyyni-elokuvat ovat olleet pidettyjä ja tahkonneet hyvää tulosta, Villeneuve itse on kertonut haluavansa tehdä muuta ennen kuin palaa takaisin Frank Herbertin tieteismaailmaan. Kolmas osa, Dune: Messiah, on kuitenkin varmasti sekä hänen että studion suunnitelmissa.

Nyt Dyyni-yhteistyössä mukana oleva Warner Bros. on päivittänyt julkaisukalenteriaan. Se on ilmoittanut tuovansa joulukuussa 2026 Villeneuvelta ensi-iltaan ison kokoluokan elokuvan. Vaikka julkaistavan elokuvan nimeä ei ole mainittu, spekulaatiot siitä, voisiko kyseessä olla Dune: Messiah, käynnistyivät heti.

Sen puolesta, että kyseessä on jokin muu kuin kolmas Dyyni-leffa, puhuu useampi seikka. Kolmannen Dyynin käsikirjoitus ei ole vielä valmis, Villeneuve mainitsi noin kuukausi sitten vasta kirjoittavansa sitä.  Koska käsikirjoitus ei ole valmis, myöskään leffan roolitusta ei ole lyöty lukkoon. Tällä aikataululla voisi olla myös haastavaa saattaa kolmas Dyyni sellaiseen visuaaliseen loistoon, mitä tieteiselokuvasarjan kaksi ensimmäistä osaa ovat tarjonneet.

 

Lähteet: Deadline, DigitalSpy

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa