Dyynin menestyksekäs tie jatkuu

5.4.2024 23:47
Warner Bros. /Dyyni: Osa kaksi, 2024

Denis Villeneuven luotsaama Dyyni: Osa kaksi on selvästi ottanut yleisönsä. Frank Herbertin romaanisarjaan perustuvan elokuvaversion lipunmyynti on ollut kuin massiivisen hiekkamadon vyöryä: Osa kaksi jopa sivuutti niin ikään suositun ensimmäisen Dyyni-elokuvan lipputuloissa jo viime kuun puolivälin jälkeen. Leffa oli siihen mennessä ehtinyt olla valkokankailla pari viikkoa.

Vaikka Villeneuve kertoi jo aiemmin kiinnostuksestaan palata Dyynin pariin vielä kolmannessa elokuvassa, leffasarjan jatkuminen ei siinä vaiheessa ollut täysin varmaa. Kolmas Dyyni-elokuva, Dune: Messiah, ei myöskään ole Villeneuven seuraava projekti, sillä hän tekee vaihteeksi tosipohjaiseen kirjaan perustuvan elokuvan. Kyseessä on palkitun Annie Jacobsenin Nuclear War: A Scenario, joka nimensä mukaisesti käsittelee ydinsodan uhkaa nykymaailmassa.

Maailmanlaajuisesti tähän mennessä jo yli 631,2 milj. dollaria kerännyt Dyyni: Osa kaksi saa kuitenkin jatkokseen vielä yhden Dyyni-leffan myöhemmin. Tuotantoyhtiö Legendary Pictures on nyt virallisesti ilmoittanut tekevänsä elokuvan yhteistyössä Villeneuven kanssa.

 

Lähteet: Variety, SlashFilm, Deadline, ScreenRant, Box Office MOjo

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa